Marturii

186 de comentarii:

  1. Angajatii de la Ilcor se poarta ca niste infractori. E un stres sa-ti scoti masina de acolo. Nu e prima oara cand imi ridica aiurea masina. Am pierdut deja un proces, asa ca ma alatur acestui grup ca sa facem dreptate. Prea ne fura toti fara ca sa fie pedepsiti de justitie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca angajatii ilcor auto respecta legea de ce ridica masina ca niste infractori , adica foarte repede si uitandu-se in toate partile ca sa vada daca vine sau nu propietarul?Desi in fata spitalului militar de pe calea Plevnei exista marcaj rutier de parcare , au pus semn de oprire interzisa , in cazul meu cu mama bolnava care deabia merge in urma unui accident vascular unde sa parchez? in incinta nu m-au lasat militarii de la poarta , daca e spital nu este normal si uman sa fim lasati sa parcam acolo? daca pe o portiune de drum uscat voi puneti semn de drum alunecos credeti ca acesta va deveni umed si alunecos ? La fel este cu acest semn de oprire pus intentionat acolo pentru a creea motivul necesar care sa justifice actiunea acestei mizerii de firma numita ilcor care cu sprijinul politiei locale fura banii nostrii vezi doamne respectand legea .De ce nu exista premiza primei abateri? eu nu am mai avut masina ridicata desi circul zilnic in Bucuresti si fac cam 100 km ? de ce nu am primit un avertisment? de ce pentru infractori periculosi gasiti imediat scuze ca sa fie eliberati si pe noi ne tratati mai rau decat pe criminali? A si sa nu uit la multi ani de ziua femeii doamnei Vieru Vasilica asociat la aceasta minunata firma care are atata grija de masinile noastre.

      Ștergere
    2. Adrian trebuia sa faci o intrebare politiei rutiere si administrartiei strazilor in legatura cu acel indicator suspectat de tine, ei se ocupa cu avizarea si montarea indicatoarelor rutiere. S-ar putea ca semnul acela sa fi fost ilegal, iar in acest caz ar fi fost destul de simplu in proces.

      Ștergere
    3. Citat: "de ce [angajatii de la Ilcor] ridica masina ca niste infractori , adica foarte repede si uitandu-se in toate partile ca sa vada daca vine sau nu propietarul?"

      Pentru ca nu respecta legea. Conform Regulamentului (Anexa 2 la HCL S6 4/28.01.2010) art. 12, chiar daca ti-au suit masina pe platforma, daca nu au plecat inca, sunt obligati s-o coboare si sa te lase in pace daca achiti taxa de ridicare (250 lei). Daca apuca sa fuga cu ea, dai minim 500. Ce-i mai profitabil?

      Oricum, toata treaba asta e ilegala, intrucat consiliile locale si-au depasit cu mult atributiile, legiferand intr-un domeniu reglementat deja de o lege ierarhic superioara - Codul Rutier.

      Ștergere
  2. Va salut!
    Scriu ce s-a intamplat cu masina noastra in numele tatalui meu care este proprietarul de drept al masinii!
    In data de 07.01.2012 ora 10:30 AM am parcat pe trotuar masina marca volvo cu nr. de inmatriculare B.20.ZGR pe Bulevardul Timisoara nr.56, trotuar unde nu exista semn cu parcarea interzisa! La ora 10:55, m-am întors la locul staţionării autoturismului, unde am constatat ca acesta dispăruse, dar masina care se aflata in fata noastra cand am parcat, era tot acolo (o Dacia Logan)! În aceasta situaţie am apelat serviciul de urgenţă 112, în urma căruia am fost informat ca, urmare a staţionării neregulamentare, autoturismul a fost ridicat de S.C. ILCOR AUTO ECO S.R.L. şi depozitat la sediul acestora din Bucureşti, str. Mănăstirea Văratec nr. 14-16, sector 6. Aflând acest lucru, m-am îndreptat de urgenţă la sediul unităţii mai sus menţionate, în vederea recuperării autoturismului. Ajuns la firma de ridicari, am aflat cu stupoare ca trebuie platita o taxa de 677.31 lei in loc de 450-500 lei cat stiam pentru ca masa maxima autorizata a masinii este de 2580 kg, ceea ce nu are nici o treaba pt ca masina nu era incarcata, ea cantarind cel mult 2080 kg! Cum nu dispuneam de aceasta suma de bani, fiind pensionat pe caz de boala, am incercat sa fac rost de acesti bani, dar nu am reusit sa ii adun pana la ora 20:00 cand se termina programul, fiind constans sa las masina atat in ziua de sambata 07/01/2012 cat si in ziua de duminica 08/01/2012 zi nelucratoare pentru firma S.C. ILCOR AUTO ECO S.R.L.
    In ziua de luni 09/01/2012 m-am prezentat de dimineata la sediul firmei mai sus mentionata, unde a trebuit sa mai achit si taxa de depozitare in valoare de 312.6, totalul fiind de 989.91 RON pentru care mi s-a eliberat Factura seria NT MLF nr.31505 . Tot atunci am mai aflat ca voi primi amenda de la politia locala in valoare de 280 lei si trei puncte amenda (din care pot plati 140 lei in 48 ore)!
    Dupa ce am plecat cu masina de la parcul unde aceasta fusese depozitata, la cateva ore am observat ca doua dintre jantele masinii fusese zgariate, dar ce mai puteam face? Pentru alte detalii, va stau la dispozitie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna dimineata,

    Ma alatur acestui demers si il sustin, deoarece sunt foarte multe abuzuri in ridicarea autototurismelor de catre firmele din Bucuresti. In ceea ce ma priveste, consider ca mie mi-a fost ridicata masina fara nici un temei legal, in 27 februarie 2012, de pe Bdul Iancu de Hunedoara.

    Consider ca toti cei care apreciaza ca au fost nedreptatiti de firmele de ridicari auto trebuie sa se adreseze justitiei.

    De asemenea, in recomand pe dl George Tudorache, pentru generozitatea demersului sau si sprijinul acordat (tudor08george@gmail.com).

    Cu cele mai bune ganduri,
    Aurel Radu
    Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut!
    Am cazut si eu prada acestor abuzuri legate de ridicarea masinilior.Am patit-o in sectorul 6 pe Blv. Iuliu Maniu,in zona statiei de metro Lujerului.Am parcat masina imediat dupa startul zonei de actiune a indicatorului de Oprire interzisa.Am fost dus in eroare de faptul ca erau masini si in fata si in spatele meu si nu am observat indicatorul.Am plecat pentru 20 de minute.Cand m-am intors surpriza!Masina nu mai era.Mi-a fost ridicata!Bineinteles ca nu blocam traficul sub nici o forma, eram la cel putin 25 de m de vreun semafor sau vreo trecere de pieton,iar inainte sa inceapa zona de actiune a indicatorului de oprire interzisa mereu sunt parcate masini, chiar si dupa indicator.Am platit acei aprox. 700 lei(o suma exagerata este putin spus)pentru a-mi ridica masina.Mi s-au inmanat o dispozitie de ridicare si un proces verbal neinregistrat cum ca am folosit masina ce a fost ridicata.In zilele urmatoare am inceput sa ma documentez pe net ce pot face pentru a-mi recupera banii.Am dat de dl George Tudorache, care s-a oferit benevol sa ma ajute in demersurile mele.Cu ajutorul dumnealui, zilele trecute am depus plangerea contra Directiei Generale a Politiei Sectorul 6 la posta,contestand in principiu, procesul verbal neinregistrat mentionat mai sus.In continuare astept termenul de judecata.Sper sa fie bine!Recomand tuturor sa mearga pana la capat in recuperarea banilor si in as-i face dreptate.
    In acelasi timp vreau sa-i multumesc dl. George Tudorache pentru sprijinul acordat, recomandadu-l in acelasi timp celor ce au nevoie de ajutor pe aceasta tema.

    Alex,
    Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut,

    Sector 6, Bld. Iuliu Maniu, imediat dupa intersectia cu Bld. Vasile Milea (spre Lujerului) in data de 28.02.2012:
    In jur de ora 10:00 am parcat pe dreapta, langa bordura, jumatate (spate) pe loc de parcare marcat, jumatate (fata) pe "interzis" astfel incat stalpul de curent pe care era plasat semnul de oprire interzisa era in dreptul masinii, fix la mijlocul acesteia.
    Jumatatea fata a masinii, adica jumatate care era parcata pe "interzis", nu bloca nimic, nu era nicio intrare in garaj, trecere de pietoni, intersectie, statie RATB etc. deci nu incurca in niciun fel traficul, semnul respectiv putea fi plasat fara probleme chiar la 10-20m mai in fata.
    La 11:46 (zic ei in PV si in dispozitia de ridicare) mi-au ridicat-o si am observat asta in jur de ora 18:00, cand am iesit de la birou si am crezut in prima faza ca mi-a fost furata masina.
    Am sunat la politie si mi-au spus insa ca a fost ridicata si ca trebuie sa sun la ILCOR pentru mai multe detalii. I-am sunat, mi-au zis unde sunt si m-am dus sa recuperez masina.

    Am urmatoarele documente:
    COMUNICARE
    - emisa de DIRECTIA GENERALA DE POLITIE LOCALA Sector 6
    - mi se cere (cf art 39 OUG 195/2002R) sa comunic datele de identificare ale persoanei careia i-am incredintat masina la data respectiva
    - primita si completata la sediul ILCOR
    DISPOZITIE DE BLOCARE/RIDICARE
    - primita la sediul ILCOR
    - semnata de agentul constatator (care este Politist LOCAL) si de reprezentantul operator autorizat
    FACTURA SI BON FISCAL
    - de plata a ridicarii, transportului si depozitarii autoturismului (677,32 RON)
    - primita la sediul ILCOR
    PROCES VERBAL
    - primit prin posta la data de 13.04.2012 (cam tarziu zic eu) la adresa pe care am completat-o in COMUNICAREA de mai sus
    - emis de DIRECTIA GENERALA DE POLITIE LOCALA SECTOR 6
    - completat destul de bine de asemenea de acelasi Politist Local

    Vreau sa dau in judecata politia si mi-ar fi utile cateva sfaturi.

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-am raspuns deja prin email.
      Toti cei care va spuneti povestea aici si vreti ajutor, scrieti-mi pe adresa tudor08george@gmail.com
      Trebuie sa vad in primul rand PV de contraventie ca sa va pot ajuta cu redactarea plangerii contraventionale.

      Ștergere
  6. Si eu am patit-o pe data de 05.04.2012 mi-a fost ridicata masina din Dr Taberei de pe str.Targul Neamt adica dintre blocuri fiind parcata pe trotuar in conditiile in care nu ai loc de parcare si toata lumea parcheaza pe unde apuca iar pe Dr Taberei nu se mai poate parca ca lucreaza cei cu metroul.Nici in visele mele nu mi-as fii imaginat vreodata ca ar fii putut sa-mi ridice masina de langa bloc unde nu exista oprire interzisa sau stationare interzisa era parcata la mai mult de 25 de metri de intersectie.Mi-au scris pe dispozitia de ridicare cum ca nu as fii pastrat 1m distanta pe trotuar ca sa circule pietonii.Dar trotuarul in sine are 1m.Daca as fii parcat langa bordura cum spun cei de la politia locala nu ar mai fii avut loc sa circule masinile deoarece aceasta strada are o singura banda pe sens.Poa! te sa-mi spuna si mie cineva pe ce criterii au putut cei de la politia locala sa-mi ridice mie masina avand in vedere ca nu sunt locuri de parcare.Si culmea am sesizat ca masina mi-a fost ridicata deabia dupa 3 zile.Am platit la SC ILCOR AUTO SRL 1100 roni plus procesul verbal la politie 140 roni.Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cum pot face contestatie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua ma numesc Petrisor Catalin si am domiciliul in sectorul 4, pe data de 23.05. in jurul orei 16.00 mi-a fost ridicata masina dupa B-vd Sincai in mod abuziv spun eu de catre hingherii de la Autosal pe motiv ca nu am fost la o distanta de 25 m de urmatoarea strada... Am parcat masina regulamentar la distanta de 1m de stalpul care indica terminarea parcarii, nici cei care erau in perimetrul semnului de parcare nu aveau 25 m pana la urmatoarea strada... Mentionez ca pe stalpul respectiv nu era nici un semn de oprire/stationare interzisa, nu incurcam in nici un fel circulatia acolo, dupa mine mai erau inca 2 masini parcate, banuiesc ca le-a ridicat si pe acelea.....!!!
    Ce pot face in aceasta situatie, exista posibilitatea de a-mi recupera banii, sunt un amarat de student, fara servici, muncesc pe unde apuc de-mi sar capacele pt. 500 lei. Va rog sa ma ajutati,...sunt de acord sa se ridice masinile idiotilor care parcheaza in statii de autobuz, pe treceri de pietoni, etc., dar nu pot sa accept sa platesc pt. ceva care consider ca nu sunt vinovat si doar pt. beneficiul lor de a-si face un nr. de ridicari zilnic pt. ca asa sunt obligati iar noi amaratii sa cadem de fraieri si sa fim obligati sa platim acea taxa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am ajutat cu plangerea complet redactata, ca si pe multi altii care au uitat sa-si expuna aici marturia, asa cum le-am solicitat.

      Ștergere
    2. BUna ZIua , am aceeasi povestire ca a ta , identica, bv sincai, langa semnul de parcare, student un renault clkio de 2000 de euro am muncit de mi-au sarit capacele inclusiv weekend-uri suplimentare sa imi iau masina, si dupa 3 zile mi-o fura nenorocitii si imi cer 5 mil pentru masina mea, va rog sa ma ajutati urgent pentru ca altfel o sa fac puscarie ma duc si sparg tot acolo le dau foc si ii omor pe toti ter serviciul in 2 ore si ma duc peste ei si na ma mai pot stapani... multumesc anticipat

      Ștergere
  8. Si eu ma alatur acestui demers si il sustin.La fel ca si la ceilalti, hingherii mi-au ridicat masina pentru ca era prea aproape de trecerea de pietoni pe o strada (Dealul Mitropoliei) care nu are trecere de pietoni in zona respectiva si absolut sigur nu incurca pe nimeni.Ori pentru a fi ridicata trebuiau indeplinite doua conditii:parcata neregulamentar si constituie un obstacol pentru circulatia publica.Cel care mi-a completat P.V.habar n-avea de cele doua conditii.M-a intrebat: "unde ai citit tu asta?" Este clar ca au nevoie de bani pentru perioada alegerilor . Sunt bani pe care primarii ii impart cu cei de la firmele care ne ridica masinile.Atentie cu cine votati!!! Mult succes domnului George Tudorache!

    RăspundețiȘtergere
  9. Salutare tuturor,

    sunt unul dintre milioanele de contribuabili ai acestei tari, pe care Statul ii uraste, sau de care nu-i pasa, intrucat abuzul pe care l-am indurat, ma indreptateste sa cred acest lucru.

    Pe scurt, "faptele" mele sunt urmatoarele:

    - pe data de 25.05.2012, pe la ora 9:05, mi-am lasat masina pe Bd. Brancoveanu, pe sensul de mers dinspre MC Donalds spre Budimex;
    - locul exact este mult dupa statia de RATB (din fata Bancpost-ului), cam in dreptul ultimului magazin, de papetarie - foto - XEROX, exact in dreptul unui chiosc de ziare (aflat pe trotuar)
    - m-am reintors de la serviciu pe la ora 19 si masina disparuse, bine-nteles ridicata fiind de catre domnii de la AUTOSAL.
    Este inutil sa va mai spun ca la acea ora, in acea zona se afla un echipaj de la Rutiera cu care am incercat sa stau de vorba dar care m-au trimis la plimbare, spunandu-mi ca nu ei se ocupa de ridicari ci Politia Locala Sector 4 si ca sa sun la ei... Dar oare ei nu puteau verifica? Oare masinile, statiile de emisie receptie si tot aparatul politienesc, nu e platit si din banii mei? Oare era fff greu sa verifice prin statie sa vada daca masina mea fusese ridicata? Mi-au intors spatele si au plecat... Din aceasta cauza am spus ca Statul, ne uraste!

    Dupa ce am aflat ca fusese ridicata, m-am deplasat pe Metalurgiei si am ridicat-o, platind cei aprox. 500 RON si cei 140 RON, in 48 de ore.

    Oricum, revenind la "fapta" comisa, n-are sens sa va mai spun ca pe PV-ul intocmit de Politia Locala Sector 4 scrie ca am stationat voluntar la mai putin de 25 m de centrul intersectiei, pe Bd. Brancoveanu nr. 2 iar XEROX-ul este la nr. 4, nemaidicutand de aspectul cu obstructionarea circulatiei...

    Drept urmare, sub atenta indrumare a lui George, astazi am trimis prin posta o contestatie a PV-ului, insotita de toate documentele ce au stat la baza acestei ridicari abuzive si de poze de la fata locului.

    Ideea e ca nu trebuie sa-i lasam asa, pentru ca altfel ne vor abuza in continuare, jecmanindu-ne in continuare de bani.

    Multumesc George si va voi tine la curent cu mersul procesului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut ieri in acelasi loc ,ridicau o masina ,dar stii care-i culmea AIA NU E INTERSECTIE,e o straduta laterala de pe Brancoveanu

      Ștergere
  10. Buna seara

    Vineri 04.05.2012 in jurul orei 18:40 am parcat autoturismul personal pe pavajul din fata Mitropoliei (Piata Unirii – Bucuresti), acesta impreuna cu celelate autoturisme parcate acolo fiind ridicate de catre Politia Locala si firma AUTOSAL EXPERT care actioneaza in sectorul respectiv (4).

    Consider ca ceea ce s-a intamplat este un abuz pentru ca:
    - Nu exista restrictii de parcare in zona respectiva (nu este niciun indicator de parcare interzisa desi zilnic sunt autoturisme care stationeaza acolo);
    - Masinile parcate acolo nu blocheaza nici traficul si nici vizibilitatea celorlalti soferi, spatiul respectiv fiind in afara partii carosabile;
    - De asemenea autoturismul nu bloca nici accesul in curtea Mitropoliei.

    Ceea ce ma intriga cel mai mult este ca desi Politia Locala era prezenta acolo in momentul in care am parcat, reprezentantii acesteia nu m-au avertizat ca nu am voie sa stationez sau sa-mi dea direct amenda pentru parcare neregulamentara. Acestia au asteptat sa plec dupa care au chemat firma de ridicari auto. Asta ca sa platesc si amenda 280 RON si serviciile firmei de ridicari (248 RON – Ridicare Vehicul + 248 RON – Transport Vehicul).
    Un alt lucru deranjant este acela ca desi lumea parcheaza in permanenta acolo iar masinile le sunt ridicate, nu se pune niciun indicator prin care soferii sa fie informati ca nu au voie sa stationeze si ca se ridica masini.

    Motivul care mi-a fost invocat in procesul verbal a fost acela ca am parcat in intersectie, desi locul respectiv pare parcare si nu intersectie, astfel creandu-se confuzie in randul soferilor care, fiind neinformati continua sa parcheze acolo.

    In momentul in care l-am intrebat pe politistul comunitar de ce mi-a fost ridicat automobilul acesta mi-a raspuns ca acolo "se considera a fi intersectie", lucru care mie imi da de gandit in sensul ca ori este intersectie cu adevarat ori se considera intersectie...?

    Drept urmare, cu ajutorul domnului George am trimis prin posta o contestatie a procesului verbal insotita de toate documentele ce au stat la baza acestei ridicari abuzive.

    Multumesc domnului George pentru ajutorul oferit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna seara,

      spuneti-mi va rog daca ati reusit sa obtineti ceva referitor la patania de sus. exact exact asa am patit si eu azi si sunt revoltat ca m-a costat un minim pe economie faptul ca un politist nu si-a facut treaba si o firma particulara a facut exces de zel.

      multumesc,
      mihai

      Ștergere
    2. Buna seara,

      Astazi am avut prima infatisare in proces. S-a stabilit un nou termen de judecata deoarece Politia Locala a depus o intampinare la contestatia mea. Urmatoarea infatisare va fi 11 februarie 2013.

      Ștergere
    3. s-a rezolvat ceva cu procesul?vreau si eu sa fac o plangere contraventionala, daca imi puteti oferi un contact sau ajutor in acest caz, deoarece am stationat 14 minute la mitropolie cat am fost la farmacia non stop de la unirea cu cineva foarte bolnav de diabet, iar in 6 minute masina a fost ridicata, binenteles ca erau politisti locali acolo si nu ne-au atentionat, sunt sigur de fapt ca ei au chemat AUTOSAL-ul EXPERT(marea afacere a unor smecheri), ce oameniii nu vedeau ca e alb la fata tata, astept raspuns...multumesc..imi puteti trimite detalii pe office@dlsit.ro

      Ștergere
  11. Buna ziua! In data de 23.05.2012 m-am dus la spital si cand am ajuns acolo nu am gasit nici un loc de parcare liber cu toate ca m-am plimbat zece minute in jurul spitalului! sunt nevoit sa merg zilnic la tratament acolo si asa patesc aproape de fiecare data iar de cele mai multe ori sunt nevoit sa las masina si la 2 km de spital si sa merg in carje pana acolo! in ziua respectiva intarziasem la doctor si ma grabeam foarte tare asa ca am lasat masina pe trotuarul (fara zona verde) din partea stanga a drumului (care era cu sens unic) fara sa incurc circulatia celorlalti participanti la trafic si mai ales a pietonilor! Mentionez ca putin mai in fata se afla semnul de oprire interzisa dar nu aveam cum sa il observ din directia in care ma deplasam deoarece acesta era vizibil doar venind din sensul opus( era montat invers)! am stat aproximativ o jumatate de ora la spital iar cand m-am intors am constatat ca masina imi fusese ridicata! stiu ca si eu am vina mea pentru ca am parcat pe trotuar dar va rog sa ma credeti ca in ziua aceea chiar nu am avut de ales! in momentul de fata sunt operat de aproximativ sase saptamani la genunchi pt o fractura de tibie si ma deplasez in carje! mentionez ca si in curtea spitalului se afla parcari dar la intrare sunt bariere si stau de paza doi agenti de securitate care nu te lasa sa intri cu masina decat daca ai o urgenta! Eu in momentul de fata nu mai am servici si nu mi se pare normal in cazul meu sa fiu nevoit sa platesc o asemenea suma! m-am gandit sa-i actionez in instanta dar nu stiu daca as avea vreo sansa de castig pt ca pe ei nu-i intereseaza problemele mele! va rog sa ma ajutati cu un sfat daca sunteti mai experimentat in asemenea cazuri ! va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuia sa precizati ca sunteti din Sibiu si acolo v-au ridicat masina.
      V-am redactat complet plangerea.
      La Sibiu se utilizeaza alt formular de PV.
      Firma care ridica auto, SC Piete Sibiu SA, este cea care si emite dispozitia de ridicare si PV.

      Ștergere
  12. Am parcat "in spic"pe Bd. Brancoveanu la 6m dupa intersectia cu o straduta adiacenta, desi bulevardul mai avea inca doua bezi si masina mea nu obstructiona circulatia cei de la AUTOSAL sub protectia lui Piedone au facut exces de zel si mi-au ridicat-o. Mentionez ca in zona nu exista indicatoare care sa avertizeze asupra ridicarii auto sau sa interzica oprirea.
    Motivul invocat a fost ca nu aveam 25m dupa intersectie.
    Suma totala platita: 636 lei.
    ------------------------------
    Oare Piedone traieste in alta tara?

    Dl.George m-a indrumat cu cele necesare pentru contestarea procesului verbal. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua tuturor!
    Sunt si eu patita , in data de 12.06.2012 la ora 9.15 am parcat masina pe Dealul Mitropoliei aproape de intersectia cu Bibescu Voda in apropierea trecerii de pietoni!
    Cand am revenit la 12.15 masina nu mai era. Portarul de la bariera mi-a spus ca au ridicat-o a fost foarte amabil mi-a dat si nr. de telefon.
    Taxa 496 si amenda 140.
    Tot dl.Bogdan m-a ajutat caruia ii multumesc , am depus plangere si am instanta pe 17.12.2012
    Nu credeti ca ar trebui sa facem mic miting cu o petitie sa anuleze HCL 37 cum au facut si sectoarele 1,2,3 si 5???? Explicand ca taxa e o jecmaneala, mi-am dus masina din Piata Resita Berceni pana la Reprezentanta Ford din Popesti Leordeni tot pe platforma si am platit 150 lei (iar distanta este tripla fata de cea facuta de Autosal)

    RăspundețiȘtergere
  14. salut,

    in data de 29.06.2012 mi-a fost ridicata masina din str. aleea dealu mitropoliei unde era parcata regulamentar(si din punctul de vedere al politiei rutiere care era la fata locului, dar care a spus ca nu e treaba lor). tinand cont ca in zona nu este nici un indicator care sa restrictioneze oprirea si ca masina nu incurca cu nimic traficul voi depune contestatie.
    multumesc pe aceasta cale d-lui George Tudorache ptr sprijinul acordat in formularea contestatiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua!

      Si mie mi-a fost ridicata masina in luna mai, de pe strada Brasov (zona Dr Taberei). Masina a fost parcata in dreptul unui stalp cu indicator "drum ingustat", pe care eu nu l-am vazut, deoarece la 30 de m in fata este semnul de 'oprire interzisa' cu sageata in sus! Asta inseamna ca abia din locul acela NU ai voie sa parchezi. In zona respectiva cred ca e la alegerea lor care semn sa il ia in considerare....iar in cazul meu l-au luat pe primul. Nu blocam in niciun fel traficul!
      Ca sa nu mai spun de socul pe care l-am avut cand nu am gasit masina...
      Multumesc dlui George Tudorache pentru indrumari. Voi face contestatie. Este enorm cat am platit! (670 ron + 140 amenda). Practic, a fost un sfert din valoarea masinii! (Un Tico din 1999).
      Sper sa castig!

      Ștergere
  15. Salut,

    Ma numesc Vasile si am patit-o si eu; in data de 15.05.2012 mi-a fost ridicata masina de pe trotuarul din str Drumul Timonierului nr 26; motivatia a fost ca nu am asigurat un spatiu de cel putin 1 metru pentru circulatia pietonala (care circulatie pietonala ? ca e o bucata de trotuar de cca 8m x 1.8m intre 2 stradute). Lasand la o parte faptul ca pe toata strada masinile sunt parcate pe trotuar. Stau aici de cca 2 ani, si nu s-a ridicat nici o masina din zona; Ulterior am aflat cine e in "spatele" operatiunii; un tigan proprietarul unei mizerii de bar care a facut plangere la DGPL6 (ca vezi Doamne, ii periclitam accesul in rahatul de local); Au fost ridicate 2 masini, a mea si una din fata mea - acum nu vreau sa fiu rau dar cea din fata bloca intrarea; Am platit taxa la ILCOR de 677,31 lei (desi am ridicat masina in aceeasi zi (seara cand am venit de la munca, pentru ca eu muncesc pe bani nu trandavesc ca jigodiile de tigani care freaca menta la carciuma) + 140 lei amenda si 3 puncte de penalizare;
    In final as vrea sa va spun ca tiganul cu mizeria de bar nu ar trebui sa scape fara o riposta pe masura, de aceea va cer sugestii (intentionez sa fac o plangere pentru comportamentul inadecvat al clientilor - prieteni cu tiganul - care urineaza in strada, etc)
    In final as dori sa multumesc domnului George Tudorache care m-a indrumat pentru a depune contestatie la PV; sper sa castig - desi, "Justitia e cam oarba"

    RăspundețiȘtergere
  16. Va salut,

    Din cate observ, e mai multa lume care are de gand sa faca ceva in aceasta tara unde onoarea si respectul sunt atributele din ce in ce mai putin intalnite.
    In data de 18.06.2012, datorita faptului ca nu aveam unde sa las masina, am parcat-o pe Sos. Giurgiuliu nr.3, in imediata apropiere a unei treceri de pietoni, dar fara sa deranjeze vre-un participant in trafic. Bineinteles ca atunci cand am revenit de la serviciu, nu mai era. Agitatie, sperietura, telefoane ca in final sa aflu ca masina fusese ridicata.
    Cu greu am ajuns la parcarea hingherilor unde m-au scutit de aproximativ 500 ron plus amenda pe care am preferat sa nu o platesc.
    In tot acest interval am tot discutat cu o prietena la telefon, ea descoperindu-l pe dl. George Tudorache si mi-a comunicat toate sfaturile dansului de pe forum. Am procedat intocmai cum indica dansul.
    Am decis sa fac aceasta contestatie importiva PV'ului, iar dl. George a fost extraordinar de binevoitor si m-a ajutat foarte mult in acest sens, fara niciun fel de obligatie.
    Acest eveniment m-a intristat destul de mult, dar pe de alta parte am vazut ca exista si oameni interesati de binele comunitatii, precum este dl. George, persoana careia o sa-i raman foarte recunoscator, indiferent de hotararea pe care o va lua instanta.
    Tin pe aceasta cale sa-i mai multumesc odata dlui. George Tudorache si ii doresc toate cele bune.

    Cu mult respect,
    Victor Spanu

    RăspundețiȘtergere
  17. Salutare,

    Din pacate ciocoii din sectorul 4 au reusit din nou...

    In ziua de 12/07/2012 am parcat masina in parcarea din Dealul Mitropoliei, pe randul doi, spre strada - bucuros ca mai era un loc liber intre masinile parcate, de pe piatra cubica.
    Bineinteles la intoarcere unde e masina? Nu-i.. pe randul unde o parcasem mai era o singura masina (cand am parcat erau cel putin 4).
    Vizavi masina de Politie Locala Sector 4 - nici macar n-au coboarat din masina cand au vazut ca ma uit ca bezmeticul iar, cand i-am intrebat daca s-au ridicat masini.. au spus ca da dar, doar cele care blocau intersectia: “ Aleea Dealul Mitropoliei – Bdul Regina Maria.”, si au ridicat geamul (erau in masina). Un domn benevol de la ridicari, mi-a spus unde trebuie sa sun ca sa platesc "taxele + puncte" si sa ridic masina.

    Parchez masina in acelasi loc de cel putin 2 ani si nu mi-a fost ridicata, eram sigur ca am parcat regulamentar. Nici un semn care sa interzica stationarea sau faptul ca acolo nu este parcare...

    Ma inteb daca ajungeam mai tarziu si ridicau si ultima masina, si plecau.. cum stiam ca masina nu a fost furata ci ridicata abuziv? Suni la 122 sa declari furtul... oare nu sunt lucruri mai importante pt serviciul de Urgente?

    Ma simt nedreptatit si cu ajutoarul Dl-lui George voi face contestatie impotriva PV-ului de ridicare. Va multumesc in avans dle George! si mult succes in continuare.

    Cu stima,
    Adrian I

    RăspundețiȘtergere
  18. Valentina Bajenarumarți, 17 iulie, 2012

    Buna ziua,
    Si mie mi-a fost ridicata masina pentru motivatia a fost ca nu am asigurat un spatiu de cel putin 1 metru pentru circulatia pietonala (care pietoni ca este langa parc pe lateralul parcului de obicei nu este circulat). Iar.. cat sa fi fost masina suita pe trotuar?, pentru ca latimea trotuarului este de 3.5m iar masina era suita cu botul pe trotuar aproape pana in stalpul masinii(avand 2.2m), deci restul de 1.3m lasati chiar nu erau suficienti pentru trecerea pietonala??
    In data de 11.05.2012 orele 8.30 am parcat autoturismul WG Golf in zona parcului Crangasi vis-a-vis de Calea Crangasi nr.34 in parcare semnalizata, impreuna cu inca doi amici, fiind in intarziere la serviciu (acesta este modul de a parcurge mai repede nu si mai ieftin, distanta din Calea Giulesti in Calea Crangasi la intrarea la metrou cu un copil de 4 ani dupa mine). Deci parcam masina pentru 6 ore, deoarece eu am program scurt vinerea pana la ora 14 si cu metroul ajungeam sa ridic masina la ora 14.30 pentru a ma incadra in programul de gradinita.
    La intoarcere, la orele 14.35 am cautat masina la locul lasat (ca reper aveam gardul cu care este ingradit primul loc de joaca pentru copii din parcul Crangasi), negasind-o am intrebat pe vanzatoarea ambulanta (care este de obicei la intrarea laterala in parc)care mia comunicat ca, dimineata in jurul orei 10 au fost cei de la ridicari prin zona. Asa m-am gandit ca a fost ridicata, astfel mi-am anuntat sotul (fiind proprietarul autoturismului) care a sunat apoi la SC ILCOR AUTO ECO SRL unde i s-a comunicat ca intradevar masina a fost ridicata si depozitata la dansii in Str. Manastirea Varatec nr. 14-16, sector 6 pe motivul de nelasare spatiu suficient 1m de trecere pietonala. In acea dupa-amiaza pe la orele 17 sotul a mers si a ridicat autoturismul achitand contravaloarea ridicarii, transportului si depozitarii acestuia in valoare de 677.32 RON.
    In data de 05.07.2012 am primit prin posta Procesul Verbal care a fost incheiat in data 03.07.2012 ora 11.45 si a doua zi am achitat suma de 140 RON in 06.07.2012. In Procesul Verbal primit nu se specifica si ridicarea autoturismului WG, deci eu cred ca sunt doua actiuni diferite si ridicarea este complet ilegala.
    Noi ca cetateni cand luam permisul auto invatam dupa Codul Rutier in care nu este specificata actiunea de ridicarea auto!!
    Ce este de facut......mi se parea normal daca nu am lasat spatiul aferent sa mi se aduca la cunostinta, sa fiu sanctionata ..dar nu sa nu imi mai gasesc masina ne-incurcand si ne-blocand absolut nimic ...
    In tot acest timp pana la primirea PV, am tinut legatura cu domnul George Tudor (pe care l-am gasit prin intermediul forumului) care cu toata rabdarea dansului ma indruma si ma ajuta (benevol) sa depun contestatie in termen impotriva PV si a acestor "hingheri de masini" pe care nu stiu cum sai numesc altfel.
    Pe aceasta cale ii multumesc din tot sufletul pentru ajutorul acordat d-lui Tudor! si mult succes in tot ceea ce doriti sa realizati in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna seara, ma numesc Vasile Bloj, am avut si eu urmatoarea patanie in Tg. Mures: In data de 04.07.2012, o nepoata de-a mea s-a deplasat cu masina la examen (BAC) si neavand unde sa-si lase masina in alta parte, a lasat-o tocmai unde era un indicator "Oprire interzisa", unde dealtfel, mai erau si alte masini. Nu era acolo indicator "Avertizare ridicari auto". Cand a iesit de la BAC, masina ei nu mai era acolo, era un agent de la Politia locala, care i-a spus unde sa mearga sa si-o ia. Am mers cu ea la firma care a ridicat masina, a platit 230 lei, i-a eliberat factura si chitanta si soferul masinii care a ridicat masina i-a inmanat un "Proces-verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar", care bineanteles ca a fost intocmBuna seara, am avut si eu urmatoarea patanie in Tg. Mures: In data de 04.07.2012, o nepoata de-a mea s-a deplasat cu masina la examen (BAC) si neavand unde sa-si lase masina in alta parte, a lasat-o tocmai unde era un indicator "Oprire interzisa", unde dealtfel, mai erau si alte masini. Nu era acolo indicator "Avertizare ridicari auto". Cand a iesit de la BAC, masina ei nu mai era acolo, era un agent de la Politia locala, care i-a spus unde sa mearga sa si-o ia. Am mers cu ea la firma care a ridicat masina, a platit 230 lei, i-a eliberat factura si chitanta si soferul masinii care a ridicat masina i-a inmanat un "Proces-verbal de dispunere a it de catre politistul local si lasat la soferul respectiv. Prin procesul-verbal respectiv, politistul local dispune ridicarea autoturismului, in baza art. 7 lit. "h" din Legea 155/2010.
    Acuma eu am unele nedumeriri:
    1. Acest proces-verbal de ridicare auto, deci aceasta masura, nu e considerata ca fiind o pedeapsa complementara sau tehnico-administrativa si ca nu se poate aplica decat daca se intocmeste si proces-verbal de contraventie prin care sa se aplice sanctiunea principala (avertisment sau amenda). Ca soferul masinii care a ridicat autoturismul a spus ca politistul local doar atat i-a lasat. Sau urmeaza ca politistul local sa o contacteze pe nepoata mea si sa-i intocmeasca p.v. de contraventie ?
    2. Se poate considera acest p.v. valabil, legal, chiar daca nu s-a intocmit p.v. de contraventie si cum as putea sa-l contest si unde ?.
    3.Cum as putea recupera banii de la firma care a ridicat masina ?
    Am dat peste domnul George Tudorache, care am vazut ca a ajutat f. multa lume care a trecut prin asemenea situatii si care mi-a pus si mie la dispozitie f. multe informatii utile si sfaturi, sper sa ma descurc, dar totusi...mi-ar prinde bine vre-un model orientativ de contestare a procesului verbal (in momentul de fata nu nu il avem decat cel de ridicare a masinii, dar cine stie, poate o sa apara si cel de contraventie). Oricum ii multumesc domnului George Tudorache, nu pot pretinde sa-mi dea chiar mura-n gura, e un om deosebit si demn de apreciat ca ajuta atatia oameni asa doar pe "multam fain", dar sunt convins ca toate astea se vor contabiliza acolo SUS si fiecare va spune o rugaciune de Doamne ajuta pentru dansul. Va dorim toate cele bune si s-auzim de bine. Cu stima, Vasile Bloj.

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunt din Sibiu si am patit-o si eu acum cateva zile cand, intorcandu-ma dintr-o deplasare de 6 zile, am cautat aprox. 20 de min. un loc de parcare in jurul blocului si in parcarile din apropiere, ultima optiune era ca de obicei pe trotuarul din fata blocului, unde lumea parcheaza regulamentar de ani de zile. In acea noapte am remarcat ca zona era destul de goala, numai doua masini erau parcate, asa ca am parcat si eu langa ele. Dimineata urmatoare, la ora 7.15 primesc un mesaj de la o cunostinta: "Iti ridica masina". In momentul in care m-am uitat pe geam, era deja pe platforma in drum spre ei. Am mers imediat spre centrul unde depoziteaza autoturismele ridicate, m-am interesat, am mers si am imprumutat suma respectiva, am achitat 500 de lei in urma careia am primit procesul verbal de restituire si bonul fiscal pentru platita. A doua zi dimineata, adica la 24 de ore dupa incident, exact in zona in care am parcat cu o seara mai devreme erau trasate locurile de parcare cu vopsea alba.
    M-am gandit ca ar fi vorba de o hotarare a consiliului local, insa nu am avut de unde sa-mi imaginez, eu fiind plecat, ca s-a interzis temporar parcarea in acea zona. In plus de asta, nu a fost marcat in niciun fel aceasta decizie sau interdictie.
    Mentionez ca in urma ridicarii nu am primit niciun fel de alt document constatator sau instiintare.
    Procesul verbal de la politie am inteles ca va veni in cateva zile.

    Astept de doua saptamani procesul verbal si inca nu a venit.
    Din ce am gasit pe internet, singurele articole unde as putea fi incadrat sunt:

    art. 22 h din HCL 210/ 2001 act
    ART. 22. Constituie Încalcari ale normelor legale si se sanctioneaza conform prevederilor prezentei hotarari urmatoarele fapte :
    h. circulatia si stationarea autovehiculelor pe trotuare, impiedicand circulatia pietonilor sau degradand trotuarul;

    art. 1 al. 2 din ANEXA 3, HCL 103/2011
    Sanctiunea complementara de ridicare a autovehicolelor stationate neregulamentar pe domeniul public si privat, poate fi aplicata urmatoarelor categorii de autovehicole
    2) autovehicolele stationate sau oprite:
    a)pe trotoar


    insa pe acel trotuar nu incurcam nici pe de parte circulatia trecatorilor, si nici nu-l deterioram.


    Va multumesc pentru atentie! si sper sa inceteze abuzurile ridicarilor de masini in cat mai curand!

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna ziua,

    Venit doar de o zi din concediu si parcand masina pe bd. Emil Racovita in sectorul 4, in conditiile in care nu am niciun loc de parcare liber in fata blocului, toate fiind ocupate, mi-a sarit inima din piept a doua zi cand am coborat din bloc si am vazut ca aceasta nu mai era in locul unde o lasasem. Primul impuls a fost sa-mi sun sotia sa o intreb daca nu cumva o luase ea, insa raspunsul primit fiind negativ am realizat ca sunt doua posibilitati: ori fusese furata, ori ridicata. Aici ar fi un prim aspect pe care voi insista un pic: acesti 'hingheri' de masini nu actioneaza foarte diferit de hotii de masini, in sensul ca ar fi normal si civilizat sa fie instiintat intr-un fel proprietarul masinii ca i-a fost ridicata, ca sa nu faca omul infarct cand vede ca-i lipseste autovehiculul. Cred ca nu ar presupune mari chestii lucrul asta. Dar ei ti-o ridica, nu comunica nimic nimanui, iar tu, ca proprietar, intri in panica si te dai de ceasul mortii sa afli ce s-a intamplat. Aici ar fi o prima mare neregula dupa parerea mea.
    In fine, am aflat de la proprietarul unui chiosc de la parterul blocului ca masina fusese ridicata de Autosal. O parcasem, e adevarat, destul de aproape de o asa-zisa intersectie a strazii Ornamentului cu Emil Racovita, de fapt o bifurcatie, ptr ca acolo se parcheaza masini 'la greu'. A mea era trasa langa bordura, nu incurca cu nimic circulatia, nu era niciun semn cu Oprirea sau Stationarea interzisa, nu bloca pe nimeni, doar ca era la mai putin de 25 m. de coltul intersectiei.
    Dupa ce am achitat ridicarea masinii, mi-am recuperat-o, dar am decis sa ma alatur demersului d-lui George, sa actionam in instanta Politia locala, considerand ca isi depaseste atributiile legale si ridica masini in mod abuziv. Iar aici intervine un al doilea aspect: eu inteleg sa se adopte astfel de masuri punitive dupa ce se creaza conditiile necesare ptr respectarea legii (adica un numar suficient de locuri de parcare) astfel incat sa nu mai fi nevoit sa parchezi pe unde apuci si doar daca sunt ignorate aceste locuri de parcare atunci sa se ridice autovehiculul. Dar cata vreme nu se creaza conditiile necesare respectarii legii, sa adopti masuri represive mi se pare un exces si un abuz de putere. Este ca si cand, sa zicem, un sef de santier i-ar cere unui muncitor sa sape o groapa fara a-i oferi o lopata, lasandu-l sa se descurce cum poate, iar la finalul programului de lucru l-ar sanctiona ptr ca nu a reusit sa o sape.
    Al treilea aspect: de cand Politia locala preia atributiile Politiei Rutiere? Se suprapune practic peste atributiile acesteia din urma. Nu stiu daca este normal si legal asa ceva. Mai mult, eu gasesc absolut inutila aceasta Politie locala, o structura parazitara pe bugetul statului. Nu i-am vazut sa intervina in conflicte de strada intre gasti de cartier, sa-i amendeze pe cei care pun in casa manele de zguduie tot blocul, nu i-am vazut sa se ia de vanzatorii de tigari care vand marfa de contrabanda, in schimb stau ca sacalii la panda sa prinda vreo masina parcata aiurea. Mai bine i-ar angaja la spatii verzi ca sa faca ceva util ptr comunitate. Dar, ma rog, asta e o alta discutie.
    In concluzie, ma alatur demersului d-lui George, sa ne unim mai multi si sa actionam in instanta Politia, ptr a ne recupera banii care ne-au fost luati in mod abuziv.

    Adrian

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua. O sa va povestesc pe scurt o intamplare despre cum ni s-a ridicat masina in Timisoara. Iata cum stau lucrurile:

    In data de 25iulie, sotia mea a stationat timp de 8-10min in zona de actiune a indicatorului Oprirea Interzisa, fiind in interes de serviciu, si negasind loc de parcare. Mentionez faptul ca sotia mea este gravida, precizez de asemenea ca MASINA nu a incurcat absolut deloc circulatia, si nu a blocat accesul in institutii, sau alte lucruri pt care sa se poata aduce in discutie ridicarea masinii. Consider ca s-a produs un abuz, iar sotia mea a avut un soc, in momentul in care s-a intors si nu a mai gasit masina. In continuare, a sunat la 112, a fost directionata catre SC ADP SA, a luat taxi, si a ajuns la parcul auto al celor de la ADP, unde era si masina noastra.
    In momentul respectiv, agentul de la Politia locala, i-a prezentat faptele si dupa ce a cerut documentele personale + actele masinii, a inceput sa completeze procesul verbal de constatare a contraventiei+ridicarii auto.
    Din informatiile pe care le cunosc, Procesul verbal trebuia sa se intocmeasca inainte de a se ridica masina sau macar in timpul ridicarii, nicidecum dupa, la aproximativ 40-50min, cand masina deja era depozitata la cei de la ADP!
    Pt ca nu s-a putut altfel, s-a platit pe loc suma de 140lei (jumatate din amenda de280lei pt parcare neregulamentara) + taxa de 573.10lei pt ridicare auto. Mentionez ca am recuperat masina, dupa plata amenzii+taxei de ridicare, si am plecat de acolo, nu inainte de a face cateva poze in curtea unde era depozitata, in care am constatat anumite nereguli la masina, probabil de la ridicarea si transportul masinii, fara simt de raspundere. Asadar, masina a fost zgariata + atins in partea inferioara si desprins spoilerul din partea frontala (masina este cu suspensie sport si este destul de joasa)!

    Dupa aproximatix mai bine de 1h.30 de la constatarea disparitiei masinii, s-a plecat de la locul unde a fost depozitata.

    Cu ajutorul Dlui George (pe aceasta cale ii multumim inca o data pt amabilitate si pt faptul ca ne-a indrumat) am depus o plangere la Judecatoria Tm, pt a recupera banii platiti in urma abuzului intalnit!

    Sa speram ca se va materializa in favoare noastra, si hotii nu-si vor pastra banii!

    Adrian&Angela

    RăspundețiȘtergere
  23. Si mie mi s-a ridicat masina din Bucuresti, Dr. Taberei, si a fost mare lucru sa gasesc oameni care nu numai ca sunt revoltati de acest fenomen dar fac ceva concret pentru asta: ne ajuta sa nu ne simtim singuri si neajutorati in fata abuzului si hotiei, ne ajuta sa luptam pentru drepturile noastre, sa i descurajam pe nesimtiti.
    Multumesc, inca o data, George!
    Am depus plangere, am termen in noiembrie la Judecatoria sector 6, si sunt foarte optimista. Promit sa va tin la curent cu deznodamantul.
    Daca ne unim toti... cine stie...
    Nicole

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna seara!

    Simt sa va impartasesc ca am simtit a doua oara furie impotriva celor de la AUTOSAL EXPERT, dat fiind ca, in 14.09.2012 mi-au ridicat a doua oara masina. Prima, intamplandu-se in mai, anul trecut, pe motiv ca am parcat la mai putin de 25m de trecerea de pietoni..zona nehasurata si nesemnalizata, unde erau parcate multe masini..de nici nu-ti dadeai sema ca e si trecere de pietoni mai in fata. Greseala mea, ca n-am avut metrul la mine in ziua aceea, sa masor intai, dupa aceea sa parchez..
    Fiind prima data cand mi-au ridicat-o, n-am stiut ce sa fac, dupa cateva telefoane si stres(gandindu-ma ca in jungla asta, cineva putea sa mi-o fure in miezul zilei), am aflat ca era depozitata in Bd. Metalurgiei..
    Acolo am cerut lamuriri, pe care nu le-am primit, am platit, mi-am luat masina, iar am platit(amenda, la CEC), i-am injurat si-am venit acasa.

    Luna aceasta, am fost nevoita din nou sa le inmanez cardul meu, cu banii mei, pentru a-mi recupera bunul meu!! Am parcat la poalele dealului Mitropoliei, la 9dimineata, multumita fiind ca am gasit un loc in zona, pentru a-mi lasa masina. Nu stiam ca e un loc pandit...Intotdeauna ma uit ce indicatoare rutiere sunt zona unde vreau sa parchez, din dorinta de a respecta, si de a ma purta civilizat. Aici, niciun indicator..
    La 12.30, cand am revenit la masina, aceasta disparuse..In secunda urmatoare am stiut ca mi-au luat-o, i-am si spus mamei mele 'jegosii astia mi-au luat masina'..la locul faptei inca aflandu-se politia locala S4 si masina de la AUTOSAL. L-am intrebat pe politist 'de ce' si mi-a raspuns ca 'locul face parte din intersectie', dupa care mi-a intors spatele..Bine, l-am inteles..asa stia el sa se exprime..putine cuvinte si cu spatele..specific.
    Acum stiam ce trebuie sa fac, totul a decurs 'perfect', banii mei au intrat in conturile lor..
    Sigur, cand ti se intampla o data, te enervezi, dupa care iti trece..chiar daca si atunci trebuia sa imi apar drepturile. Insa, din lipsa de timp, nu am facut-o.
    De data asta, incerc sa aflu daca in Romania, unei persoane care are dreptate, i se si da dreptate. Sper sa da, daca nu, raman cu satisfactia ca am incercat si cu un dezgust total la ceea ce inseamna respect si drepturi in tara asta.

    George, multumesc frumos pentru sfaturi!

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua! Sunt inca un sofer jefuit de nenorocitul asta de sistem.Aseara mi-am parcat masina in fata blocului,aproape de intrarea intre blocuri,fara sa blochez circulatia sub nici o forma.Nu exista nici un fel de indicator de oprire/stationare interzisa. Azi dimineata la ora 9:03 mi-a fost ridicata masina. La ora 10 am coborat in fata blocului,am constatat ca mi-a disparut masina asa ca am sunat urgent la 112 ca sa-mi spuna sa sun mai intai la un numar sa aflu daca mi-a fost sau nu ridicata masina. Am sunat,mi-au confirmat ca e in parcul auto si ca am de achitat suma de 677,32 lei. Sunt student si nu am nici un venit,dar asta nu i-a impiedicat sa ma scuteasca de toti banii mei pentru chirie si hrana pentru urmatoarea luna.

    Acum astept sa-mi soseasca procesul verbal acasa,sa pot macar sa-i dau in judecata sau sa depun contestatie.
    Sper ca nu treceti niciodata prin experiente de genul acesta.

    Stima!

    RăspundețiȘtergere
  26. Precizez ca s-a intamplat in sectorul 6,pe strada C-tin Titel Petrescu (Dr Taberei)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa spuneti si ce fapta scrie in Dispozitia de ridicare. Precizati daca ati primit o Comunicare la Ilcor, semn ca veti primi prin posta si procesul verbal cu amenda (de obicei il primiti cam tarziu).
      Cand vine PV cu amenda, achitati jumatate din amenda.
      Trebuia sa lasati si o adresa de email sau sa ma contactati prin rubrica Contact, unde pot vedea expeditorul si sa-i raspund direct prin email.

      Ștergere
  27. Georgeta Crideanu, miercuri, 10 octombrie
    Pe 1 octombrie am parcat masina la piciorul Dealului Mitropoliei dar pe un spatiu care parea destinat parcarii, un rand de masini fiind parcat la garduletul ce imprejmuia spatiul verde si in fata lui un alt rand de masini putea fi parcat (acolo am parcat eu); tot spatiul se afla pe piatra cubica si din fara lui incepea o zona asfaltata pe care circulau masini. Masina astfel parcata nu impiedica in nici un fel circulatia masinilor iar in zona respectiva nu era nici un fel de indicator de vreun fel sau altul. M-am intors la masina si nu mai era. Intr-o casuta de paza, se afla un tip pe care-l suspectez ca telefona la ridicari de masini sa vina sa le ridice care mi-a spus ca s-au ridicat masini de acolo si sa sun la 112. Am platit taxa de ridicare de 496, m-am revoltat pe ideea ca nu era nici un indicator si am plecat suparata cu gand sa intreprind ceva, masina era deasemenea zgariata. Ma intreb daca statul roman ii apara pe cetatenii sai sau e dusmanul lor.

    RăspundețiȘtergere
  28. Si mie mi-a disparut masina de pe bd. Constantin Brancoveanu.
    Am sunat la 112 si mi-au dat numarul de telefon de la ridicari, auto sector 4. Asa am aflat ca masina a fost sechestrata de catre,,hingherii de masini".
    Intamplator, l-am gasit pe forum pe dl. George, o persoana deosebita care ajuta benevol oamenii jefuiti cu acordul organelor de stat.

    Multumesc cu mult respect dlui. George Tudorache si ii doresc toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  29. Intru şi eu în clubul celor cărora li s-a ridicat maşina în mod abuziv. Mi s-a întâmplat în martie pe Bd. Şincai, spre staţia de metrou Timpuri Noi. Acolo este regatul celor de la Autosal Expert şi al Poliţiei locale sector 4. Pe străduţele unde nu ai loc să treci nu intră, şi asta pentru că ar fi chinul prea mare, în schimb pe Şincai, unde chipurile nu ai 25 m până la intersecţia cu o străduţă adiacentă, îţi ridică maşina, chiar dacă mai sunt şi altele după tine în parcare. Dacă cineva ar avea timp şi răbdare, ar putea face un filmuleţ amuzant cum stă Poliţia la pândă după vreun colţ, vine unul care nu ştie cum merge treaba, parchează liniştit în parcarea în spic şi pleacă. După câteva minute poliţistul vigilent face repede nişte poze, dispare şi în alte câteva minute apar cei de la Autosal şi, cu o repeziciune de invidiat de cei care schimbă anvelopele pe la raliuri, ţi-o saltă. Ce contează că proprietarul poate face atac de cord, că i-a furat cineva maşina. Ce contează că nu ştii unde să te duci, pentru că acolo nu e nici un indicator sau vreo adresă. Ce contează că nu ai bani la tine, ca să plăteşti eventual şi staţionarea la Autosal în Metalurgiei. Important este că au descongenstionat ei circulaţia.
    Partea proastă e că de cele mai multe ori şi Justiţia e "oarbă". Mie deocamdată mi s-a respins contestaţia, însă am făcut recurs.
    Noroc că mai există oameni ca Dl. George Tudorache, să ne susţină şi să ne ajute. Cred că la recurs e bine totuşi să luăm un avocat.
    În caz că se începe un proces colectiv, vă rog să mă contactaţi şi pe mine.

    Succes
    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  30. In data de 1 oct 2012, hingherii de la autosal mi-au ridicat si mie masina de pe bdul. C Brancoveanu nr.6 sub pretextul ca era stationata la mai putin de 25 m de trecerea de pietoni. Nu mi se pare corect ca pentru ca nu am ruleta la mine sa fiu sanctionat cu asemenea sume (496+140 lei) Consider ca administratorul drumului trebuia sa marcheze cei 25 de m cu semne sau marcaje rutiere.
    Multumesc dlui. George Tudoreche pentru incurajari si ajutor.
    Numai bine tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a intamplat pe 1 noiembrie 2012, nu 1 oct cum am scris din greseala...

      Ștergere
  31. Valy,Sibiu.In data de 02/11/2012 in jurul orei 19, am parcat masina pe str.Nicolae Olahus,dupa un autoturism care era stationat inaintea trecerii de pietoni si dupa parcarea Centrului de Afaceri. Dupa trecerea de pietoni,pe partea dreapta in directia de mers erau stationate masini,una dupa alta,iar pe partea stanga drumul este in reabilitare. Neavand loc unde sa opresc, am fost atent sa parchez masina foarte aproape cu rotile din partea dreapta langa bordura,ca sa nu constituie un obstacol pentru circulatia publica din zona. Rotile stanga ale masinii se aflau pe zona cu hasuri oblice.Am specificat acestea ca sa se inteleaga ca zona respectiva este foarte circulata si duce lipsa de parcari.Mentionez faptul ca detin un card-legitimatie pt.persoane cu handicap,care era afisat in partea din fata a autoturismului.Cu toate acestea,nesimtitii de la SC Piete SA Sibiu mi-a ridicat masina,trebuind sa achit 500 de lei ca sa o recupere.Este o suma enorma pentru mine,tinand cont ca pensia mea de boala este de 631 de lei.
    Multumesc pe aceasta cale d-lui avocat George Tudorache pentru srijinul acordat.
    Succes tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna ziua,
    in primul rand FELICITARI George Tudorache ptr aceasta initiativa.
    Multumesc pentru ajutorul privat pe email referitor la modelul de chemare in judecata si la intampinarea pe care a facut-o Politia intr-un caz real.
    MULTUMESC ptr toate informatiile utile de pe acest blog.
    Fara ele nu stiu daca as fi avut elementele necesare ptr a-mi cere dreptatea!
    Povestea mea este urmatoarea:
    In data de 19 Noiembrie 2012 am parcat masina la coltul strazii Stefan Dumitrescu cu Sos Giurgiului, SECTOR 4.
    Cand am revenit la masina, cateva ore mai tarziu, am constatat ca masina mea disparuse, in locul ei fiind parcata alta masina.
    Dupa panica initiala, crezand ca masina mi-a fost furata, am sunat la 112.
    Aici mi-au recomandat intai sa sun la firma de ridicari auto din sect 4, al carei numar mi l-au dat - se numeste AUTOSAL.
    Am sunat si, evident, era la ei.
    Am mers la sediul lor, unde o politista mi-a scris un proces verbal in care nu a mentionat dispozitia de ridicare a masinii, ci doar amenda cu puncte ptr "stationare voluntara neregulamentara la mai putin de 25 m de o trecere de pietoni" - fapt pe care nu il contest.
    Am intrebat de ce nu trece si sanctiunea ptr care am venit de fapt, ridicarea masinii - si a zis ca am dreptul sa nu semnez procesul verbal, daca nu sunt de acord, caz in care mi se va comunica prin posta.
    Asa am facut - in data de 23 Nov am primit procesul verbal prin posta.
    Intre timp am achitat pe loc 496 RON ptr recuperarea masinii, bani ptr care am primit doar un bon fiscal si o hartie de ridicare a masinii in care se spunea ca nu mi-au avariat-o la ridicare.
    Voi face chemare in judecata ptr politia sect 4, probabil fara avocat.
    Am vb cu d-na Gabriela Oana, care a castigat un recurs la sect 4 si mi-a dat de inteles ca onorariul avocatului e mult mai mare decat paguba pe care vreau sa o recuperez, astfel ca am decis sa nu risc alti bani...
    Oricum nu am de gand sa ii las sa scape fara sa ma lupt!!
    E furt de doua ori: o data privarea mea de un bun care imi apartine (masina) si a doua oara incasarea de sume nejustifcate (ptr a -mi ridica propriul bun pe care mi l-au furat...).
    Chiar ma gandesc ca ar trebui dati in judecata pe penal!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna ziua,
    Astazi mi-au ridicat si mie masina din sectorul 6.
    La ILCOR am primit o copie dupa dispozitia de ridicare si cam atat.
    Nu am primit proces verbal.
    Ce pot face in acest caz?
    Multumesc,
    Dumi

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna seara,
    Daca ti-au dat si o Comunicare inseamna ca vei primi prin posta procesul verbal cu amenda (legal ar trebui sa vina in 30 de zile).
    Daca nu ti-au dat Comunicare s-ar putea sa ti-o trimita prin posta, in cateva zile. In ea iti cere datele persoanei care a condus auto ca sa-i faca proces verbal.
    Daca ai auto cu nr de provincie, atunci nu-ti mai trimite de regula PV cu amenda, tocmai ca sa nu poti ataca PV la judecatorie. Atunci depui la judecatorie plangere contra dispozitiei de ridicare. Sigur vei primi ulterior de la politia locala PV cu amenda.

    RăspundețiȘtergere
  35. Am creat pe yahoo grupul celor care vor sa lupte impotriva acesti mafii a ridicarilor auto;
    http://groups.yahoo.com/group/Ridicari_Auto
    Va invit sa va inscrieti, sa luptam impreuna prin impartasirea experientelor.
    Eu tocami ce am dat in judecata politia locala sect 4 - pe baza informatiilor si a modelului de chemare in judecata furnizat de George Tudorache.
    Vrem sa initiem si un proces colectiv cu costuri mai mici impotriva firmei de ridicari.
    Va tin la curent pe yahoo grup.

    RăspundețiȘtergere
  36. Sustin si eu demersul, v-am trimis mail.
    Eu sunt din Ilfov, las masina la Bellu si iau metroul mai departe. Intre altele, lasand mult masina, problema mea e si sa o pun cat mai dosita, ca sa nu imi fie vandalizata. Povestea mea e ca pe una din stradute gasisem un loc sub un copac cu craci joase, printre sacosele de gunoi ale locatarilor si, desi prin locul ala nu se poate circula pentru ca e si copac, are si cracile joase, si e si plin de sacose de gunoi, a iesit ca eu am fost persoana care incurca traficul, din cauza metrului pentru pietoni.

    RăspundețiȘtergere
  37. si eu am trecut printr o experienta neplacuta, mi a fost ridicata masina dintr un loc unde parcam de vreo 10 ani de fiecare data cand mergeam la Unirii, mai precis la intrarea pe aleea spre Mitropolie. Am cerut anularea pv si returnarea taxei de ridicare auto, am introdus in cauza si firma de ridicari auto, Autosal Expert, nu s a prezentat nimeni din partea lor, dar totusi mi a fost respinsa cererea ca nefondata, desi am explicat pe baza articolelor din codul rutier, ca nu am incalcat nici o regula : nu era nici un semn de oprirea interzisa, nu eram pe carosabil, ci la 3 metri distanta, intr o zona pe unde nu se circula, plus ca acolo se parcheaza de ani de zile. Ma gandesc sa fac recurs, am 15 zile termen.

    RăspundețiȘtergere
  38. pe data de 7 12 2012,mi-q fost ridicata masina de pe trotuar cam la 25 m de inters,str.pictor stefan dumitrescu cu sos giurgiului,nefiind in bucuresti am aflat abia pe 11.12.2012,deci am platit 1160ron,plus amenda de 140ron,am luat legatura cu av oana gabriela care cere un onorariu scump,nu stiu daca sa mai continui sa dau alti bani ,desi ma simt furat si de bunul meu si jecmanit de multi bani,de comportamentul de camatari al celor de la autosal,ii multumesc lui george tudorache pt sfaturi ,poate daca nu ar fi craciunul as continua sa cheltui bani pentru proces,dar acum prefer sa-i dau pentru sarbatori,urez succes celor care sint in proces cu aceste jigodii care se comporta ca un clan condus de piedone

    RăspundețiȘtergere
  39. Povestea mea incepe pe 11 decembrie, cand am parcat masina intr-un loc in care mai parcasem de cel putin 100 de ori. Loc, de altfel, public, cu marcaj alb trasat, intr-o parcare (publica, dupa cum am mai spus).

    Un vecin, care are biroul pe strada respectiva, si-a pus un abtibild cu "Nu parcati, garaj" pe poarta din dreptul locului de parcare, ca sa si-l rezerve, in conditiile in care in curtea respectiva nu incape o masina.

    Pe 12 decembrie primesc un telefon de la jumatatea mea mai buna, care imi spune ca masina a disparut, si ca e la firma care se ocupa de ridicarile din Sectorul 1.

    Motivul: bunul si dragul nostru vecin, care a sunat la politia locala pentru ca nu avea unde sa parcheze. N-a mai contat ca se vede clar ca in curtea respectiva nu incape o masina, n-a contat ca locurile alea sunt o parcare publica... Au ridicat alte doua masini pe langa a mea.

    Am vorbit cu Dl. Av. Cristian Ioan, care mi-a spus ca am sanse foarte mari de recuperare a banilor.

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna ziua si Sarbatori Fericite tuturor! Fie ca anul ce vine sa dispara toti acesti hoti care ne fura legal masinile!
    Eu scriu in numele socrului meu, care a fost venit din Galati la Bucuresti, si care am crezut ca va muri de inima cand s-a intors la masina, iar aceasta nu mai era. Asadar, masina de provincie (GL), a fost parcata noaptea 17-18 decembrie 2012, pe mariginea Soselei Oltenitei, in dreptul nr.81. La rand erau foarte multe masini, nefiind semn de stationarea/oprire interzisa, nici de ridicat...
    Dimineata, omul s-a pus sa care niste bagaje la masina, iar eu cred ca cei de la Autosal Expert l-au urmarit si au asteptat sa plece inapoi in casa dupa alte bagaje. Era victima perfecta: masina de provincie, bagaje... deci pleca si avea nevoie de masina! Ei bine, au ridicat-o in mai putin de 5 minute, au scris si pe procesul verbal, si a fost singura masina ridicata din zona. Cred ca si politistului ii lua mai mult sa scrie!!! Motivul pe pv: "a stationat neregulamentar cu auto (...) pe Sos.Oltenitei nr.81 cale acces la mai putin de 25 m de coltul intersectiei in intervalul orar 08:47-08:53"
    Nu va pot explica reactia pe care au avut-o ambii socrii, cand au coborat dupa mai putin de 10 minute si nu mai era masina :-( Am crezut ca-i ducem la spital!!!
    Ideea este ca intersectia de la Big Berceni este mult mai departe de 25 m, in conditiile in care intre Sos. Oltenitei nr.81 si intersectie este fix o benzinarie Agip: cu cladire, pompe, zona de spalat masini, acces si parcare, plus un spatiu verde cu pomisori si zona pietonala! Politistul, cand am fost cu socrul meu sa ia masina, pentru ca l-am intrebat cum sa fie intersectia la mai putin de 25 m, mi-au zis ca acea cale de acces in benzinarie *(in zona unde masina era parcata) este o intersectie! Stupoare, n-am auzit asa aberatie in viata mea, cum un drum secundar devine brusc o intersectie importanta pe harta sectorului 4!
    Asadar, mergem la judecata! Azi ma duc sa fac poze si redactez plangerea pe un model gasit tot pe aici pe net, si trimit la judecatorie! Daca ma puteti ajuta cu-n sfat dle George, va multumesc anticipat!
    La multi ani tututor!

    RăspundețiȘtergere
  41. Doresc sa il felicit pe cel ce a creat acest site.
    Ma alatur celor ce au postat. Mi-a fost ridicata masina pe data de 23.01.2013 de pe BD Iuliu Maniu. Masina mea era stationata chiar dupa ultima masina ce se afla in zona marcata ca si parcare, deci masinea mea era pozitionata chiar dupa ce se termina actiunea indicatorului Parcare si incepea actiunea indicatorului Oprire Interzisa. Am asezat masina acolo deoarece nu erau locuri libere in parcarea amenajata. Precizez ca masina nu era pe trecerea de pietoni si nu incurca accesul pe strada prin care se intra parc, deci nu era nevoie sa se ridice masina. Sunt de acord doar cu plata amenzii pentru oprirea interzisa.
    Am platit pentru ridicarea masinii, dar nu mi s-a inmanat procesul verbal pentru oprirea interzisa. Vreau sa contest ridicarea masinii, sa imi recuperez banii si sa cer despagubiri.
    Imi puteti trimite un model de constestatie pentru a depune plangere impotriva Politiei Locale Sector 6 ?

    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  42. Felicitari pentru initiativa! Si mie mi-a fost ridicata masina,astazi,pe bd Constantin Brancoveanu. Desi nu sunt atat de initiata in art de lege care vizeaza acest aspect,pana si ochiul meu de necunoscator a realizat ca este un abuz! Masina nu incurca in nici un fel circulatia( aveam si pe partea dreapta si pe cea stanga masini care,la o adica,erau mai expuse). intervalul de timp 15:08-15:24 mi se pare o gluma, eram la A.N.A.F pentru o adeverinta.socul si trepidatiile oferite de aceasta experinta (sunt mai slaba de genunchi)inca le resimt. sa nu uit,de zgarieturi ale masinii proaspat capatate,raspunsuri urate,etc. O alta experienta care ma impinge mai aproape de granita...
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  43. Buna ziua,

    Am dat de acest blog in incercarea de a-mi da seama de posibilitatea contestarii unei japci a hingherilor de masini. Evenimentul s-a petrecut zilele trecute pe Bd Iuliu Maniu nr 14, fara a obstructiona in vreun fel traficul, intre alte masini, dar in raza de actiune a indicatorului oprire interzisa. In loc de amenda pt oprire interzisa, s-a ridicat masina. Observ ca nu merita efortul de a te pune individual cu acesti indivizi intrucat sansele sunt aproape nule, cu justitia de la noi si perceptia democratiei de catre unii dintre conationali. Plus stresul si timpul pierdut.

    Oare o plangere comuna, facuta la primaria de sector explicand abuzurile si nesimtirea acestor hingheri, nu ar putea ajuta la nimic? o audienta la primar care sa ne spuna unde s-au creat parcari pt a putea parca in conditii contra cost si sa nu mai platim smechereala hingherilor care ridica fara drept majoritatea masinilor? Chiar nu contam deloc? Oare nu mai respecta nicio autoritate nicio lege?

    Ce ziceti? Se merita vreun demers, sau, ramanem in continuare doar...cotizantii smecherilor?

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna seara,
    Nu va bizuiti, in general, pe o actiune comuna caci oamenii se implica foarte greu.

    Primaria locala stie foarte bine abuzurile facute de hingherii de masini.
    De fapt este o mafie formata din:
    - primaria locala (care aproba regulamentul de ridicari printr-o Hotarare de Consiliu Local ce incalca legea, adica art. 2 din OG 2/2001);
    - politia locala, care intocmeste un proces verbal ce nu contine masura ridicarii si care nu asista la ridicari (cum cere orice HCL!), intocmind actele ulterior ridicarii;
    - firmele de ridicari, ce ridica singure masinile si incarca abuziv factura cu taxa de depozitare (Ilcor Auto din sectorul 6), taxa ce nu se achita in primele 24 de ore, conform oricarei HCL;
    - informatorii care anunta, contra cost, orice masina parcata neregulamentar.

    Aveti 2 solutii:
    - sa faceti plangere contraventionala dupa ce primiti prin posta PV de contraventie; insa, ca sa aveti sanse de castig, ar trebui sa platiti 100 lei avocatului din blog pt asistenta juridica MACAR la termenul al doilea (final);
    - daca pierdeti contestarea PV (si recursul!), atunci puteti ataca in instanta HCL S6 nr. 4/2010 (singur sau in grup!)

    La Sibiu un pagubit a castigat (cu avocat!) de 2 ori procesul prin care a cerut anularea HCL privind ridicarea auto.
    Voi posta si eu datele unui avocat care s-a oferit sa conteste HCL din Bucuresti.

    Oricum ar fi, nu va resemnati si luati atitudine contra abuzurilor!
    Altfel nu se va schimba nimic.

    RăspundețiȘtergere
  45. ANUNT PENTRU TOTI CEI PAGUBITI PRIN FURTURILE MASINILOR DE CATRE HINGHERII PRIMARILOR DIN BUCURESTI
    CONTACTATI PRIN EMAILUL joshingheriidemasini@yahoo.com SA NE UNIM CAT MAI MULTI PAGUBITI ASTFEL VOM AVEA MAI USOR CASTIG DE CAUZA IN TRIBUNAL -.PRIMA VINA SI CEA MAI IMPORTANTA A HINGHERILOR DE MASINI ESTE 1)-FAPTUL CA FURA MASINI DE PE STRADA FARA A LASA LA LOCUL DE UNDE LE SALTA INSTIINTARE PENTRU PROPRIETAR CU DATE CINE A LUAT MASINA SI UNDE O POTI RECUPERA CU ADRESA SI NUMARUL DE TELEFON . IN LIPSA ACESTOR DATE RESPECTIVII FURA DE PE STRAZI SI ESTE UN FURT CU PREMEDITARE .
    AZI MI-A FOST FURATA MASINA DE HINGERII PRIMARIEI SI AM FACUT UN SOC PUTERNIC CREZAND CA MI-A FOST FURATA CU ADEVARAT ,NU MAI POT CONDUCE MASINA DUPA CE AM RECUPERAT-O NU AM MAI FOST IN STARE SA CONDUC .A TREBUIT SA APELEZ LA ALTA PERSOANA SA VINA SA MA AJUTE SA DUC MASINA ACASA . ACUM AM NEVOIE DE MEDICAMENTE SI DOCTOR . AM PRIMIT UN SOC ASA DE MARE CAND AM VAZUT CA MASINA NU MAI ESTE UNDE AM LASAT-O , CREZIND CA A FOST FURATA .NOROC CA FIUL MEU S-A GANDIT CA SA O ANUNTAM LA FURTURI AUTO SI DUPA MAI MULTE INCERCARI LA FURTURI ,AM ZIS SA INTREBAM DACA POLITIA SALTA MASINI DE PE STRAZI ,NUMAI ASA UN LUCRATOR A RECUNOSCUT CA SUNT HINGHERII DIN PRIMARII CEI CARE LE RIDICA .ALTFEL NU AVEAM CUM SA AFLU UNDE ESTE MASINA MEA .VA ZIC CELOR PAGUBITI UNITIVA SI HAI SA NE UNIM SA II DAM IN JUDECATA ((((SUNTEM SI NOI CETATENI EUROPENI CU DREPTURI NU DOAR CU DATORII ))) AM PLATIT DE LA 700 LA 1100 DE RONI SI VA VENII SI ALTA AMENDA MAI TARZIU IAR SALARIUL PE ECONOMIE ESTE MAI MIC DE 700 DE RONI . MI-AU LUAT DREPTUL LA VIATA MI-AU LUAT BANII DIN SALARIUL PE DOUA LUNI NU MAI AM CE MANCA NU MAI AM BANI NICI PENTRU BILET DE TRAMVAI SAU PENTRU MEDICAMENTE INTRETINERE LUMINA O SA AJUNG IN CANALUL DE LA GARA CA TOTI AUROLACII ,UNDE OPRISEM NU ERA NICI UN FEL DE PERICOL PUBLIC NU ERA NICI UN INDICATOR DE INTERZICERE A OPRIRI , NU ERA MOTIV NICI PENTRU AMENDA NICI UN MOTIV DE CONFISCAREA MASINII AM OPRIT SI AM INTRAT IN FARMACIE SI LA IESIRE IN ((((((SAPTE ))))(((((7))))))((((MINUTE)))) NU AM MAI GASIT MASINA !!!!!!!!!! TREBUIE SA IESIM IN STRADA CU TOTII CA BULGARII !!!!!! -SUNTEM UMILITI DIN CE IN CE MAI RAU !!!
    VA ROG NU EZITATI SCRIETI-MI SI HAI SA ANGAJAM UN AVOCAT BUN IN ACEST DOMENIU .VA REAMINTESC SI DACA ATI GRESIT SI ATI OPRIT UNDE NU TREBUIE ((((EI AU OBLIGATIA DE A NE LASA LA LOCUL RESPECTIV UN AVIZ PENTRU SOFERUL RESPECTIV CA SA NU((( CRAPE )))) CAND VEDE CA I-A FOST FURATA MASINA )))))).
    SA LE CEREM DAUNELE MORALE PRODUSE PRIN FURT CU PREMEDITARE ………EI INCASEAZA DE LA 700 LA 1500 DE RONI PENTRU FIECARE MASINA FURATA SI NOI RAMANEM CU DAUNE PE CREER PENTRU RESTUL VIETII DACA NU CRAPAM PE LOC ……..UNITI-VA FRATILOR !!!!!!!!!CA AU FURAT TOATA TARA !!!!!!!!
    SI ACUM NE FURA SI PE NOI SI NE VOR VINDE CA PE CAII SI MAGARII PE CARE NII DA SA-I MANCAM!!!

    RăspundețiȘtergere
  46. Si mie, ca la multi altii, intr-o zi de sambata cand am mers la targul din Cartierul Militari, mi-au ridicat masina parcata pe trotuar. Nu erau locuri de parcare nicaieri, toata parcarea din fata celor 2 mari magazine era ocupata. Mai mult erau parcate alte doua masini in spatele meu, iar in fata mea, pe trotuarul de vizavi, erau un sir intreg de masini parcate. Desi se stie ca sambata si duminica este targ in zona, targ organizat de primarie pentru care esti taxat, nu sunt prevazute locuri de parcare sufuciente!!!. Atunci tu ca primarie de ce vii si ridici masini? Fa locuri de parcare SUFICIENTE (ca doar stii cati oameni vin la targ pe baza biletelor vandute si sumelor incasate) si apoi daca eu nu respect "hotararea" ta, ridica-mi masina. Si totodata vezi ca aceasta ridicare sa fie LEGALA!!!

    RăspundețiȘtergere
  47. Buna ziua. Sunt din Sibiu si astazi dimineata la ora 6 mi a fost ridicata masina, parcata in fata blocului, langa alte masini, dar pe un marcaj. Mentionez ca am parcat masina acolo pentru ca era singurul loc disponibil pe toata strada si nu incurca cu absolut nimic nici traficul rutier, nici cel pietonal, nu era parcata pe trotuar, nu era pe spatiul verde, era langa intrarea pe o straduta, dar la aceeasi distanta in stanga erau alte masini parcate la fel ca a mea, care au ramas pe loc. Am mers la firma de ridicari la ora 15 in decursul aceleasi zile, unde am fost nevoita sa platesc o taxa de 500 de lei!!! (150 ridicare, 150 transport si 200 de lei depozitare). Am primit un proces verbal de restituire intocmit de catre casierul firmei, fara niciun alt constatator si un bon in care se specifica suma platita pentru restituire. Din cate am citit pe internet, ridicarea masinii de catre o firma fara un agent constatator din partea politiei este ilegala, un proces in acest sens fiind castigat de catre un alt cetatean din Sibiu. De asemenea, taxa de depozitare trebuie aplicata abia dupa 24 de ore de la ridicare. As dori sa stiu ce am de facut pentru a contesta aceasta masura abuziva. Trebuie sa merg la politia rutiera sa cer un proces verbal si sa platesc o amenda sau voi primi acasa prin posta amenda? Mentionez ca masina este pe numele mamei mele care locuieste in alt judet, iar masina este inmatriculata in acelasi judet. Eu la firma am completat pe cererea de restituire ca eu am fost utilizatorul masinii si am lasat adresa mea din Sibiu. Sa astept amenda in Sibiu, sau la mama mea acasa? Cererea de mai sus se poate folosi si in cazul meu sau trebuie sa aduc modificari la ea? Va multumesc pt eventualele raspunsuri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am raspuns deja prin email.
      Procesul verbal din Sibiu difera ca model de cel din Bucuresti, in sensul ca el contine si masura ridicarii auto.
      Dar ridicarea se face tot cu Dispozitie de ridicare, in baza unei HCL nr. 103/2011.
      La Sibiu trebuie data in judecata firma Piete Sibiu SA (nu politia locala!), care emite procesul verbal de contraventie (trimis prin posta cam in 10 zile) si ridica si masinile.

      Ștergere
  48. Buna ziua,
    As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara?
    Mentionez, ca intr-adevar am stationat intr-un loc , unde era indicatorul de oprire interzisa ( in apropierea unui spital, unde trebuia sa ma duc urgent).
    Eu din cate am inteles, o masina nu poate fi ridicata numai, daca stationezi intr-un loc nepermis SI daca masina constituie un obstacol pt circulatia publica, ceea ce nu a fost cazul.
    In aceste cazuri in proces verbal trebuie obligatoriu sa fie trecut si un martor sau nu?
    Daca in p-v nu este trecut tariful pt activitatile de ridicare , transport si depozitare nici o suma, si la culoarea masinii in loc de albastru este trecut grii nu este greseala agentului, pt care ar putea fi anulat procesul verbal?
    In p-v este trecut ca am incalcat prevederile imperative ale art 143, lit A, din OUG 195/2002, care se refera la stationare nepermisa, nicidecum ca masina mea ar fi fosr un obstacol pt circulatia publica.

    Multumesc mult pt cei care ma pot ajuta!

    Si inca ceva
    am citit HCLMunicipal Tg Mures 241/2007, art 5 lit G din , din care reiese clar, dupa cum am inteles eu, ca politia locala poate dispune ridicarea masinilor aflate pe trotuare sau pe spatii verzi, si numai politia rutiera de pe drumurile publice. Chiar nu stiu ce sa fac, am luat legatura cu un avocat, care a zis ca nu prea am sanse de castig, e drept ca numai prin telefon am vb, si nu a vazut p-v....mai am 5 zile sa ma hotarasc ce sa fac.....
    In acest HCL scrie clar, ca in p-v trebuie trecut urm lucruri:
    -cheltuielicu ridicare- la mine nu este completat
    -locul- la mine scrie doar str semanatorilor, fara nr...
    -identificare masinii- la marca este trecut W golf, la model nimic, la culoare grii in loc de albastru, la nr inmatr , dupa cum reiese din copie in loc de GTN este GFN
    -martor, la mine nu este trecut, insa banuiesc ca au fost facute poze, dar eu nu le-am vazut si nu stiu de la cine as putea sa cer pozele ca sa le vad
    - functia agentului: la mine este trecut astfel; Agent constatator Gxxxxx Bxxx, din cadrul Biroului Sigurantei Rutiera al directitei Politia Locala Mures

    Si inca o intrebare as avea: primesc si amenda de la politia locala pt statioare interzisa, pt ca pana acum nu am primit nimic: ))))))?



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara,

      Din toate neregulile mentionate, singura importanta si care poate duce la anularea PV este nr de inmatriculare eronat.
      Chiar daca nu se anuleaza PV de contraventie, se poate obtine anularea dispozitiei de ridicare (si astfel recuperarea taxei achitate) pe motiv ca HCL respectiv incalca art. 2 din OG 2/2001.
      De obicei in titlul HCL apare si conditia ca auto "sa constituie un obstacol in circulatia publica".

      De regula PV de contraventie contine si o amenda (sau un avertisment) si din momentul primirii lui aveti termen de 15 zile pt plangere.
      Nu stiu procedura la Tg. Mures, poate ca va trimite PV de contraventie prin posta, daca nu vi l-a dat pe loc.
      Nu-l confundati eventual cu alt act primit la firma de ridicari (scrie pe blog ce contine un PV de contraventie!).

      Niciun avocat nu va poate garanta succesul dar e bine sa cautati unul specializat in contraventii.

      Depuneti singur o plangere dupa model in termenul de 15 zile iar pana la primul termen o puteti modifica (cu avocat sau fara).
      In plangere cereti anularea PV si anularea dispozitiei de ridicare, cu recuperarea daunei de la politia locala (care a emis PV de contraventie si dispozitia de ridicare).

      Ștergere
  49. Buna seara,

    Este jaf pe fata si am povestit ieri cele patite in data de 05.06.2013 cand ne-a fost ridicata masina pe motiv de parcare pe coltul intersectiei Moinesti cu Mohorului in conditiile in care autoturismul se afla in procent de 99% pe strada Moinesti ca si pozitie.
    Multumesc dl. George pentru promptitudinea raspunsurilor dansului, acest blog este un real ajutor pentr soferi si am stabilit o intalnire cu avocatul recomandat de dansul. Speram ca legea sa fie justa si sa fie aspru sanctionat agentul constatator cu 5 clase care nu stie cum se calculeaza coltul unei intersectii eventual prin pierderea pozitiei.
    O seara buna !

    RăspundețiȘtergere
  50. In ziua de vineri 14/06/2013 mi-a fost ridicata masina din sector 4, Vacaresti cu Str. Baladei. Eu am fost plecat din oras, am aflat doar duminica seara cand nu mi-am mai gasit masina. Era parcata la 1m de stalpul un era permisa parcarea, dar in nici un caz nu bloca intersectie. Procesul verbal a fost facut abia luni, ridicarea facandu-se fara proces verbal al politistului, doar un proces verbal al angajatilor firmei.Am platit si taxa suplimentara. Costurile au fost : 250 lei ridicare, 250 lei transport, 300 lei zi suplimentara de depozitare, in total 800 lei plus 150 lei amenda. Am luat legatura cu avocatul recomandat si acum urmez pasi pe care i-am discutat cu domnul. Nu am fost anuntat de nimeni, in legatura cu ridicarea masinii , daca era weekend prelungit ajungeam sa platesc mai mult decat valoarea masinii. Acestea sunt pozele :
    http://www.ps4.ro/images/secure/gallery/7306/Picture%20160.jpg
    http://www.ps4.ro/images/secure/gallery/7306/Picture%20192.jpg
    Stalpul acela din dreapta deliminteaza zona de pacare permisa, intersectia nu era obstructionata, eram ok cu o amenda si poate si cu o blocare de roata,da ridicare asta si costurile sunt absurde si abuzive.

    O zi buna,

    Ciprian

    RăspundețiȘtergere
  51. Am plecat din tara in concediu pe 15.06.2013. Pe 17 (dupa cum aveam sa aflu ulterior) mi s-a pus in geam fluturas cu avertisment parcare ilegala pe trotuar. Pe 19 au venit s-o ridice. Norocul meu a fost ca tocmai atunci se afla in apartament cumnata mea, care a strigat la ei si dupa ce a coborat a reusit sa impiedice ridicarea. Cei de la locala S6 i-au luat datele, dar nu-i vor trimite amenda ei, deoarece nu ea a parcat acolo masina. Azi (25.06) am primit in posta o comunicare prin care mi se solicita sa dau datele celui care a parcat ilegal (presupun ca pentru a i se trimite amenda). O s-o platesc, pt ca parcarea pe trotuar e ilegala (la fel ca si ridicarea auto parcat pe trotuar). Stiam de HCL, dar nu stiam ce parsivi de vecini am. Ciudat este ca pe langa a mea au mai fost 2 masini. Una a fost ridicata, celalalt sofer nici macar amenda n-a primit (mi-a zis ca i-a aburit) iar mie mi-a fost trimisa amenda (tot vecinul acela mi-a spus ca i-a auzit pe politisti vorbind, iar unul zicea "asteia i-o trimit, ca a fost obraznica", obraznicia constand in proteste vehemente fata de decizia de aplicare a amenzii pe numele ei, care nu parcase acolo ci doar voia s-o mute ca sa nu fie ridicata). Deci 3 cazuri identice, 3 solutii diferite. I love this country!

    RăspundețiȘtergere
  52. Mie imi e scarba de jigodiile de la sector 6. Cum vad masina cu numar de provincie o ridica.......Sa-i ia dracu!UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

    RăspundețiȘtergere
  53. Am patit-o. Ieri, 08.07.2013, mi-au ridicat masina din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe BD. Ion Mihalache! Masina era parcata pe trotuar!Motivul: parcare neregulamentara, lisa spatiu (min 1 m) pentru trafic pietonal. Fapta sanctionata este prevazuta de art143 (a) si 142 (n). Din PV nu se intelege (nu este lizibil) si de catre ce art sunt sanctionate oprirea si stationarea neregulamentara! Duce acest lucru la nulitate??? Amenda a fost de RON 320 si 4 pct de penalizare! De ce 4 puncte???? iar nu inteleg! Cfm OUG 195/2002 ar fi trebuit sa fie aplicate doar 2 puncte de penalizare! In cazul in care se face contestatie la Judecatoria sect 1, credeti ca exista sanse? Mai exista cazuri similare la sect 1? Pe de alta parte inteleg ca HCLS1 din 2008 a fost modificata si completata in 2011!
    Multumesc pentru feedback!

    RăspundețiȘtergere
  54. Poate lamuri cineva, care dintre art 96/OUG 195/2002 este valabil?
    Ma refer la pct 2 litera "f". Dupa cum se obs din cele de mai jos avem o data litera "f" (ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar) ABROGATA ....si o data in VIGOARE!

    http://legeaz.net/oug-195-2002/art-96-raspunderea-contraventionala

    CAPITOLUL VII
    Răspunderea contravenţională
    Art. 96/OUG 195/2002
    (1) Sancţiunile contravenţionale complementare au ca scop înlăturarea unei stări de pericol şi preîntâmpinarea săvârşirii altor fapte interzise de lege şi se aplică prin acelaşi proces-verbal prin care se aplică şi sancţiunea principală a amenzii sau avertismentului.
    (2) Sancţiunile contravenţionale complementare sunt următoarele:
    a) aplicarea punctelor de penalizare;
    b) suspendarea exercitării dreptului de a conduce, pe timp limitat;
    c) confiscarea bunurilor destinate săvârşirii contravenţiilor prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă ori folosite în acest scop;
    d) imobilizarea vehiculului;
    e) radierea din oficiu a înmatriculării sau înregistrării vehiculului, în cazurile prevăzute la art. 17 alin. (4);
    f) abrogată.


    SAU

    ART 96
    (1) Sanctiunile contraventionale complementare au ca scop inlaturarea unei stari de pericol si preintampinarea savarsirii altor fapte interzise de lege si se aplica prin acelasi proces-verbal prin care se aplica si sanctiunea principala a amenzii sau avertismentului.
    (2) Sanctiunile contraventionale complementare sunt urmatoarele:
    a) aplicarea punctelor de penalizare;
    b) suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, pe timp limitat;
    c) confiscarea bunurilor destinate savarsirii contraventiilor prevazute in prezenta ordonanta de urgenta ori folosite in acest scop;
    d) imobilizarea vehiculului;
    e) radierea din oficiu a inmatricularii sau inregistrarii vehiculului, in cazurile prevazute la art. 17 alin. (4);
    f) ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am inteles,,,, se abroga (f) din Art 96 si se adauga in Aet 97, (d)ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar!
      Ce idioti!

      Ștergere
  55. PUNCTE DE PENALIZARE NU INSEAMNA PUNCTE AMENDA!
    ...asadar... punctele de penalizare aplicabile pt oprirea/stationarea neregulamentara sunt 2, cfm Art 108/OUG 195/2002.
    Mie mi-au aplicat 4 puncte de penalizare, pe langa cele 4 puncte de amenda!
    Ce sa inteleg ca 2 puncte de penalizare sunt pr oprirea neregulamentara si 2 pentru stationarea neregulamentara???????
    Astept un raspuns pertinenet :-)


    CAPITOLUL VII
    Răspunderea contravenţională
    Art. 108
    (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:

    a) 2 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:

    1. folosirea incorectă a luminilor de drum la întâlnirea cu un autovehicul care circulă din sens opus;

    2. folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip mâini libere;

    3. nerespectarea obligaţiei de a purta, în timpul circulaţiei pe drumurile publice, centura de siguranţă ori căştile de protecţie omologate, după caz;

    4. depăşirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;

    5. circulaţia pe un sector de drum pe care accesul este interzis;

    6. nerespectarea regulilor privind manevra de întoarcere, mersul înapoi, schimbarea benzii de circulaţie sau a direcţiei de mers;

    7. nerespectarea obligaţiei de a folosi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe autostrăzi, drumuri expres şi pe drumuri naţionale europene (E);

    8. oprirea neregulamentară;

    9. folosirea incorectă a luminilor de drum faţă de autovehiculul care circulă în faţa sa, în aceeaşi direcţie de mers.


    Detalii: http://legeaz.net/oug-195-2002/art-108-raspunderea-contraventionala

    RăspundețiȘtergere
  56. Azi, 02.08 mi-a fost ridicata a doua oara in 3 luni masina. Prima oara pe drept (ziceam eu atunci crezand ca o contraventie la codul rutier este normal sa atraga si ridicare amasinii care nu era obstacol ci era la 5 m de coltul intersectiei), a doua oara abuziv din sectroul 4 de pe o suprafta semnalizata cu indicator de confirmare de parcare. Luni o sa merg sa depun plangere si probabil sa dau in judecata si firma de ridicari. Sunt in proces de documentare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am raspuns deja prin email.
      Existenta indicatorului de Parcare (faceti poze cu indicatorul ca proba la proces!) va asigura castig de cauza.

      Ștergere
  57. Buna ziua,
    pe 24 iulie in jur de 14:30 mi s-a intamplat si mie sa imi fie ridicata masina.
    Intamplarea s-a petrecut pe str.Alunisului intersectie cu Bd.C.tin Brancoveanu sector 4.
    Am parcat la circa 1 metru de trecerea de pietoni(nu pe trecere).Aici e vina mea recunosc,dar nici locuri de parcare nu se gasesc in zona.Am parcat insa fara a obstructiona accesul pietonilor sau autovehiculelor,mai ales ca in partea stanga a masinii era un gard.
    Normal era sa mi se aplice amenda,fara a se dispune ridicarea auto pentru ca nu era un obstacol,nu obstructiona circulatia,nu eram pe trecere,in statie de autobuz si in spatele meu mai erau parcate circa 5-6 auto(in aceeasi situatie).
    Voi face toate demersurile legale pentru a-mi recupera prejudiciul cauzat de ridicarea masinii.
    Amenda in sine nu o contest(dar o voi face),insa dispunerea de ridicare a auto este abuziva.
    Dava este nevoie voi apela si la cativa martori care se abereze,asa cum si politia locala a dorit sa imi ridice masina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am trimis deja ajutorul promis.
      Puteti apela la un 1-2 martori care sa spuna ca au fost cu dvs in masina si ati lipsit foarte putin de langa masina, la intoarcere masina fiind disparuta.

      Tineti cont ca stationarea = oprire de peste 5 minute, de aceea in PV se trece intotdeauna un interval orar de minim 6 minute, ca sa justifice "stationarea neregulamentara".

      Oricum, martorii va pot ajuta doar sa sustina ca nu e indicator de Oprirea interzisa si nici de avertisment ridicari auto acolo (probati si cu poze!).
      In pozele politiei se va vedea totusi distanta prea mica fata de zebra.
      E bine sa aveti la dvs la primul termen si pozele dvs, sa le depuneti in caz de nevoie. De obicei politia face foto din unghiul defavorabil soferului (de ex din spatele masinii, situata la sub 25 m de zebra!).

      Ideea de baza a plangerii ramane sa contestati ridicarea auto contestand HCL prin care se ridica masinile in S4, act normativ nelegal caci incalca art. 2 din OG 2/2001.
      Prin urmare si dispozitia de ridicare (o veti vedea la primul termen), emisa in temeiul acestui act normativ, trebuie sa fie nula.

      Ștergere
  58. In ziua de 2 august 2013 mi s-a ridicat masina din blv. Gh Sincai sector 4 Bucuresti. As vrea sa ma sfatuiti cum pot ataca decizia si eventual sa cer si despagubiri pentru abuz in serviciu cat si interzicerea pentru firma Autosal de a mai ridica masini. Faptele sunt urmatoarele:
    - Masina se afla in raza de actiune a indicatorului de confirmare a parcarii (cel cu sageata cu dublu sens ca semn adiacent) neexistand pana la coltul intersestiei niciun alt indicator care sa dispuna altfel. Motivul ridicarii fiind distanta mai mica de 25 de m pana la coltul intersectiei as vrea sa il actuibnez in judecata pentru abuz in serviciu pe agentul de la politia locala. Indicatorul aflat in intersectie anuleaza (din cate stiu eu) interdictia cu cei 25 de metri pana la coltul intersectiei daca nu exista un semn de incetare a parcarii.
    - Constatarea s-a facut cu aparat foto omologat, forma de PV nefiind cel corect
    - Auto nu obstructiona libera circulatie deoarece se afla in parcare langa celelalte masini intr -o pozitie absolut normala.

    UPDATE:
    Dupa 3 zile de docuemntare am facut o plangere inbatabila cu care le voi lua banii. Imi pare rau ca nu am ce daune morale sa le cer ca nu am chitante sau alte probleme care sa fi aparut de pe umra acestui eveniment.

    Intentionez ca daca voi castiga (si cred ca o sa castig) sa stau in feicare zi cate o ora doua la ridicari masini cu plangerea mea si sa o ofer ca model fiecarui cetatean doar sa modifice unde e cazul si sa o depuna.

    Citez din plangerea mea:

    Ca o intarire a celor mentionate aduc in discutie si decizia curtii de apel din 28 iunie 2012, in dosarul 55269/3/2011, cand Curtea de Apel Bucuresti a decis ca este NELEGAL Regulamentul de ridicare auto din HCL Sector 4 nr. 37/2008.

    Macar in baza acestei hotarari ridicarea autoturismelor dupa HCL 37/2008 este ILEGATA, sa nu mai vorbesc de alte vicii de procedura cum ar fi formatul PV in cazul prinderii faptelor pe suport tehnic (foto, video etc).

    Cine vrea as faca echipa cu mine se poate inscrie si cu cat suntem mai multi cu atat mai multi ii vor da in judecata si ii vom lasa cu buza umflata.

    RăspundețiȘtergere
  59. In ziua de 11 septembrie 2013 mi s-a ridicat masina din intersectia Bulevardul Dimitrie Cantemir cu Strada Hans Christian Andersen pe motiv ca era parcata la mai putin de 25m de intersectie. Afland ca nu este legal sa se ridice masini in sectorul 4 voi face o contestatie.

    Din pacate, numai in Romania se poate intampla asa ceva. Va tin la curent.

    RăspundețiȘtergere
  60. Pe 02.09 mi-au ridicat si mie masina din sectorul 6, din fata de la Piata Crangasi. Locuind chiar vizavi, am observat cu cateva zile inainte ca au facut marcaje noi pe sosea si ca au lungit parcarea existenta. Eram surprins ca se mai poate intampla asa ceva. Oricum in zona de acolo se stationa mereu si nu era nici un fel de problema pentru circulatie.
    Am observat ca nu au mutat si stalpii de pe trotuar sa fie sincronizati cu marcajul de pe sosea, dar era clar ca urma sa se intample si asta.
    Chiar am parcat acolo de buna-credinta, convins fiind ca parchez legal.
    Pe 03.09, a doua zi dupa ce mi-au ridicat masina, au mutat si stalpii indicatori.

    Agentul Toma Valeriu este nesimtitul pus pe abuzuri acolo. Probabil isi primeste cota parte de la firma de ridicari. M-am uitat de curiozitate pe plansele fotografice de la politia sector 6 (http://www.politia6.ro/document.php?doc=446) si am vazut ca au mai fost ridicate pe putin vreo 7 masini de acolo in perioada de timp de cand a fost desenat marcajul pe sosea si pana au fost mutati stalpii.

    Eu urmeaza sa dau in judecata politia. Daca cumva mai citesc si altii si le poate fi util, o sa ma bazez pe art.30 din codul rutier care spune ca mijloacele de semnalizare rutiera (indicatoare, marcaje, etc) "trebuie sa fie in deplina concordanta"

    RăspundețiȘtergere
  61. Buna seara vreau sa va spun si eu povestea mea cu poitia locala s6 , am oprit masina pe str C-tin Ghercu fara a lasa 1 m spatiu pentru pietoni doar 80 cm am vrut sa iau masina in seara cand am observat ca lipseste dar nu s-a putut ca au program pana la 22:00 iar eu am ajuns la 21:50 iar casiera a plecat mai devreme.Am platit a doua zi taxa pe smekerie 700 lei si le-am spus ca ii voi da in judecata atunci politistul local de acolo mi-a dat o comunicare prin care sa transmit datele conducatorului si a taiat spatiul unde trebuia sa completez datele mele spunand ca pot face asta in 5 zile. pe scurt asta a fost atunci. Dupa cateva zile am facut o plangere la judecatori s 6 prin care ceream anularea dispozitiei de ridicare .anularea comunicarii prin care mi-se solicita sa i-mi trimit datele pentru a-mi da amenda.In urma plangerii am primit o intampinare din partea politiei locale care semnala faptul ca eu am facut plangera pentru o contestatie de dispozitie de ridicare unde nu trebuie aceasta facand obiectul de contencios administrativ. Am facut si eu raspuns la intampinarea lor de data asta cun un avocat am platit taxa de timbru iar acum se pare ca pe
    09 10 2013 am primul termen.Acum se pare ca am deschis un proces civil cu ei din cauza ca nu am avut un proces verbal pe care sa il contest ca eu nu le-am mai trimis datele mele in cele 5 zile
    masina a fost ridicata in data de 11 05 2013 iar pana acum nu am primit nici un proces verbal de la ei CE POT FACE? As vrea sa stiu daca cineva a pierdut un astfel de proces cu ei ca imi e frica ca daca pierd procesul voi plati cheltuieli de judecata si nu stiu ce inseamna cheltuieli de judecata in asemenea proces.Va rog sa ma ajutati si pe mine sunt mult mai multe lucruri de povestit
    daca cineva e interesat ii pot arata dosarul meu cu toate actele. adresa de contact e-mail sofron23@yahoo.com
    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara,
      Plangerile contra PV sunt scutite de taxe (recent s-a introdus totusi taxa de 20 lei), deci ati facut o mare greseala ca nu ati trimis datele necesare ca sa primiti PV prin posta.
      Presupun ca si procesul de "anulare act administrativ" (adica a dispozitiei de ridicare, pe motiv ca este emisa in baza unui act nelegal HCL S6 nr. 4/2010) in contencios administrativ. este tot un proces lipsit de taxe (verificati pe net acest lucru sau consultati avocatul recomandat pe blog!).

      In locul dvs eu as depune personal o cerere in scris la politia locala S6 (in 2 ex ca sa primiti nr de inregistrare pe exemplarul 2!), prin care le ofer datele mele si solicit sa-mi elibereze, conform legii, un PV pt Dispozitia de ridicare nr...din data de... cu auto nr...locul....
      As cere sa ridic personal acest PV de la sediul politiei locale S6 (altfel dureaza cam 3 sapt sosirea lui prin posta). Imediat ce as avea PV as depune o plangere contra lui, adaugand-o la plangerea initiala. Puteti pretinde, eventual, ca ati trimis politiei prin posta (simplu, fara confirmare de primire!) Comunicarea cu datele necesare pt PV dar s-o fi ratacit pe drum!
      Mai ales ca politia locala S6 obisnuieste sa trimita si dupa 44 de zile PV de contraventie, chiar atunci cand are datele necesare (va spun din practica altora).
      Consultati totusi si avocatul (recomandat pe blog, caci are onorariu ieftin!).

      Ștergere
  62. Am parcat pe Nitu Vasile, pe partea cu blocuri, plecand in piata, cand m-am intors masina nu mai era. Pe locul unde parcasem eu era un alt autoturism. In zona, sunt montate indicatoare, care permit parcarea. La mine este un caz special, mi-au afisat pe usa de acasa cele doua procese verbale, unul de afisare si unul de contraventie. Procesul verbal de afisare, este cam subtire, in sensul ca martorul este din Bolintin Vale, ma gandesc, ca o fi un cunoscut de-al agentului, care a procedat la afisare...
    Stiam ca aceste procese verbale se trimit prin posta, nu se afiseaza pe usi...
    Cred ca am sa atac, procesul verbal de afisare, in instanta...
    Deja am un raspuns de la dl. George, caruia ii multumesc pentru implicare.
    Faza este ca semnatura martorului pare ca nu este scrisa chiar dupa intocmirea procesului verbal, culoarea pixului este alta si lipseste o parte din semnatura, ca si cum pixul ar fi fost folosit dupa trecerea mai multor momente, astefel ca pasta din pix a avut timp sa se usuce si sa nu mai scrie chiar din prima.
    Nu mai vorbesc, ca au afisat, fix in ultima zi, in care se implineau cele 30 zile...

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna zia,am parcat si eu masina in data de 3.10.2013 ora 1 noaptea pe strada fabrici din sectorul 6 pe partea dreapta paralel cu bordura in rand cu foarte multe masini....a doua zi nu am mai gasit-o pentru ca bineinteles a fost ridicata....in dispozitia de blocare/ridicare apolitiei locale scrie ca am stationat la mai putin de 25 de metrii de trecerea de pietuni mai exact la 12,5 m.....am intrat pe siteul politiei locale s vad plasele foto dar vad ca siteul este in constructie....vreau sa va intreb politia locala are competenta de a constata contraventia sau politia rutiera???pentru ca eu nu am fost parcat pe trotuar sau pe spatiul verde,si mie mi-au trecut in constatare ca a fost ridicata masina in intervalul orar 9.26-9.32....eu daca am venit de ex in 3 minute si am vazut ca masina este pe platforma sau in decurs de a o urca nu ma incadrez la oprire si nu la stationare???cum imi pot ei demonstra ca au trecut 6 minute???mentionez ca nu am blocat cu nimic circulatia mai ales ca este o strada secundara....astept niste sfaturi si pareri ca vreau sa formulex o plangere.multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca v-am raspuns deja prin email.
      Sunt prea multi care imi trimit email si apoi semneaza Anonim aici, in loc sa-si treaca numele din email.

      Prin Legea politiei locale nr. 155/2010, art. 7, lit. h) politia locala "constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar;"
      Acest articol este mentionat in dispozitia de ridicare, primita la Ilcor pt S6 (la celelalte sectoare dispozitia de ridicare poate fi vazuta doar la proces!).

      Oprirea peste timpul de 5 minute este Stationare.
      De aceea in PV apare mereu un interval de timp de 6-8 minute, ca sa intre la art. 64 din OUG 195/2002 care permite "ridicarea vehiculelor STATIONATE neregulamentar pe partea carosabilă."

      Ei demonstreaza timpul de stationare cu pozele facute la fata locului, inainte de ridicare, poze in care apare timpul.

      Asteptati sosirea PV prin posta si apoi faceti plangerea in termen de 15 zile, in care cereti anularea PV si anularea dispozitiei de ridicare.
      Vedeti in primul articol model de plangere pt lipsa distanta 25 m fata de trecerea pietoni, facut pt S4, pe care il puteti adapta la S6.

      Ștergere
  64. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  65. Salut!

    Mi-a fost ridicata masina ieri. pe motiv ca eram la mai putin de 25m de o statie RATB, desi nu incurcam nici RATB, nici ceilalti participanti la trafic, in plus masuratoarea s-a facut de unde incepea marcajul, nu de la indicatorul cu RATB asa cum am gasit prin legislatie.
    S-a intamplat dupa caminele din Regie, pe Spl. Independentei, fix inainte sa faci dreapta spre Crangasi, am parcat inainte de statia RATB 601 care oricum e mai mereu pustie si spatiul de manevra pentru masinile RATB este foarte, foarte mare.
    Obijnuiam sa las masina acolo pentru a nu face ceea ce fac ceilalti studenti, sa o las in jumatea drumului pe avarii, pe trecerile de pietoni, in micile intersectii sau parcata pe partea stanga pe bordura, chiar daca ma intorceam inapoi 5-10 minute mi-a placut intotdeauna sa fiu corect si sa respect pe ceilalti din jurul meu, lasand masina in zona aceea am considerat ca fac o fapta buna si nu incurc pe nimeni.
    Se pare ca cei de la ridicari au omis toate masinile parcate sub orice critica si s-au gasit sa o ridice pe a mea.
    Am recuperat masina dupa numai 1 ora, insa am fost obligat sa platesc 1zi de "chirie" pe acel camp plin de cratere, in pozele celor de la Politia Comunitara se vede si masina RATB oprita in statie , la mare departare de mine, nefiind incurcata in vreun fel, mie mi-ar fi rusine sa vin cu asa dovezi in instanta, o sa folosesc pozele lor ca si dovezi pentru mine.

    Doresc sa contest aceasta dispozitie de ridicare, am 15 zile conform legii in legatura cu un contencios administrativ, iar daca nu mi se da dreptate o sa merg mai departe, in instanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am raspuns ca este mai bine sa asteptati sosirea PV prin posta si apoi sa faceti plangerea contraventionala in care solicitati anularea PV si anularea dispozitiei de ridicare.

      Ștergere
  66. Monica ma numesc.

    Sunt printre cetatenii care carora li s-a ridicat masina in mod abuziv.
    Eu am parcat in SECT 6 pe Str Liniei aproape de intersectia cu str. Cupolei - este o fundatura pe care doar se parcheaza masinile, care pe unde apuca, pe un maidan lasat in paragina sau pe asazisul trotuar, foarte rar trec pietoni, si aceia sunt cei care au parcat in zona, asta deoarece zona este intunecata si sunt la nivel de 10-15 caini agresivi si galagiosi. Mi-a ridicat-o sambata dimineata la ora 8 dupa ce o parcasem vineri seara din lipsa de alte locuri pe un asa-zis trotuar de vis a vis. Locuiesc in zona si stiu ca in fiecare zi locul acela e ocupat de cineva. Nu blocheaza pe nimeni, nu deranjaza, practic fiind trotoarul destul de mic nu aveam cum s-o las in straduta, si am ocupat asa zisul trotuar. In spatele unde ar fi fost masina mea am gasit alta cand am constatat ca nu mai este.

    Ajunsa pe un alt maidan neingrijit unde se afla parcarea Ilcor SA mi s-a precizat ca trebuie sa platesc 667 lei ca sa-mi revendic masina.
    Trebuie sa clarific 3 lucruri importante:
    - in primul rand banii solicitati pentru ridicarea masinii sunt solicitati abuziv, daca nu platesc nu imi da masina, practic firma de ridicari confisca proprietatea tatalui meu, care e o terta parte si nu are nici o vina in treaba asta, fara ca eu sa solicit si sa fiu de acord, fara ca tatal meu sa-si dea acordul asupra interventiei obiectului care face proprietatea lui, iar apoi imi cere o recompensa - acest lucru inseamna jaf la drumul mare de mana cu politia care dispune acest lucru desi ofiterul de politie locala in mod normal nu e abilitat sa faca acest lucru iar dispozitia vine semnata semnata IN ALB, cu o zi inainte probabil, de un sef nu de agentul constatator.
    -nu mi se da un proces verbal, acesta se trimite prin posta ulterior, tot ce mi se da este hartie autocopiativa dupa dispozitia de ridicare si sunt OBLIGATA SA SEMNEZ O HARTIE, nici nu am citit citit ce scrie atat eram de bulversata de situatie
    - apoi, inteleg ca sanctiunile se impart in functie de gravitatea situatiei: dispozitia de ridicare e cea mai usturatoare in situatia in care chiar am blocat traficul, s-au primit sesizari, am oprit fluxul pe o strada, etc, ori eu nu blocat pe nimeni si nu stiu daca a trecut UN pieton pe acolo in intervalul cat a stat masina parcata.
    - in situatia in care contextul a fost de asa natura incat sa nu solicite urgenta degrevarii traficului, de ce s-a luat asa de urgent decizia de ridicare la 8 dimineata intr-o sambata fara ca macar sa se intocmeasca un proces verbal de contraventie in timp util?
    - oare in cazul acesta politistul de proximitate nu are o intelegere tacita cu firma de ridicari sa le faca cifra de afaceri in mod ilicit?
    - eu fiind cetatean european conform principiilor generale ale dreptului, in situatia in care sunt acuzata de o contaventie, de ce nu mi se acorda prezumtia de nevinovatie, de ce nu sunt informata si se procedeaza la o ridicare abuziva? De ce sunt stransa cu usa sa platesc urgent, sa mi se tarifeze 200 lei pe zi de neplata in situatia in care eu nu am fost INFORMATA unde se afla masina? Cu toate ca poate aveam telefonul in geam iar agentul constatator ar fi putut in situatia in care se impunea urgenta ridicarii, sa ma sune sa vin si sa-mi faca direct proces verbal de contraventie? De ce doar mie mi se ridica masina iar celor din jur aflati in acelasi context nu? Cum anume a facut selectia ofiterul de proximitate ca tocmai masina mea e cea care incurca cel mai tare traficul in zona si trebuie urgent ridicata, in situatia in care sunt alte 100 - 200de masini in zona in aceeasi situatie si alte 20 la o strada mai incolo in situatia de a bloca masinile parcate?
    Sustin si eu un proces comun, in cazul in care se va organiza, privind iesirea din legalitate a HCL de ridicare masini fara motive intemeiate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am raspuns recent in rubrica de comentarii de la primul articol din blog.
      Am intarziat cu raspunsul caci am avut mari probleme cu pc-ul care se inchidea brusc.

      Tineti cont ca primesc multe cereri de ajutor si prin email.
      De aceea nu am timp sa citesc texte atat de stufoase.
      Iar la sectorul 6 chiar nu e graba caci nu puteti contesta PV pana nu-l primiti prin posta, in 5-6 saptamani, de obicei.

      Toate informatiile utile sunt pe blog.
      Multi imi scriu fara sa citeasca articolul si imi pun intrebari al caror raspuns l-am scris deja in articol.
      Voi reduce curand textul primului articol, in care am tot adaugat informatii la zi, fara sa am timpul necesar sa mai si sterg.

      Ștergere
  67. Buna ziua,ma numesc Miti,vreau sa precizez ca masina mea a fost ridicata in sectorul 6,de pe strada Brasovului.Mentionez ca pe prima banda pe acel bulevard,se gasesc mereu stationate masini,intrucat cei de la primarie nu sincisesc sa creeze locuri de parcare,mai ales ca in zona se afla si o piata.Am parcat sambata dimineata pe prima banda,pentru cateva minute,pentru a ma intalni cu un prieten care statea in zona,langa piata.Mentionez ca in acest timp,masina mea a disparut,si am cautat-o in jur de juma de ora,facand un atac de panica,intrucat nu credeam ca pentru 6 min cat am oprit masina,pe avarii fiind,cineva putea sa-mi ridice masina,aceasta nici macar nu obstructiona traficul,fiind multe masini parcate in acest mod.Din cauza faptului ca masina a fost ridicata in mod abuziv,am cautat jumatate de ora ca disperatul,facand atac de panica,apoi cineva mi-a sugerat sa sun la politie sa vad daca e ridicata.Din ce am citit pe blog ,cei de la sectorul 6 au avocati de la Ilcor,deci daca pierd procesul risc alte cheltuieli,pentru ca in tara asta e posibil orice si as dori sa stiu unde pot depune si eu o semnatura impotriva acestor tigani de masini care-si bat joc de noi.Intai sa faca locuri de parcare si apoi sa le ridice pe cele care nu respecta legea,scopul legilor trebuie sa fie de preventie,nu de pandire pentru bani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am raspuns deja prin email ca nu platiti nimic daca pierdeti procesul.

      Politia locala S6 doar cere (in actul de aparare numit Intampinare depus la dosar) sa fie "chemata in garantie" firma Ilcor.
      Deci cauta sa implice Ilcor in proces cu scopul sa returneze Ilcor taxa de ridicare in caz ca dvs castigati procesul.
      Judecatorul poate sa accepte sau nu aceasta ":chemare in garantie". Daca o accepta, atunci Ilcor isi trimite avocata la proces.
      Oricum, nu aveti de plata nimic in cazul ca pierdeti procesul.

      Ștergere
  68. Buna ziua, va scriu pentru a va cere o opinie in legatura cu situatia in care mi s-a ridicat autoturismul saptamana trecuta si daca exista vreo sansa in a-i da in judecata si a-mi recupera banii platiti firmei de ridicari ILCOR SA.
    In dispozitia de ridicare s-a mentionat ca auto se afla stationat neregulamentar in locul... in intervalul orar 8:18 - 8:24 in dreptul cailor de acces in institutie publica (Sectia 20 Politie), Sesizatie nr. 192/02.11.2013; Dispecerat 600. Urmeaza sa primesc si procesul verbal de contraventie prin posta.

    Din punctul meu de vedere acolo nu este o cale de acces auto (ei avand pe partea cealalta o poarta mare actionata electric pentru acces auto) in acea institutie si motivez cu urmatoarele:
    1. In dreptul acestei porti este un copac pe mijloc.
    2. Bordura in dreptul acestei porti este la fel de inalta ca si in celelalte zone, deci nu poate fi vorba de o cale de acces auto.
    3. Nu este semnalizata ca atare
    4. Poarta este o improvizatie (se poate observa ca zidul a fost daramat) si pe pancarta care exista unde scrie Proiect apare: Modernizarea si extinderea Sectiei 20 si nu apare si imprejmuirea unde as fi putut crede ca acolo vor face o poarta de acces.
    5. Institutia in cauza nu functioneaza de 1 an de zile fiind in continua renovare.

    Am atasat si cateva fotografii ale locului unde am parcat si poza de pe site-ul Politiei sector 6.

    Astept cu nerabdare parerea dvs.

    Fac precizarea ca mi s-a raspuns pe email. Voi reveni cu amanunte dupa primirea PV si primul termen.

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  69. Anul trecut ne-a disparut masina (care suferise un accident) si era parcata in parcarea din fata parcului Carol, chiar cu doua zile in urma sotul meu lucrase la ea sa-i deblocheze roata (se blocase din cauza accidentului), ca sa o poata tracta si cand a mers cu un prieten sa o tracteze, surpriza! Masina nu mai era! A mers baiatul meu la politie si a facut plangere, dupa ce in prealabil i s-a eliberat de catre ADP S4 o adresa cum ca masina nu este la ei . In seara asta am aflat ca a fost vazuta masina in depozitul ADP sector 4 .
    Multumesc George Tudorache pentru sfaturi .

    RăspundețiȘtergere
  70. Buna ziua! Si mie mi s-a ridicat masina in Sectorul 4 (Calea Vacaresti) dupa ce am parcat-o la mai putin de 25 m de la trecerea de pietoni (probabil 10-15 m). Nu era niciun indicator care sa indice faptul ca se ridica autovehicule ori ca parcarea este interzisa. In continuare, am fost directionat catre parcul auto din Berceni unde a fost dusa masina. Acolo, agentul de la politia locala a completat PV de constatare a contraventiei desi cred ca ar fi fost normal sa faca acest lucru inainte sa ridice masina, nu ulterior. Apoi am platit suma de 496 lei (taxa de ridicare si transport) si am plecat de acolo, nu inainte de a inspecta masina de eventuale lovituri, zgarieturi etc.
    Din cate am citit, masura de a ridica autovehiculele parcate neregulamentar dar care nu obstructioneaza circulatia este abuziva asa ca o sa formulez o plangere impotriva PV intocmit de pol. locala. Sper sa reusesc sa obtin anularea dispozitiei de ridicare, avand in vedere si recomandarile foarte detaliate postate aici.

    RăspundețiȘtergere
  71. Nu sunt un om calic, am muncit pentru o multinationala, am renuntat la un venit de frumusel la 33 de ani pentru a imi indeplini visul pe care l-am avut cand eram tanar de a termina facultatea de medicina si care mi-a fost intrerupt de o boala grava. Am gasit puterea sa o iau de la capat, dar nedreptatile de genul asta imi stirbesc motivatia.

    Sunt un om cu principii, cand gresesc platesc, deobicei nu gresesc cu intentie pentru ca stiu ce e bine si ce e rau. Am parcat masina in Sibiu, in timp ce fugeam de la o facultate la alta pentru un curs, pe troturul din fata Universitatii Germane, vis a vis de Facultatea de drept. Acolo bordura este in forma de panta, pentru a permite accesul la Universitate. Pe trotuar, langa gard sunt locuri ocupate, marcate cu parcarea interzisa, pobabil private, perpendicular pe axul drumului. Trotuarul e asa mare astfel incat in spatele unei masini parcate mai incape una si au loc si pietonii. Am parcat mai in fata fara sa blochez pe nimeni. In stanga masinii era spatiul verede de 1m iar in dreapta vreo 3 metri pentru accesul pietoniolor. Sunt absolut revoltat de faptul ca mi-au ridicat-o. Recunosc ca am vazut la intrarea in Sibiu avertizari referitoare la ridicatul masinilor parcate neregulamentar si m-am ferit de cand am ajus aici, dar nu cred ca parcarea pe trotuar, in felul cum am facut-o eu e neregulamentara. Am si vazut indicatoare pe strada principala cu oprirea interzisa si dedesubt era o placuta care sugera faptul ca oprirea este interzisa atat pe carosabil cat si pe trotoar, dar acea tablita n-am mai vazut-o in alta parte, semnul care l-am invatat eu cand am luat permisul e de parcare interzisa pe trotuar nu de oprire interzisa pe trotuar. Ma rog, ideea e ca nu era nici un semn acolo unde am parcat care sa interzica parcarea pe trotuar.
    Cand mi-am recuperat masina mi s-a spus ca in Sibiu parcarea e interzisa pe trotuar, de parca Sibiu ar fi cum e Vaticanul la italieni. Sunt in Sibiu parcate sute de masini pe trotuar, dar ei le ridica doar din anumite locuri. Asa ca am platit taxa de ridicare 150 taxa de transport 150 si taxa de depozitare 200.
    Astept sa vad ce proces verbal soseste, sigur va fi semnat de vreu politit local sau din cate am inteles de un inspector al primariei.

    Marturiile voastre imi dau incredere si sper ca voi reusi sa imi demonstrez nevinovatia.

    Succes in demersurile voastre si in procesul colectiv.

    Cu respect un sofer nemultumit.

    RăspundețiȘtergere
  72. Buna ziua,
    Va impartasesc experienta mea nefericita cu cei de la Ilcor, si totodata multumesc dl. George (admin) pentru raspunsul primit.

    Pe data de 23.11.2013 (orele 8.06-8.14), mi-a fost ridicat autoturismul de pe Str.Fabricii, intersectie cu Str. Cetatuia.
    Pe Str. Fabricii, pana la intersectia cu Str. Cetatuia, pe partea dreapta carosabila, sunt parcate masini, neexistand marcatie stradala pentru delimitare, sau un semn de circulatie, care sa interzica oprirea, stationarea, parcarea.
    Am fost incadrat la "Reducerea vizibilitatii conducatorilor auto care, pentru a intra pe strada cu prioritate, se asigura cu dificultate."
    Referitor la autoturism, mentionez ca acesta este proprietatea unei societati comerciale cu sediul in Rm. Valcea, administrator fiind un membru al familiei mele; astfel de la sediul ILCOR am primit doar DISPOZITIA de RIDICARE (stationare neregulamentara pe coltul intersectiei), urmand ca ulterior in baza Comunicarii (care va stabili conducatorul auto), sa se elibereze procesul verbal de contaventie.
    Doresc sa intentez proces Politiei Sectorului 6.
    Vreau sa stiu daca acest lucru este posibil inainte de a primi procesul verbal de contraventie, doar in baza Dispozitiei de ridicare?
    Conform celor mentionate de dvs. si anume: "Daca ai auto cu nr. de provincie, atunci nu-ti mai trimite de regula PV cu amenda, tocmai ca sa nu poti ataca PV la judecatorie. Atunci depui la judecatorie plangere contra dispozitiei de ridicare. Sigur vei primi ulterior de la politia locala PV cu amenda."
    In cat timp de la primirea Dispozitiei de ridicare as putea depune plangere, daca procesul verbal nu apare?

    Cu respect!

    RăspundețiȘtergere
  73. http://www.evz.ro/detalii/stiri/ridicarea-masinilor-a-devenit-ilegala-in-doua-sectoare-ale-capitalei-1070897.html

    RăspundețiȘtergere
  74. Multumesc mult pt info! Am publicat-o pe blog.
    Ma bucur de aceasta noua victorie a avocatului Piperea contra hingherilor de masini, aflati in complicitate cu primaria locala si politia locala.

    RăspundețiȘtergere
  75. TMB: http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000485915&id_inst=3

    Nume Calitate parte
    PIPEREA PETRE CU DOM. ALES LA SCA PIPEREA SI ASOCIATII Reclamant
    POLITIA LOCALA A SECTORULUI 4 BUCURESTI - BIROUL DE CIRCULATIE RUTIERA Pârât
    CONSILIUL LOCAL SECTOR 4 Pârât

    01.03.2013
    Ora estimata: 08:30
    Complet: C5 - CA
    Tip solutie: Admite cererea
    Solutia pe scurt: Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive invocata de parata Politia Locala Sector 4. Admite exceptia de nelegalitate a Hotararii nr. 37/2008 emisa de Consiliul Local Sector 4.Constata nelegalitatea Hotararii nr. 37/2008 emisa de Consiliul Local Sector 4.Definitiva.Cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare.Pronuntata in sedinta publica, azi, 01.03.2013
    Document: Hotarâre 1083/2013 01.03.2013

    RăspundețiȘtergere
  76. CApB: http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000485915&id_inst=2

    Nume Calitate parte
    PIPEREA PETRE CU DOM. ALES LA SCA PIPEREA SI ASOCIATII Intimat Reclamant
    POLITIA LOCALA A SECTORULUI 4 BUCURESTI - BIROUL DE CIRCULATIE RUTIERA Recurent Pârât
    CONSILIUL LOCAL SECTOR 4 Recurent Pârât

    14.11.2013
    Ora estimata: 12:00
    Complet: S8 Completul 12 recurs
    Tip solutie: Respingere recurs
    Solutia pe scurt: Respinge recursurile, ca nefondate.Irevocabilă.
    Document: Hotarâre 5001/2013 14.11.2013

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recursul a fost respins la primul termen de Curtea de Apel, pe 14.11.2013, cand hotararea este irevocabila.
      Deci, de la primul termen din proces pe 14.12.2012, s-a castigat intai pe 01.03. 2013 si rezultatul final s-a obtinut in 14.11.2013. Onorariul avocatului Piperea, oricat de scump a fost, se recupereaza prin cheltuielile de judecata.
      In concluzie, sfatuiesc pe toata lumea, care isi permite luxul de a plati un avocat bun si sa astepte 1 an recuperarea banilor, sa apeleze la SCA Piperea si Asociatii.

      Ștergere
  77. JOS PALARIA SCA PIPEREA SI ASOCIATII!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Am citit si sentinta castigatoare din 01.03.2013 la Tribunal: http://www.piperea.ro/wp-content/uploads/2013/12/SSITB.pdf Am postat-o si pe pe blog.
      M-am lamurit ca procesul a pornit la Judecatoria S4 ca o plangere contraventionala. Iar in aprilie 2012 a fost suspendat pana la judecarea exceptiei de nelegalitate a HCLS4 nr. 37/2008 la Tribunal. Aici s-a stabilit, conform art. 64 si 135 din OUG 195/2002, ca numai Guvernul avea competenta sa reglementeze procedura privind ridicarea vehiculelor, prin regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, aprobat prin HG 1391/2006. Prin urmare Consiliul Local S4 si-a depasit competenta cand a stabilit aceasta procedura prin regulamentul aprobat prin HCLS4 37/2008. Astfel ca s-a admis exceptia de nelegalitate si s-a constatat nelegalitatea HCLS4, ceea ce inseamna ca devine nula Dispozitia de ridicare emisa printr-o HCL nelegala. Dupa care procesul revine la Judecatorie, unde nu se mai tine cont de Dispozitia de ridicare si prin urmare, se va restitui taxa de ridicare reclamantului.
      Concluzie este ca e nevoie de timp si rabdare ca sa castigi. Dar merita!

      Ștergere
  78. Azi undeva pe la ora 9 mi-a fost ridicata masina din spate de la statia Aparatorii Patriei unde nu incurca circulatia si nici pietonii(prin acel loc trece o masina la 10 min).
    La ora 15 cand am ajuns m-am si speriat crezand ca mi-au furat masina. si am vazut pe un stalp nr. de tel al firmei autosalt.
    Am sunat la ei si am aflat ca masina este acolo si am fost acolo sa o ridic unde am platit 496ron.
    Procesul verbal nu l-am semnat deoarce nu mai aveam bani si pentru amenda de la politie.
    Aceeasta firma face abuz impreuna cu politia. Puteu pur si simplu sa blocheze roata si sa imi dea amenda de la politie.
    Mentionez ca sunt student si traiesc din bursa sociala,
    Sper sa pot sa recuperez banii.
    De asemenea, ii multumesc domnului George Tudorache, pentru generozitatea demersului sau si sprijinul acordat (tudor08george@gmail.com).

    RăspundețiȘtergere
  79. Buna dimineata, intr-adevar o victorie importanta! Daca stie cineva procedura de returnare a banilor? Cum se face si unde? Multumesc. Razvan
    Citat - "Mai mult, persoanele care au plătit deja respectiva taxă sunt îndreptăţite de acum să solicite returnarea banilor."

    RăspundețiȘtergere
  80. Buna ziua,
    Nu va lasati inselat de stilul bombastic al jurnalistilor.
    Aceasta stire arata doar ca se poate castiga procesul cand ai un avocat bun, precum Piperea. Precizez ca NU inseamna ca nu se vor mai ridica masinile abuziv sau ca va returneaza cineva banii fara proces!! Aceia care vor actiona in judecata vor avea mai multe sanse de castig, folosind ca exemplu acest precedent. Daca il vor angaja pe Piperea e mai probabil ca vor castiga! Am adaugat si pe blog precizarea necesara! http://www.libertatea.ro/detalii/articol/uite-poate-hingherii-masini-invinsi-instanta-474243.html

    RăspundețiȘtergere
  81. Numele meu este in ID-ul de mail si sunt din Rosiorii de Vede, Teleorman.
    In data de 11.05.2012 in fata Spitalului Militar (intrarea din Plevnei) Dacia pe care o conduceam (model 2003) s-a dedat la o intrerupere de alimentare la contact si pe cale de consecinta s-a oprit in zona de actiune a indicatorului "oprirea interzisa". Intrucat fac parte din categoria celor ce nu au mainile innodate, am inchis-o si am plecat pe jos in zona Garii de Nord cu scopul de a achizitiona o surubelnita pentru a putea desface capacul de protectie si a remedia contactul. Nu am lasat autoturismul pe avarii ca ar fi consumat bateria si era chiar tot ce-mi mai lipsea.
    Pe scurt, dupa ce m-am intors nu am mai avut ce sa remediez pentru ca masina nu mai era. Militarii de la poarta spitalului nu au vazut vis-a-vis "marea actiune de ridicare a autoturismului" si ... daca mi-a furat-o careva? ... sun la militie!
    Dupa destule convorbiri telefonice, aflu faptuitorul si locatia de depozitare cat si documentele cu care trebuia sa ma prezint daca vroiam sa ridic masina, plus taxa de 677,32 lei. Superba zi de vineri!
    La sediul SC ILCOR AUTO ECO SRT din str. Manastirea Varatec, dupa ce am prezentat talonul masinii, cartea mea de identitate si permisul, o "duduca" in uniforma de politist local mi-a inmanat Dispozitia de ridicare seria PL nr. 015928 emisa de Directia Generala de Politie Locala.
    Pentru a intra in posesia masinii dupa identificarea mea ca si conducator auto, semnarea Procesului - Verbal in care declaram ca eu ma aflam la volanul auto - practic o facatura de P-V neinregistrat si care le-a folosit la transcrierea datelor personale in Procesul Verbal de contraventie pe care l-am primit postal - 2 luni mai tarziu, mi-a fost emisa factura si mi-a fost indicata casieria!
    Dupa achitarea sumei de 677,32 lei am fost condusa de un aploaiat la masina "sigilata cu sfoara de canepa" si pa la revedere.
    Amenda in cuantum de 280 lei trimisa la Primaria Rosiorii de Vede am achitat-o integral in decembrie 2012.
    Astazi, am auzit la Romania TV ca la Curtea de Apel a ramas definitiva Sentinta prin care actiunile de ridicare in Sectoarele 4 si 6 au fost declarate "ilegale" si ne putem recupera banii.

    Multumesc d-lui George Tudorache pentru atentia acordata si raspunsul primit. In site-ul de imagini indicat am observat ca nu era singurul autoturism "parcat" in zona dar probabil ca numerele provinciale de inmatriculare i-a determinat sa fie atat de "vigilenti".

    RăspundețiȘtergere
  82. www.PIPEREA.ro : Ilegal si discretionar. De ce in sectorul 4 si sectorul 6 politia locala nu mai poate dispune ridicarea masinilor?

    http://www.piperea.ro/wp-content/uploads/2013/12/SSITB.pdf

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am comentat deja pe 8 dec, mai sus, la postul dvs din 5 dec, aceasta sentinta castigatoare.

      Ștergere
  83. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  84. Ma numesc Maria, in ziua de 29.11.2013 am parcat autoturismul vVW Polo 55RYI pe strada Sos. Ciurel cu str. Pietrele Doamnei, pe trecerea de pietoni, precizez ca zona se afla in spatele magazinului Emag din Crangasi. Masina mi-a fost ridicata si am recuperate-o in aceeasi zi dupa ce am platit suma de aprox 700 de lei. Procesul verbal l-am ridicat de la posta in data de 17.12.2013 si l-am platita a doua zi.
    Mai am șanse sa-mi recuperez banii si cum?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  85. Buna seara.Va rog sa ma ajutati si sa ma ghidati cum sa procedez sa pot lupta impotriva acestori hinghieri de masini care ne ridica autovehiculele abuzim ca si cum ar fi proprietatea lor.Ce trebuie facut?Unde trebuie mers?
    Sambata dimineata pe la ora 9:07(12/01/2014) am parcacat masina dupa intersectia Lujerului mergand spre Pacii mai exact pe B-dul Iuliu Maniu pe prina strada pe care am intalnit-o dupa Intersesctia Lujerului.La o distanta de 200 si ceva de metrii de intersectie.....masina nefiind expusa in fre-un fel in care sa incomdeze traficul.
    Tin sa mentionez ca nu exista nici un indicator care sa imi interzica parcarea autoturismului in zona respectiva

    RăspundețiȘtergere
  86. Buna ziua,

    Am parcat ieri masina pesos. Olteniei, pe prima banda, in linie cu celelalte masini, singura diferenta e ca a mea era prima dupa intersesctia cu o strada laturalnica...dupa 30 min, masina nu mai era acolo. Mi-a zis cineva ca o ridicasera hingherii de masini...Am fost laei, am platit taxa de ridicare, dar nu si pv-ul deoarece scria ca obstructionam traficul...lucru neadevarat. Acum astept sa imi vina prin posta ca sa ii dau in judecata. Deja i-am scris pe mail si domnului George care m-a sfatuit ce sa fac.
    Cand am vesti, revin cu un post...
    Inca o intrebare...am vazut ca Piedone a dat comunicat ca incepand din data de 24 ianuarie (ieri) nu se mai ridica masini pe durata codului de zapada...se aplica si in cazul meu daca masina a fost ridicata la ora 14:30? Am sunat la Dispecerat Politia Locala, unde spun sa sunam daca avem nelamuriri si mi s-a spus sa revin luni ca ei acum au probleme grave, nu comunicatul dlui primar

    RăspundețiȘtergere
  87. Buna, si eu am fost printre nefericitii care nu si-au mai gasit masina unde au lasat-o, desi masina de langa era tot acolo unde era cand am parcat eu - probabil pt ca a mea nu avea numere de Bucuresti. Acest lucru s-a intamplat la Aparatorii Patriei, in fata pietei, masina fiind lasata langa locurile speciale de parcare (vreo 3-4 la numar) si fara sa afecteze traficul. In schimb se pare ca afectam trotuarul - Fordul meu are "botul mai lung" decat o Skoda Octavia. Acum, dupa mai bine de 1 an de cand am depus plangerea, am primit termen in proces pentru 31 martie.
    Multumesc George pentru sfaturile tale de pe site si mail! Voi incerca sa fiu cat mai concisa si sa-mi recuperez macar banii dati firmei de ridicari abuzive. Voi reveni cu detalii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ti-au ridicat masina pt ca aveai nr de provincie.
      Trebuie sa iei modelul de plangere pt lipsa spatiu 1 m pe trotuar, facut pt sectorul 6 si sa-l adaptezi la sectorul 4 (in esenta, inlocuiesti cu HCL S4 nr. 37/2008 si cu firma Autosal Expert).
      Ideea esentiala in cazul tau este ca in Codul rutier, la art. 64 din OUG 195/2002 se prevede ca se ridica masinile "stationate neregulamentar pe partea CAROSABILA". Deci NU pe trotuar!

      Acest act dat de Guvern, OUG 195/2002, nu poate fi contrazis de o HCL, aprobata de Consiliu Local S4.

      Ștergere
  88. Situatia pe scurt sta in felul urmator:
    Am parcat masina la Unirii, intr-o parcare care de ani de zile este cu plata (cea din fata de la Irish Pub, langa statia de autobuz unde este capatul lui 783, expresul care merge la aeroport). Acum 3 zile, pe 26.martie 2014 cand am parcat, mi-a fost ridicata, in conditiile in care marcajele rutiere indicau in continuare parcare. Am ratat sa vad noul indicator de statie de autobuz montat recent in locul celui care marca parcarea. Va dati seama ca nu l-am remarcat, fiind tot pe albastru. Marea mea nemultumire este ca nu era nici un alt indicator care sa semnaleze ca este un loc interzis de parcare sau sa fie refacute marcajele.

    Citind procesul verbal de constatare, am parcurs legile conform carora mi s-a aplicat sanctiunea si ce credeti ca gasesc?
    Conform RAOUG, art 144. – (1) Administratorul drumului public este obligat să delimiteze şi să semnalizeze corespunzător sectoarele de drum public unde este interzisă oprirea sau staţionarea vehiculelor.

    Am mai gasit si o alta serie de aspecte legale care imi sustin teoria:
    Conform Codului Rutier, Art. 30. , alineatul 2 “Mijloacele de semnalizare rutieră se constituie într-un sistem unitar”

    Conform Regulamentul Auto, Cap IV - Semnalizarea rutiera SECTIUNEA 4. Marcajele
    Art. 75 , alineatul 1
    “Marcajele servesc la organizarea circulatiei, avertizarea sau indrumarea participantilor la trafic. Acestea pot fi folosite singure sau impreuna cu alte mijloace de semnalizare rutiera pe care le completeaza sau le precizeaza semnificatia. ”

    In clipa de fata as face un indicator mare pe care sa fie mentionat: "Nu parcati aici. Minunata Politie Locala, alaturi de grijulia firma Autosal Expert S.R.L. ridica abuziv masinile"
    De ce sa pateasca si altii ca mine? Am vazut pe site-ul Politiei ca zona asta e o adevarata vaca de muls, de unde pot ridica cate 7 masini odata.

    Felicitari lui George pentru blog si ii multumesc inca o data pentru sfaturile gratuite oferite pe email!

    RăspundețiȘtergere
  89. Marius
    Buna seara astazi 27 03 2014 in jurul orei 9 mia fost ridicata masina din sectorul 4 undeva visa-vis de piata aparatori de pe trotuar spunand ca motivul a fost ca nu am lasat 1m pentru pietoni este aevarat dar laga mine erau insemnate ca fiind locuri de parcare numai ca eu nu am mai incaput si am puso langa pe lungul trotuarului care oricum se termina unde incepeau inscriptiile pe asfalt ca sunt locuri de parcare.
    Am specificat in procesul verbal ca nu sunt deacord cu amenda pt ca nu exista un semn care sa spuna ca parcarea se terminase .
    Dar dansi spun ca da dar incepea un trotuar conturat cu borduri mai inalte.
    Ce as putea face? eu vreu sa depun contestatie .
    Multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  90. multumesc mult
    o sa incerc sa atac si PV folosindu-ma de chestia ca nu indica nicaieri unde sar fi terminat parcarea si in plus trotuarul la 2 m dupa masina mea devenea oricum impracticabil ca ajungea la o latime de cca 60 sm
    Ms mult

    RăspundețiȘtergere
  91. Am apelat la d-le avocat recomandat cristian ioan. Personal nu sunt multumim de dansul. Dupa ce a zis ca o sa castig fara probleme si s-a vazut cu banii luati am ajuns sa pierd procesul pentru ca nu a trimis niste acte la timp. Orientati-va sper alt avocat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,
      Va multumesc pentru reactia dvs.
      Altfel eu nu am de unde sa stiu cat de bun este un avocat.
      Imi fusese recomandat si mie de ASDR, Asociatia Soferilor si a Drepturilor lor din Romania.
      L-am scos din blog pe avocatul respectiv.

      Ștergere
  92. Buna ziua,
    Marti 14.04.2014 m-am trezit ca nu mai este masina in locul unde a fost parcata adica in fata pub-ului The HARP (pe colt la Hotel Horoscop). Am aflat ca fusese ridicata de AutoSal... si ca motivul scris chiar pe siteul unde este poza cu masina mea este: " a stationat neregulamentar in statia special amenajata si destinata mijloacelor de transport public de persoane". Vreau sa imi recuperez banii(496lei) am parcat dupa statia de autobuz si nu "in" statie.
    Te rog spune-mi ce imi trebuie pt a face recuperearea .

    Multumesc anticipat.
    Paste fericit!

    Multumesc pt raspunsul de pe mail.

    RăspundețiȘtergere
  93. Salutare,

    Si eu am patit-o cu nesimtitii de la Autosal. Am parcat la 2m de stalpul pe care arata "Parcare pana in acel loc".aveam cel putin 20 de m de coltul intersectiei pe BD Sincai cu Alea Borcea. multumesc domnului George, saptamana viitoare voi trimite plangerea la judecatoria sector 4.

    Sa auzim de bine.

    RăspundețiȘtergere
  94. Salut,
    Chiar acum o ora m-am trezit fara masina, afland ulterior ca mi-a fost ridicata de pe bulevard pentru stationare neregulamentara la mai putin de 25m de coltul intersectiei. (sos oltenitei colt cu str stanjeneilor in sector 4)

    In zona nu exista niciun semn de stationare interzisa sau oprire interzisa. E doar un semn ca se blocheaza rotile pentru autovehiculele cu MTMA >= 3,5 tone.

    Mi s-a spus ca ma costa in total 806 RON sa o ridic, adica 496 ron serviciul nesolicitat si 310 ron cheltuieli de depozitare o zi (mi-a fost ridicata ieri). Evident ma voi duce s-o ridic maine dimineata.

    Ce se poate face pentru ca mi se pare stupida ridicarea in conditiile in care acolo parcheaza o gramada de masini zilnic, nu incurca in niciun fel circulatia etc.
    Am gasit si la „militia” locala pozele pe care le-au facut, si le-am atasat.

    Mersi George pentru raspunsul primit si sfaturile utile.

    RăspundețiȘtergere
  95. povestea mea, copy paste din mail-ul trimis domnului George Tudorache, caruia ii multumesc mult pentru raspunsul foarte rapid.

    "Buna ziua!

    Va scriu cautand un sfat privitor la un caz de ridicarea, cred eu, abuziva a unei masini in Sibiu.
    In data de 9.04.14 SC Piete Sibiu SA a ridicat o masina (a tatalui meu) parcata pe zona hasurata de langa poarta de intrare a stadionului din Sibiu (stadion care nu mai gazduieste nicio activitate de cel putin un an) la ora 19. Locatia exacta este http://goo.gl/RRIN6b
    In mod absolut evident, tinand cont de ora la care s-a constatat fapta precum si starea si activitatea obiectivului, masina nu bloca nici accesul si nici traficul in zona (stationarea a fost de sub 30 de minute. In tot orasul se zvoneste ca firma actioneaza la pont de multe ori).

    Constatarea a fost facuta de agentul Bacila Silviu-Catalin, angajat al SC Piete Sibiu SA. Am incercat sa ma documentez putin si am gasit un articol care sustine ca in 09.2013, atat Tribunalul Sibiu cat si Curtea de Apel Alba au decis ca nelegala constatarea unei astfel de fapte de catre angajati ai firmei de ridicari, sau oricaror altor personane altele decat "polițisti, funcționari publici cu statut special din cadrul Serviciului de Poliție Rutieră sau polițisti, funcționari publici din cadrul Poliției Locale Sibiu. (Primarul municipiului Sibiu nu poate împuternici persoane fizice sau juridice cu calitatea de agent constatator)", in cadrul unui proces intre un sibian si firma de ridicari auto. http://goo.gl/cU1thC

    Intrebarea mea este daca am vreo sansa in instanta, invocand precedentul, sau ma bat cu morile de vant si risc sa platesc si cheltuielile de judecata.

    Va pot trimite procesul verbal scanat, poze cu locul din care a fost ridicata masina, poze cu modul in care sunt amplasate zonele hasurate (pe-alocuri parca intentionat in asa fel incat sa forteze parcarea 'ilegala'), detalii despre modul in care functioneaza firma (recuperarea masinilor se poate face pana la orele 21, indiferent daca soferii sunt sau nu din oras - si asta in situatia in care ridica preponderent masini inmatriculate in alte judete) etc.

    Multumesc anticipat!"

    RăspundețiȘtergere
  96. Salut. Acum 10 zile mi-a fost ridicata masina din zona Aparatorii Patriei deoarece am parcat pe trotuar si nu am lasat 1 metru pentru trecerea pietonilor. Masina era parcata pe o straduta foarte putin populata , langa gardul unei fabrici deci nu era nevoie sa fie luata pe sus de cei de la autosal. Apoi am mers la sediul Autosal de unde mi-am ridicat masina dupa ce am platit 496 lei(parca) si apoi o amenda de 170 lei. Tot in aceea zi am dat de domnul George care mi-a explicat cum stau lucrurile si m-a indrumat sa ii dau in judecata. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  97. Me
    To tudor08george@gmail.com
    May 14 at 7:25 PM
    Buna seara,

    Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, in data de 05.05.2014 mi s-a ridicat masina (ilegal) de pe raza sect. 4, (sos. Giurgiului intersectie cu str. Pictor Stefan Dimitrescu) pe motiv ca am stationat la mai putin de 25 m de trecerea de pietoni .
    Intrebare: Se mai impune sa fac contestatie si impotriva PV de contraventie (unde am primit ,,avertisment scris,,) intocmit de politistul local sau doar impotriva HCL care am auzit ca este nelegala ? (am inteles ca exista si un precedent in acest sens).
    Astept va rog un raspuns cat mai urgent, deoarece expira cele 15 zile in care mai pot depune contestatia.

    Multumesc.
    Adrian Stalinescu

    RăspundețiȘtergere
  98. Am primit raspunsul dvs.

    Multumesc pt. sfaturi.
    Adrian Stalinescu

    RăspundețiȘtergere
  99. Salut George,

    Am gasit adresa ta intr-un comentariu pe care l-ai scris cu privire la regulamentul de ridicari auto din sectorul 1.
    Masina mi-a fost ridicata acum 2 zile din apropierea unei intersectii (Dr. Felix cu Intrare Dr. Felix), unde am mai parcat de multe ori si nu incurca in niciun fel traficul.

    Intuitia imi spune ca ridicarea s-a facut ca urmare a reclamatiei unei firme de constructii, care, in momentul cand am sesizat disparitia masinii, deja efectuase lucrari pe o zona mai ampla care includea si locul unde parcasem; normal ar fi fost sa aiba marcaje care sa avertizeze ca urmau sa inceapa lucrari, sau sa imprejmuiasca zona, dar nu au facut-o.
    Ieri cand am inceput sa fac poze la locul cu pricina, imediat s-a prezentat cineva de la firma de constructii si foarte amabil mi-a spus ca un pieton a facut reclamatia (motiv: masina incurca traficul pietonal), ceea ce mi-a intarit convingerea ca incercau sa se exonereze de raspundere. Oricum astea sunt detalii nu stiu daca ajuta in vreun fel..

    In PV se motiveaza ca “am stationat voluntar neregulamentar, in intervalul 10.43 – 10.49, pe coltul intersectiei, creand obstacol in partea carosabila”.

    Parerea mea este ca o contestare a PV ar avea mai putine sanse de reusita, deoarece intr-adevar masina era parcata pe coltul intersectiei (desi nu incurca partea carosabila, cum se motiveaza in PV),in schimb ma gandesc la exceptia de neconstitutionalitate a HCL S1 care nu are dreptul sa adauge contraventii la codul Rutier, pentru a recupera taxa de ridicare auto.

    Ce sfaturi imi poti da ?
    Ionut

    RăspundețiȘtergere
  100. Am primit raspunsul, multumesc !
    Ionut

    RăspundețiȘtergere
  101. A fost ridicata masina mea din fata magazinului Cora Lujerului pe data de 19.02.2014. Abia acum, pe 14.06.2014 a venit PV-ul. Am cautat pe net sa vad daca se poate face ceva si am gasit acest blog. I-am scris domnului George care mi-a raspuns in termen de cateva zile (si la ridicare si acum cand a venit procesul verbal) cu informatii punctuale la ce l-am intrebat. De indata ce voi avea un raspuns concret de la Politie (voi incerca sa contest PV-ul) voi updata acest post.
    Multumesc inca odata pentru sfaturile date.

    RăspundețiȘtergere
  102. Cu stimă,
    Am pățit și eu aceeași problemă ca și ceilalți conducători auto referitor la ridicarea mașinii din sectorul 6.Pe data de de 03.06.2014 trebuia să efectuez o vizită medicală la Spitalul Militar situat pe Calea Plevnei.Am parcat mașina pe partea cu CSM, în locul delimitat de parcare cu specificația că era pus panou cu stație taxi (atașez foto).Bineînțeles mașina a fost ridicată, a trebuit să plătesc taxa de recuperare în aceeași zi.Peste aproximativ 29 de zile (03.07.2014) a fost trimis și procesul verbal de amendă.Menționez că lucrez cu serviciul în București dar domiciliul îl am pe orașul Pitești.În procesul verbal de contravenție se specifică următoarele articole:142 lit.g și art.143 lit.a din Legea 195/2002 și sancționată de art.100 alin.2 și art.108 alin.1 litera b pct.7 din OUG 195/2002 republicată, fapt pentru care am primit 4 puncte amendă și 3 de penalizare.M-am uitat peste legea și articolele respective și citez:
    Art.100 alin.2
    - (2) Amenda contraventionala prevazuta la alin.(1) se aplica si conducatorului de autovehicul sau tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 3 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.b).
    La alineatul 1) nu este specificat nimic de oprire.
    Art.108 alin.1 litera b) pct.7- acest punct 7 efectiv nu există.
    Rog un punct de vedere în acest sens.Atașez și copie PV.
    Am primit și punctul de vedere din partea lui George căruia îi mulțumesc pe această cale.

    RăspundețiȘtergere
  103. Sunt unul din patitii din sectorul 4. Am parcat masina pe G-ral Candiano Popescu la aprox 1m de trecerea de pietoni si la aprox 5-6 m de str. Serban Voda. De subliniat ca u incurca in niciun fel circulatia si vizibilitatea. Cu toate acestea in 25.07.2014 mi-a fost ridicata motivind distanta fata de colt si trecere pietoni. Deoarece eram plecat din Bucuresti au acceptat sa-mi dea masina daca se duce fratele meu sa plateasca 500 ron si le trimit pe mail actele. L-au pus pe fratele meu sa semneze pe PV drept martor. Gasind pe net acet blog (MULTUMESC Dl.George pentru raspuns prompt) ma voi adresa justitiei pentru contestarea masurii de ridicare abuziva si ilegala. Va voi tine la curent cu demersurile facute. Am o intrebare: Daca nu mi s-a dat nici-o hirtie in baza careia sa fi fost ridicata (PV de contraventie se va trimite prin posta), contestarea ridicarii se poate face la primirea PV sau trebuie sa ma cert cu ei sa obtin dovada ridicarii inainte?

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  104. Asa cum scrie si in blog, plangerea o faceti dupa ce primiti PV.
    In plangerea contraventionala (vezi model pe blog) cereti:
    1 Anularea PV; 2 Anularea Dispozitiei de ridicare si recuperarea prejudiciului material (adica taxa de ridicare) de la politia locala S4, care a emis Dispozitia de ridicare in baza unui act ce este nelegal (HCL S4 nr. 37/2008, prin care s-a aprobat Regulamentul de ridicari auto in sectorul 4).
    Aceasta Dispozitie de ridicare o vedeti de-abia la proces, dupa ce faceti plangerea la judecatoria S4.
    Daca obtineti anularea Dispozitiei de ridicare, va puteti recupera taxa de ridicare.
    Daca obtineti doar anularea PV cu amenda, va recuperati doar amenda platita.

    RăspundețiȘtergere
  105. …Va salut.Am vb cu d-ul Tudor anul trecut,cand in iunie 2013 mi-a fost saltata masina din S4,b-dul Gh.Sincai,nr.9,vis.s.vis de str.Maria Tanase.Eu parcasem la 8,5 m de o straduta laterala...masurati cu ruleta,care se si infunda si acelasi slogan…n-am avut 25m fata de colt.Am facut contestatie in termen legal,apoi am primit o instiintare de la Jud.S4 prin februarie 2014,mai apoi Intampinare de la Pol.Locala S4,am formulat Raspuns la Intampinare,iar procesul pe fond a fost in iunie 2014.La proces,neavand avocat am intrat pe la sfarsit de sedinta.Judecatoarea zambind m-a intrebat:”considerati ca ati parcat regulamentar?”…i-am raspuns…consider ca am parcat la 8,5 m de o straduta tip alee,care in fapt se infunda,nu era trecere de pietoni,statie R.a.t.b,n-am dublat o alta masina,masina mea nu era un obstacol…si zice…restul il stiu…din Plangere si Raspuns la Intampinare.Mi-am cerut permisiunea dc mai pot adauga o fraza si i-am spus ca "daca parcam pe acelasi bulevard Sincai colt cu strada Maria Tanase,practic vis.a.vis,la aceeasi distanta de 8,5m parcarea era legala”! Si zice cum asa?M-am deplasat la fata locului si am masurat cu ruleta distanta de la stalp pana la coltul strazii M.Tanase ,iar distanta e de 5,5m.Stalpul e considerat ca reper,de unde parcarea nu e legala si se ridica masinile.A zis ramane in pronuntare,iar in iulie am vazut ca am pierdut procesul de fond.
    Am primit motivarea si ”respinge plangerea….ca neintemeiata”.Cu drept de apel in 30 de zile de la comunicare.Concluzia,voi face Apel saptamana viitoare.Multumesc d-ului Tudor pt.ajutorul benevol si sfaturi atat la Plangere,cat si acum la Apel.Sanatate,



    RăspundețiȘtergere
  106. Anamaria Tecuceanu Bobevineri, 05 septembrie, 2014

    Buna seara la toata lumea
    Si mie mi-a fost ridicata masina de hotii si jigodiile care vor numai sa ne faca rau.
    As vrea sa stiu de ce nu ne unim toti sa facem ceva? De ce nu facem ceva impreuna! nu singuri, in fata calculatorului, nu singuri, prin casele noastre nu singuri furiosi si dezamagiti in sufletul nostru.
    Barbati mai ales, dar si femei soferite, si copii nostrii pentru care avem nevoie de aceste masini, sa ne adunam la o anumita ora si zi stabilite sa ne ducem peste primar si peste firma de ridicari?
    Eu stau la Lujerului de 3 ani si mi-au ridicat masina de 3 ori, si m-a costat 2500 de lei aprox. in total. Deci am platit parcarea, care mi s-ar fi cuvenit, daca ar fi existat, pe perioada de cel putin 10 ani, la pretul actual. Imi doresc o parcare aproape de bloc, pe care sa o platesc eventual chiar si 100 de lei/luna, daca ar fi din aceea SUPRAETAJATA! VA ROG DIN TOT SUFLETUL MEU SA FACEM CEVA! Vor mai distruge o multime de locuri de parcare, au inceput deja de 2-3 luni, prin amenajarea spatiilor verzi si prin construirea bloculetelor pe toate spatiile de pamant care au mai ramas prin sectorul 6. Va rog puneti-mi si mie postarea acesta, unde o pot citi mai multi, nu la coada paginii. Toti vedeti astea, toti le stiti, va rog frumos sa nu mai stam degeaba si doar sa suferim, hai sa ne unim, si sa ne ducem peste ei. Macar sa stie ca si noi avem probleme si ei ne haituiesc si doar ne fac rau, nu ne ajuta cu nimic, nu ne imbunatatesc traiul cu nimic; doar ne fac muuuult rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara,
      Eu am pornit din 2011 o initiativa de proces colectiv contra firmelor de ridicari. De aceea am creat inca un blog special cu acest scop, Hingherii de masini. Ca sa-mi fac cunoscuta ideea am intrat pe Facebook in decembrie 2011.
      Din pacate, au fost putine persoane interesate. Un proces colectiv necesita numerosi participanti, mi-a zis firma de avocati Piperea & Asociatii. Cei care-mi scriau voiau doar sa-i ajut cu plangerea, sa castige ei procesul individual.
      Tot anul 2012 am redactat benevol cam 60 de plangeri.
      M-am obosit peste masura si m-a deranjat si lipsa de recunostinta.
      Cel care a castigat primul proces datorita mie (in sectorul 2 si si-a recuperat taxa de ridicare) nu mi-a trimis macar sentinta desi am insistat de cateva ori. Din 2013 m-am oprit din a-mi consuma tot timpul liber pentru altii.
      Am postat modele de plangeri si am recomandat un avocat ieftin (am aflat ulterior ca e cam neserios si pierde procesele!).

      Stiu ca firma Piperea & Asociatii a promis in dec 2013 (vezi pe Facebook la Ridicari auto) ca va ataca in instanta toate aceste HCL-uri prin care s-au aprobat regulamente locale de ridicari auto.
      Orice asemenea HCL a fost mereu declarata nelegala in justitie DAR sentinta era valabila doar pentru partile implicate in proces (vezi blog, art. 123 din Constitutie). Deci actul ce este nelegal pt X continua sa fie legal pentru restul soferilor, care erau obligati sa conteste din nou acea HCL. O absurditate demna de justitia romana.
      Ce puteti face? Adunati un grup de pagubiti din sectorul 6 si contestati in contencios administrativ HCL S6 nr. 4/2010 (preferabil cu un avocat bun, gen Piperea!).
      Astfel cred ca va puteti recupera, eventual, taxa de ridicare

      Imi pare rau, nu am gasit cum sa se afiseze sus ultimele comentarii, asa este peste tot.

      Ștergere
  107. George multumesc pentru tot ajutorul pe care mi l-ai acordat in demersul meu de a contesta amenda si ridicarea abuziva! Din pacate la sectorul 4 se resping contestatiile la ordinea zilei. Solutia ramane apelul, care trebuie depus in 30 zile de la cpmunicarea hotararii. Este foarte ciudat modul cum se inmaneaza hotarariel, posta romana consider ca ar trebui sa le inmaneze sub semnatura, insa ele se lasa in cutii postale sau pe langa, astfel ca poti sa ratezi termenul de declarare apel. Trebuie urmarita pe portal pronuntarea instantei. daca aveti studii juridice finalizate cu diploma de licenta, va puteti reprezenta singuri si in apel, sau va puteti reprezenta rudele. Chiar si in recurs, nu stiu daca este cazul in speta contraventiilor, dar ca informatie de ordin general, in recurs absolventii de drept cu diploma de licenta se pot reprezenta singuri. Incodul de procedura gasiti aceste informatii negru pe alb. Un avocat nu va va spune asta, dar legea acorda posibilitatea unui absolvent de drept licentiat sa se reprezinte si in apel si recurs. Codul de procedura civila art. 13 alin (2), art. 83. Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu pentru informatii.
      Prima conditie ca sa castigi este sa ai rabdare si perseverenta.
      Eu mi-am recuperat taxa de ridicare de la politie dupa un an jumatate, castigand singur recursul (la Tribunal sunt 3 judecatori, nu doar unul singur!).
      A fost o victorie morala in primul rand. Cand stiu ca am dreptate, sunt dispus sa merg pana in panzele albe.
      Impresia mea la judecatorie a fost ca judecatorul te face sa crezi ca iti da dreptate dar procesele se pierd pe banda rulanta. Trebuie sa mergi mai departe, la apel (acum, mai nou!) si la recurs.
      Din pacate putini pagubiti sunt absolventi de drept si vor trebui sa angajeze un avocat la recurs (noua lege din 2013, am scris pe blog).
      Multa lume renunta dupa prima ridicare a masinii. Dar dupa 2 ridicari, merita sa nu va mai resemnati! Cine tace, aproba abuzurile facute de mafia hingherilor de masini.

      Ștergere
  108. Salutare, din pacate sunt ghinionistul care a facut cunostinta astazi la ora 17 cu cei de la Autosal Citez email: ... Deci, am lasat masina parcata circa 30 min in fata la Agip la piata sudului (mai sunt si alte masini parcate) si surpriza... la intoarcere, numai era masina... imediat mi-amdat seama unde este... am sunat... si am fost sa o ridic.. am platit taxa de 496ron, si a mai ramas cea de 180 la politie... Ma poti ajuta in situati asta sa iau atitudine ? este foarte nedrept, avand in vedere alte zeci de masini parcate neregulamentar care nu sunt ridicate.

    Multumesc Dl George, dar tot am cateva nelamuriri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trimiteti-mi prin email si nelamuririle si va raspund, daca pot.
      Nu ati precizat fapta comisa ce apare in PV.

      Ștergere
  109. Buna ziua,

    Astazi de dimineata am fost si eu victima nefericita a unui abuz in Sectorul 6 referitor la ridicarea masinii pe care o parchez in acelasi perimetru de un an de zile de cand locuiesc in zona, in fata blocului, paralel cu alte masini parcate in mod asemanator (evident fiind o strada secundara nu se pune problema de a constitui un obstacol pentru desfasurarea traficului in conditii normale).

    Am fost sa recuperez masina de la Ilcor si am primit dispozitia de ridicare motivata astfel: ".. se afla stationat neregulamentar in locul str Fabricii perpendicular cu Aleea Cetatuia, pe coltul intersectiei".

    Din cauza ca nu sunt proprietarul masinii, au spus ca vor trimite comunicarea intai catre acesta si apoi pe baza declaratiei proprietarului vor intocmi procesul verbal. Totodata mi s-a spus ca pot contesta si dispozitia in termen de 15 zile.

    Sunt pregatit sa fac toate demersurile legale necesare pentru a stopa aceste abuzuri.

    Ii multumesc pe aceasta cale domnului George Tudorache, care mi-a raspuns prompt la intrebarile si nelamuririle mele. Va atasez si raspunsul acestuia la problema mea:

    "Buna seara,

    Contestarea Dispozitiei de ridicare se face la Politia locala S6 care a emis Dispozitia si nu necesita sa aveti procesul verbal.

    Nimeni care a facut contestarea Dispozitiei de ridicare nu a obtinut nimic niciodata, fara sa ajunga la judecatorie (deci dupa ce a contestat procesul verbal).
    Deci contestarea dispozitiei este o pierdere de timp.
    O puteti face totusi pana vine procesul verbal, cerand sa va elibereze procesul verbal, obligatoriu la comiterea unei contraventii (lipsa 25 m distanta fara de coltul intersectiei).
    Asa evitati sa nu va trimita PV, cum se face, de regula, in S6 cu masinile cu nr. de provincie.


    Asteptati sa trimita Comunicarea catre proprietarul masinii.
    Acesta va indica datele de identificare ale celui care a condus masina (adica dvs) si astfel va vor trimite procesul verbal pe numele dvs.

    Cand aveti PV cu amenda:
    - platiti jumatate amenda in 2 zile lucratoare (altfel platiti integral daca nu obtineti anularea PV in instanta)
    - in termen de 15 zile depuneti plangerea contraventionala la Judecatoria S6.

    In plangere se cere:
    - anularea PV
    - si anularea Dispozitiei de ridicare, cu recuperarea prejudiciului (taxa de ridicare) de la politia locala care a emis Dispozitia de ridicare in baza unei HCL nelegale (HCL S6 nr. 4/2010).

    Fie luati din blog modelul de plangere pt lipsa 25 m fata de coltul intersectiei in sectorul 4 si il adaptati la S6 (in esenta, alta HCL, alta firma de ridicari).

    Fie apelati la avocatul recomandat pe blog (pare ieftin caci ia banii in rate dar am primit reactii negative despre el, ca e neserios si pierde procesele).

    Toate aceste HCL-uri privind ridicarile auto sunt nelegale (fapt demonstrat mereu de firma de avocati Piperea) - vezi blog.
    Prin urmare se anuleaza Dispozitia de ridicare emisa in baza acestei HCL si va puteti recupera taxa de ridicare, plus cheltuielile de judecata (onorariul avocatului).
    "

    RăspundețiȘtergere
  110. Buna ziua,

    Pe data de 13 August 2014 mi-au ridicat si mie masina de pe Bd. Sincai. Am parcat masina cu 2 zile mai devreme regulamentar comform semnelor politiei. Miercuri pe 13 August Politia sectorului 4 s-a gandit sa mute trecerea de pietoni si semnele aferente si fara nici un avertisment in prealabil sa imi ridice masina care acum se afla la mai putin de 25 de metri de noua trecere de pietoni.
    Va rog sa ma ajutati cu un sfat despre cum ar trebui sa procedez pentru ca nu vreau sa las acest abuz sa treaca cu vederea.

    Multumesc domnului George Tudorache ca m-a indreptat catre acest forum.

    Va multumesc anticipat,
    Sebastian

    RăspundețiȘtergere
  111. Buna seara,
    In data de 09.09.2014 mi-au ridicat si mie masina de pe sos.Oltenitei,vis-a-vis de Oraselul Copiilor.
    mentionand in procesul verbal intocmit de Politia Locala Sector 4 ca nu am avut 25 m de la intersectie.Am citit pe un forum situatia prin care a trecut domnul George Tudorache ,fapt ce ii multumesc pe aceasta cale, si ca mi-a dat curajul sa ii actionez in instanta
    Am primit deja raspunsul din partea dvs.
    Cu deosebit respect
    Florin.

    RăspundețiȘtergere
  112. Buna ziua,

    Am patit-o si eu in data de 12.09.2014. Mi-au ridicat masina din sectorul 4, din fata intrarii in parcul Carol (pe Serban Voda colt cu Candiano Popescu).
    Dupa ce am gasit pe net blogul domnului George Tudorache, m-am sfatuit cu el si am declansat actiunea de contestare in instanta.
    Acum asteptam sa vedem cum decurge.

    Cu respect,
    Alexandru Tica

    RăspundețiȘtergere
  113. Pe 02 Octombrie 2014 mi-a fost ridicata abuziv masina in sectorul 4
    ii multumesc lui George ca mi-a raspuns imediat si la subiect

    I-am scris:
    Va rog sa ma ajutati daca puteti sa actionez in instanta primaria
    sectorului 4 care ridica abuziv autoturisme.
    Am parcat in zona Brancoveanu in zona indicatorului stationarea
    interzisa unde pana de curand era si indicator de parcare(vis a vis de
    statia de autobuz 116 este o institutie a armatei.
    Eu astazi am platit taxa abuziva de 496 lei si vreau sa o recuperez.
    Eu zic ca se poate castiga cazul deoarece nu am blocat nicio cale de
    acces, eram parcata in parcare. Pt lucru asta trebuia maxim sa primesc
    amenda sau blocaj la roata, dar nu ridicare. Ce ziceti? ma ajutati?

    Mi-a raspuns George:

    Sfaturi utile si modele de plangere gasiti pe blogul meu: http://ridicariauto.blogspot.ro/



    Pasi dupa primirea procesului verbal cu amenda:
    - Achitati jumatate amenda in 2 zile lucratoare, altfel platiti integral daca nu obtineti la proces anularea PV cu amenda
    - Faceti poze la fata locului, daca va avantajeaza (pozele politiei sunt pe linkul din blog)
    - In termen de 15 zile depuneti plangerea la Judecatoria S4 (sau o trimiteti prin posta cu confirmare de primire, in a 15-a zi cel tarziu)

    Daca obtineti macar anularea Dispozitiei de ridicare (act ce-l vedeti la proces), atunci puteti recupera taxa de ridicare 496 lei.
    Daca obtineti doar anularea PV, primiti inapoi doar amenda platita.

    Anularea PV se obtine greu caci rareori PV incalca art. 17 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor care duce la anularea absoluta a PV (vezi blog), desi PV contine multe alte nereguli (citate in plangere).

    Anularea Dispozitiei de ridicare se poate obtine pe motiv ca HCL S4 nr. 37/2008 (care a aprobat Regulamentul de ridicari auto in S4 ce prevede intocmirea Dispozitiei de ridicare) este nelegala caci incalca:
    - art. 2 din OG 2/2001
    - art.135 din OUG 195/2002 (vezi blog)

    Numai bine!
    Si aveti grija unde parcati!
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  114. Mi-a fost ridicata masina de pe Blvd. A.I. Cuza in Sect. 1, sub pretextul ca ingreuna circulatia trolebuzului, dar din poze facute a doua zi se vede destul de clar ca masina nu era deloc sub fire, si deci nu avea cum sa ingreuneze circulatia trolebuzului. In PV era aruncat si articoul cu 25m fata de intersectie, dar eram cam a 5-a masina de la intersectie, deci undeva la limita, si tot nu vad de ce nu mi s-a dat doar amenda pentru paracare neregulamentara, optand in schimb sa mi se ridice masina; probabil ii era cuiva foame ... Impresia lasata e ca politia locala e oarecum dornica sa inlesneasca ridicarile abusive, probabil contra unui procent din afacere. Si uite asa ajungi de la politist local care nu stie sa scrie macar cat de cat lizibil sa castigi mai mult decat cineva cu o meserie cinstita.
    Am depus o plangere contra PV cu poza respective, acum astept sa vad daca mi se va face dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  115. Buna ziua, mi s-a ridicat azi o duba de pe str.Brasov 25, vis-a-vis de noul Auchan care se construieste in Dr.Taberei - sect.6 . Masina era pusa pe un colt al unei parcari de bloc, Nu stiu in ce masura bloca sau nu iesirea din parcare, intr-ucat nu eu sunt soferul, ci sunt proprietarul dubei, cel care a platit 990 lei pentru a putea lua masina de la firma de ridicari.
    Soferul, cind a constatat disparitia masinii (dupa 3 ore) a sunat un prieten si a reusit sa aranjeze sa nu-si mai ia amenda, ci doar un avertisment.
    Pun o intrebare : trebuie mai intai sa ne parvina procesul verbal de la politie, si abia apoi sa fac contestatie, si sa cer anularea lui, impreuna cu anularea dispozitei de ridicare a masinii? Fiind vorba de sectorul 6, am inteles ca ei intentionat intarzie expedierea acestuia, tocmai ca sa nu se faca contestatie. Daca e vorba doar de un avertisment, as fi interesat de a-mi recupera cei 990ron.
    Pot face ceva pina vine procesul verbal ? Sau sa astept ? Deocamdata, astept un raspuns si un sfat. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a raspuns George :
      In mod normal, trebuie sa asteptati PV si apoi sa faceti contestatie, cerand anularea PV si a Dispozitiei de ridicare.
      Ar putea fi o problema ca PV va veni (daca va veni!) pe numele soferului iar chitanta Ilcor e pe numele dvs. Se pare ca cine contesta PV nu poate cere si returnarea taxei de ridicare, chitanta Ilcor fiind pe alt nume (ar trebui consultat un avocat in acest caz).
      Ilcor Auto incarca, in mod ilegal, taxa de ridicare cu taxa de depozitare, care se aplica (conform HCL S6 nr. 4/2010) NUMAI dupa 24 de ore de la ridicare (de aceea v-au taxat cu 677 lei + taxa depozitare pt inca o zi).
      Dat fiind suma mare de recuperat, 990 lei, sfatul meu ar fi sa apelati la un avocat specializat, daca vreti sa castigati.
      Daca masina era pe coltul unei parcari de bloc:
      - poate v-a reclamat un vecin din bloc (sau aveti nr de provincie si Ilcor Auto profita mereu de asta!)
      - depinde ce fapta scrie in Dispozitia de ridicare (act intocmit in baza HCL S6 nr. 4/2010, care este nelegala si s-au castigat procese cand HCL a fost contestata in justitie!)
      - vedeti, eventual, pozele postate de politia locala S6 (link in blogul meu de jos!), desi ma indoiesc ca le vor posta.
      Iata sfaturile generale:
      Trebuie sa asteptati sosirea procesului verbal prin posta (care dureaza 5-6 saptamani in S6) si apoi sa-l contestati la judecatoria S6.
      Sfaturi utile, modele de plangere contraventionala (plus recomandare avocati) gasiti pe blogul meu: http://ridicariauto.blogspot.ro/
      Pasi de urmat dupa primirea procesului verbal cu amenda:
      - Platiti jumatate amenda in 2 zile lucratoare de la primirea PV cu amenda, altfel platiti integral daca nu obtineti anularea PV cu amenda
      - Faceti poze la fata locului, daca va avantajeaza (gasiti pozele politiei pe linkul din blog)
      - In termen de 15 zile de la primirea PV depuneti plangerea la Judecatoria sectorului respectiv (sau o trimiteti prin posta cu confirmare de primire, in a 15-a zi cel tarziu)
      Daca obtineti la proces macar anularea Dispozitiei de ridicare, atunci puteti recupera taxa de ridicare.
      Daca obtineti doar anularea PV, primiti inapoi doar amenda platita.
      Anularea PV se obtine greu caci rareori PV incalca art. 17 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor care duce la anularea absoluta a PV (vezi blog), desi PV contine multe alte nereguli (citate in plangere).
      Anularea Dispozitiei de ridicare se poate obtine pe motiv ca Hotararea Consiliului Local din S6 (HCL S6 nr. 4/2010 care a aprobat Regulamentul de ridicari auto ce prevede intocmirea Dispozitiei de ridicare) este nelegala caci incalca:
      - art. 2 din OG 2/2001
      - art.135 din OUG 195/2002 (vezi blog)
      Sper ca v-am fost de ajutor.

      Ștergere
  116. Buna seara! Am si eu o problema ca si multi altii care le-au fost ridicata masina. Am parcat masina undeva pe bld 1 mai pe langa hanul drumetului intradevar la coltul unei unei strazi. Toate acestea sau intampla in data de 22.11.2014. cand am ajuns la fata locului si am constata ca masina imi fusese ridicata am sunat la politia locala unde mi sa confirmat ca masina fusese ridicata. intr-un final m-am dus sa imi ridic masina si am achitat 677 lei. la plecare am observat ca undeva pe aripa stanga tabla este indoita. am incercat sa ii explic celui de acolo care ma condus sa imi iau masina ca ea nu avea absolut nimic la aripa iar acum dupa ridicare ea este indoita.. dar fara nici un ajutor si nici priceperea anumitor legi m-am vazut nevoit sa plec. as dorii sa ma puteti ajuta daca pot face ceva in acest sens. sa imi recuperez banii sau sa imi plateasca pt cele intamplate

    RăspundețiȘtergere
  117. Salut,
    Pe scurt provestea ridicarii masinii mele este urmatoarea:
    - Pe data de 3 Dec 2014 mi-au ridicat masina se pe strada Maria Tanasase, intersectie cu Bd Sincai, parcata la mai putin de 25m de trecerea de pietoni
    O parcasem acolo negasind loc la bulevard, unde parchez de obicei.

    http://www.politialocala4.ro/wp-content/uploads/2014/12/123.jpg

    - Cum nu folosesc masina in timpul saptamanii iar traseul meu spre metrou nu trece prin fata locului unde parcasem, nu observ ca masina mi-a fost ridicata pana duminica 7.12.2014 (cand vroiam sa ma duc la cinema, la Interstellar :) )
    Sun la politie, mi se dau detalii, adresa si numarul de telefon al firmei Autosal. Le dau un telefon, duminica la 20:00, imi confirma ca mi-au ridcat masina si imi recomanda sa ma prezint la ei luni, 8:12:2014 la prima ora (insemnand ora 08:00). Inchid convorbirea si cum nu avea sens sa imi stric seara...ma duc la cinema, cu metroul :))
    -In minunata dimineata a zilei de 08-12-2014 ma prezint la firma Autosal, unde platesc suma de 1.426 ron (248 ron - ridicare vehicul, 248 ron - transport vehicul, 3x310 ron - depozitare vehicul). De asemenea mi se inmaneaza bonus, amenda (contraventia) in valoare de 360 ron (180 daca plateasc in 48h) care trebuie platita la Posta.
    Am platit toate sumele astea (ma documentasem cat de cat despre cum stau lucrurile si cat de legala este toata povestea asta, asa ca mi-am pastrat calmul si chiar si buna dispozitie, stiind ce am de facut mai departe).
    La ora 08:20 eram la ei, la 08:40 plecam cu masina si fara bani.
    Dupa cum spuneam, am fost pregatit moral pentru intamplare si am considerat ca orice cearta cu vreun angajat (care oricum erau crispati) este inutila, si altfel trebuie sa actionez.
    Ba mai mult, unul din ei, remarcand ca am avut numarul de telefon in geam si masina a stat atatea zile la ei, fara sa ma anunte nimeni, si-a cerut scuze :)
    - I-am scris lui George (tudor08george@gmail.com) pentru sfaturi
    - La ora 15 eram la avocat, unde am inceput demersurile pentru 2 procese
    - Ieri 09.12.2014 am primit sfaturile lui George, identice cu cele discutate cu avocatul:
    "
    Buna ziua,

    Sfaturi utile si modele de plangere pt sector 4 (plus recomandare avocati) sunt pe blogul meu: http://ridicariauto.blogspot.ro/


    Pasi de urmat dupa primirea PV:
    - Achitati jumatate amenda in 2 zile lucratoare de la primirea PV cu amenda, altfel veti plati integral daca nu obtineti anularea PV
    - Faceti poze la fata locului (cu alta masina in acelasi loc), daca va avantajeaza (vezi pozele politiei pe linkul din blog)
    - In termen de 15 zile de la primirea PV depuneti plangerea la Judecatoria S4 (sau o trimiteti prin posta cu confirmare de primire, in a 15-a zi cel tarziu)

    Daca obtineti la proces macar anularea Dispozitiei de ridicare (act ce-l vezi la proces), atunci puteti recupera taxa de ridicare (496 lei).
    Daca obtineti doar anularea PV, primiti inapoi doar amenda platita.

    Anularea PV se obtine greu caci rareori PV incalca art. 17 din OG 2/2001 (privind regimul juridic al contraventiilor) care duce la anularea absoluta a PV (vezi blog), desi PV contine multe alte nereguli (citate in plangere).

    Anularea Dispozitiei de ridicare se poate obtine pe motiv ca Hotararea Consiliu Local HCL S4 nr. 37/2008 (care a aprobat Regulamentul de ridicari auto in S4 ce prevede intocmirea Dispozitiei de ridicare) este nelegala caci incalca:
    - art. 2 din OG 2/2001
    - art.135 din OUG 195/2002 (vezi blog)

    Sper ca v-am fost de ajutor.

    Va rog sa copiati povestea pe scurt (fapta comisa, locul si data) in rubrica Marturii din blog, cu mentiunea ca v-am raspuns.

    Cu bine,
    George "

    Mda...cam asta a fost "pe scurt".
    Din cate am inteles, trebuie sa am rabdare si probabil peste 1-2 ani o sa imi fac un concediu cu banii astia.
    Multumesc George pentru info,
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru postarea plina de detalii.
      Multi apeleaza la mine dar uita sa mai sc rie in rubrica asta, ca dovada ca blogul este activ.
      In primul rand cititi actualizarile de la pagina de pornire.
      Sa nu va lasati pacalit de figura judecatorului si sa credeti ca ati castigat procesul (asa am patit si eu in 2 procese dar am castigat la recurs!).
      Procesele se pierd pe banda rulanta la judecatorie, mai ales daca nu aveti avocat sau nu va prezentati. Fiti pregatit pentru o lupta mai lunga (eu mi-am recuperat banii de la politie dupa un an jumatate, castigand recursul).
      Ei cauta cu orice pret sa descurajeze lumea sa-si ceara drepturile in justitie.
      Acum, dupa pierderea procesului, inainte de recurs, s-a introdus apelul.
      Recursul nu mai necesita avocat, ca in 2013 (a fost declarata neconstitutionala acea cerinta care impiedica omul sa faca singur recurs!).
      Tineti-ma la curent!

      Ștergere
  118. În data de 19 ianuarie 2015, 17:09, Adrian Enache a scris:
    Buna ziua
    Astazi mi sa ridicat auto de pe sos. Giurgiului care era oprita cu 4m inaintea unei treceri de
    pietoni fara alt indicator de oprirea interzisa,am ceva sanse sa contest si sa anulez toata mizeria asta ?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  119. Mi-a raspuns
    Buna ziua,

    Sfaturi utile si modele de plangere pt sector 4 - lipsa 25 m de la trecere pietoni (plus recomandare avocati) sunt pe blogul meu: http://ridicariauto.blogspot.ro/


    Pasi de urmat dupa primirea PV:
    - Achitati jumatate amenda in 2 zile lucratoare de la primirea PV cu amenda, altfel veti plati integral daca nu obtineti anularea PV
    - Faceti poze la fata locului (cu alta masina in acelasi loc), daca va avantajeaza (vezi pozele politiei pe linkul din blog)
    - In termen de 15 zile de la primirea PV depuneti plangerea la Judecatoria S4 (sau o trimiteti prin posta cu confirmare de primire, in a 15-a zi cel tarziu)

    Daca obtineti la proces macar anularea Dispozitiei de ridicare (act ce-l vezi la proces), atunci puteti recupera taxa de ridicare (496 lei).
    Daca obtineti doar anularea PV, primiti inapoi doar amenda platita.

    Anularea PV se obtine greu caci rareori PV incalca art. 17 din OG 2/2001 (privind regimul juridic al contraventiilor) care duce la anularea absoluta a PV (vezi blog), desi PV contine multe alte nereguli (citate in plangere).

    Anularea Dispozitiei de ridicare se poate obtine pe motiv ca Hotararea Consiliu Local HCL S4 nr. 37/2008 (care a aprobat Regulamentul de ridicari auto in S4 ce prevede intocmirea Dispozitiei de ridicare) este nelegala caci incalca:
    - art. 2 din OG 2/2001
    - art.135 din OUG 195/2002 (vezi blog)

    Vedeti pe blog info privind victoria avocatului Piperea, care a obtinut declararea ca nelegala a regulamentului local in baza caruia se ridica auto in sectorul 4 si sectorul 6.

    Sper ca v-am fost de ajutor.

    Va rog sa copiati povestea dvs in rubrica Marturii din blog, cu mentiunea ca v-am raspuns.

    Cu bine,
    George

    RăspundețiȘtergere
  120. Buna ziua ,

    Ma alatur si eu persoanelor care au fost furate pur si simplu de catre firma Ilcor , in sectorul 6 . Sambata , 17 ianuarie 2015 , am constatat cu stupoare ca am ramas fara masina . Am sunat la cei responsabili cu ridicatul si bineinteles ca mi-au confirmat ca este la ei . Nu imi vine sa cred deoarece in locul unde parchez , sunt parcate masini tot timpul dar acum s-au gasit sa mi-o ridice pe a mea , mai ales ca eu parchez in acelasi loc mai mereu si nu am avut probleme . Am fost la firma respectiva si am platit respectiva taxa de ridicare si anume 677 de lei , urmand ca in curand sa primesc si PV si implicit amenda contraventionala . Cu ajutorul internetului am dat de acest blog si cu indrumarea domnului George Tudorache voi ataca decizia in instanta si sper ca se va face dreptate .

    Va doresc mult succes in a obtine o victorie impotriva acestor infractori din sectorul 6 .

    Cu stima ,
    Danut Dumitru

    RăspundețiȘtergere
  121. http://fastupload.ro/409aac3b9d76dc57e6ad8a509e713730.html
    contestatie dispozitie ridicare
    nu am putut contesta pv deoarece postasul tre sa aduca recomandata si sigur afacut blat cu politia
    eu am verifiat cutia postala si de 2 ori /zi .Am fost avizat la domiciliu pe 30 12 2014 si iar au facut magarie ca nu au venit ,eram acasa ,deci nu asteptati pv mergeti la posta si intrebati ,la posta pv la mine a venit a 2-a zi ,ridicare 10.12.2014 pv la posta 11.12.2014.Dupa ce am fost la financiar 19 01 2015 am aflat vestea ....NU ASTEPTATI CA JEGOSII NE "LUCREAZA CU LEGEA IN MANA "
    Multumesc lui GEORGE pt raspuns
    am atasat si eu un link cu contestatia mea,sper sa iasa ,
    astept pareri

    RăspundețiȘtergere
  122. daca ne uitam in arhiva se pare ca ultima ridicare a fost pe 23-ianurie, oare de ce nu mai ridica, ca oricum nu mai aveau contract cu PLS4 ? http://www.politialocala4.ro/2015/01/23/?calcat=5

    RăspundețiȘtergere
  123. Salut, Tudor

    ma numesc Constantin Balaci si am rugamintea, daca ma poti ajuta cu un sfat referitor la ce trebuie sa intreprind, pentru anularea amenzii si a taxei de ridicare.

    Mentionez ca am grad de handicap mediu, iar cardul, care imi permite parcarea in locuriile special amenajate, era pus la vedere.
    Azi in jurul orei 14.15 am condus pe cineva la tren si am parcat pe Dinicu Golescu (pe sensul spre Gara Basarab), destul de aproape de intrarea in Gara de Nord, langa statia RATB a autobuzului 178, fara a impiedica accesul calatoriilor la autobuz.
    La o jumatate de ora (14.45) masina fusese ridicata de catre firma TRANSAUTO.
    Avand in vederea, cele prezentate, mi se pare un abuz,motiv pentru care, doresc anularea amenzi.

    Multumesc anticipat,
    Balaci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ii multumesc lui George, pentru raspunsul promt si la obiect .

      Ștergere
  124. Vreau, sa-i multumesc si pe aceasta cale , lui George.
    Datorita lui si inspirat de acest blog, am facut plangere contra PLS1 , care mi-au ridicat abuziv masina din zona Garii de Nord.
    George in timpul lui liber si fara nici o pretentie materiala, a conceput, redactat si corectat plangera mea in cel mai profesionist mod posibil.
    Azi o pun la posta si astept decizia judecatorului.
    Va tin la curent.
    Balaci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru precizari.
      Din pacate, multi apeleaza la mine dar uita sa-si mai treaca povestea aici, ca o dovada ca blogul este activ.
      Va trebui sa-mi fac timp sa mai simplific textul prezentat, care s-a aglomerat datorita multor actualizari. Unele informatii, de la sfarsitul blogului, nu mai sunt valabile dupa atatia ani.
      Acum reclamantul primeste acasa in plic actele depuse de politie (si nu la primul termen,ca in trecut). I se cere sa raspunda la Intampinare (actul de aparare al politiei care este sablon) dar nu este nevoie sa mai faca nimic. Doar asteapta sa primeasca citatia prin posta.
      Dupa pierderea procesului, inainte de recurs s-a introdus apelul.
      S-a introdus taxa judiciara de timbru de 20 lei (inainte plangerea contraventionala era scutita de taxe!).

      Ștergere
    2. chiar azi am primit prin posta de la judecatorie si raspunsul politiei sector 1 (probele lor)

      Ștergere
  125. Buna seara,
    Doresc sa ii multumesc domnului George pentru ajutorul acordat in redactarea si corectarea plangerii. Ghinionul meu s-a intamplat in noiembrie 2014 in zona Piata Moghioros. Am cautat pe net despre ridicari si am gasit site-ul domnului George. Am luat legatura cu dansul in sectiunea de comentarii, i-am detaliat ce s-a intamplat si la scurt timp am primit raspunsul din partea lui. In urma sfaturilor lui am adunat toate actele necesare si urmeaza maine sa depun la posta plangerea. Ii multumesc pe aceasta cale inca o data pentru ajutor si pentru ca si-a rupt din timpul dansului pentru a imi corecta plangerea, cu detaliile specifice pentru cazul meu.
    Voi reveni cu noutati.
    O seara buna.

    RăspundețiȘtergere
  126. In 13 noiembrie 2013 am pierdut si eu procesul la judecatoria S4 cu avocatul Cristian Ioan, recomandat initial pe blog: http://portal.just.ro/4/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=400000000189510&id_inst=4
    Mi-am exprimat nemultumirea fata de avocat prin email catre George Tudorache, care mi-a scris ca il va scoate din blog, in urma opiniilor negative exprimate si de altii doar prin email, ca si mine.

    Citez ce i-am scris in 14 nov 2013, prin email:
    Ideea este ca pe acest avocat eu nu l-as mai recomanda. Nu mi-a placut deloc cum se implica si [...] nu am auzit sa fi castigat pentru nici unul...[era vorba despre clienti]

    Eu am tras de el mereu si luand banii per termen, nu per rezultat, nu si-a dat nici o silinta sa castige...

    In concluzie am pierdut si banii pe ridicare si banii pe care i-a incasat el (vreo 400 ron in total).

    Nu cred totusi ca mai fac recurs..nu stiu ce sanse as mai avea, singura, iar cu un avocat ca asta nu mai merg....

    Apoi pe 26.11.2013 i-am scris alt email lui George:

    Acest dosar il avea Av Cristian Ioan in paralel cu al meu. Verificand azi am constatat ca l-a pierdut si pe acesta:

    http://portal.just.ro/4/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=400000000188731&id_inst=4
    In concluzie, nu va recomand acest avocat

    RăspundețiȘtergere
  127. Am pierdut si eu in februarie 2015 procesul la judecatoria S4 cu avocatul Cristian Ioan, recomandat initial pe blog.

    Initial avocatul ma sunase ca-mi va raspunde la emailul din 20.06.2012 dar nu a facut-o pana pe 24.06.2012.

    Stiu ca d-nul George Tudorache il scosese din blog in aprilie 2014, in urma opiniilor negative exprimate de altii doar prin email, ca si mine.

    Nemultumita de proces, am preferat sa merg la recurs fara avocat, apeland in febr 2015 la ajutorul benevol al lui George Tudorache.

    In concluzie, nu va recomand acest avocat.




    RăspundețiȘtergere
  128. Buna ziua,

    Am constatat ca in sectorul 6 nu se mai ridica masini decat la cerere (sesizare), peste tot masini parcate la indicatorul interzis, langa zebra, si pe doua randuri in statiile de autobuz si uitate cu zilele acolo ( adica nu stationari). Dar ce sa vezi, intre blocuri la Orizont, card de masini parcate pe trotuar, ca nu ai unde, si eu (lucrez in zona) si alti locatari, unii mai colerici altii mai nebuni. Deci nu locuri platite ci stationari pe trotuar, in linie. Am un vecin care simte nevoia sa-si vada masina cand fumeaza pe balcon si parcheaza in acelasi loc noaptea, iar eu o fac cand gasesc liber in timpul zilei pana la 5.
    Ieri cobor la masina sa-mi iau incarcatorul...si nu mai aveam masina...era o patrula auto locala care dadea semne sa plece si am oprit-o sa intreb de "fier". Cica a fost ridicata intrucat in urma unei sesizari au constatat ca i-mi lipsesc 38 cm intre roata si gardul de 80 cm inaltime de pe margine. Adica nu aveam decat 68 cm pana la gard.
    Vad rosu in fata, pe strada in fata scolii pe trecerea de pietoni si mai in spate erau 3 masini parcate pe carosabil, in rand cu a mea mai era 2 masini la fel pe trotuar neridicate.
    Mai nene, de ce doar eu ? Pentru ca am evitat sa blochez circulatia si sa nu parchez in statia de autobuz cum fac majoritatea ? Pentru asta sunt frustrat, pentru ca am cautat solutii de bun simt, am si nr de telefon in geam, si tot eu sunt haituit ?
    Raspunsul acestui Valeriu Toma (citat si de altii) este ca doar a mea a fost mentionata in sesizare...wtf, pai si bizonii care stau pe zebra ?
    Deci mai Toma cine a facut sesizarea ?...eu cu gandul la individul care ma si avertizat inainte..
    pai..cica este anonim, adica pe telefon.
    Revin, deci scopul acestor hingheri nu este eliberarea zonelor circulate ( pentru ca daca la sosirea echipajului ar fi reactionat din ofici pentru ridicarea acelor masini care stationau pe zebra), ci VANATOAREA.
    Acum ce fac Dl. George ? ajuta-ma.
    Varianta B este ca maine sa incerc sa "sesizes" si eu organu' sa ridice pe vecinul santajist sau sa incerc recuperarea pagubei si sa iert greselile altora ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Varianta B nu te ajuta cu nimic.
      Trebuie sa incerci recuperarea banilor.

      Esential este si faptul ca in Codul rutier, art. 64 din OUG 195/2002 se prevede ridicarea auto stationate neregulamentar pe "partea carosabila", NU pe trotuar!
      Ridicarea de pe trotuar este adaugata in mod nelegal prin Regulamentul local de ridicari auto aprobat prin HCL S6 nr. 4/2010, art. 2 iar acest fapt incalca legea
      (art. 2 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor care stabileste ca prin HCL nu se pot stabili contraventii in domenii unde exista Legi si Ordonante date de Guvern si art. 135 din OUG 195/2002 care arata ca prin "Regulamentul" prevazut la art. 64 se intelege Reg. de Aplicare a OUG 195/2002, aprobat prin Hotarare de Guvern, HG 1391/2006)

      Sesizarea facuta telefonic de un anonim (??) este pretextul sub care politia locala sector 6 mai ridica unele masini, desi actul normativ in baza caruia ridica masinile, HCL S6 nr. 4/2010, a fost declarat nelegal in instanta (vezi pe blog victoria firmei de avocati Piperea!).

      Nu mai astepta primirea PV prin posta, caci va veni peste 2 luni (inainte venea dupa 44 de zile cand termenul legal era o luna; de la 1 febr 2015 termenul legal este 2 luni!).
      Procesele de plangere contraventionala (contestarea PV) dureaza mult si se cam pierd.
      Se pare ca mai scurt este sa contesti in contencios administrativ (chemi in instanta Consiliul Local S6) regulamentul local privind ridicarile auto in S6, act aprobat prin HCL S6 nr. 4/2010, art. 2.

      Ai primit o Dispozitie de ridicare (se da doar in S6, restul o vad doar cand contesta PV) pe care poti sa o contesti direct in contencios administrativ.
      Poti cere anularea ei fiindca este emisa in baza unui act administrativ, HCL S6 nr. 4/2010 ce incalca art. 2 din OG 2/2001 si art. 135 din OUG 195/2002 (vezi blog!).
      In plus, exista o sentinta civila nr.7.925/2014 a Tribunalului Bucuresti, Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal, sentinta favorabila obtinuta de dl. avocat Gh. Piperea si consfintita de Curtea de Apel, sentinta care este un precedent in domeniul ridicarilor auto.
      De-abia am aflat nr acestei sentinte dar nu am apucat sa o citesc, cauta pe Google sa vezi exact la ce sector se refera.
      Tine-ma la curent.

      Ștergere
    2. E simplu : sunt cercetati pentru evziune fiscala

      Ștergere
    3. Era si timpul, dupa atatia ani de abuzuri, sa se ia masuri radicale contra mafiei din domeniul ridicarilor de masini.
      Dupa actiunea Avocatului Poporului, Inalta curte de Casatie si Justitie a decis pe 25 mai 2015 ca Hotararile de Consiliu Local prin care se ridicau masinile in tara sunt NELEGALE (asa cum apare pe blog).
      Stiu deja 2 procese incepute anterior lui 25 mai si castigate (anularea Dispozitiei de ridicare si recuperarea banilor) cu aceleasi argumente motivate in Decizia ICCJ.
      Aceste argumente erau expuse si pe blog:
      incalcarea art. 2 din OG 2/2001 si ART. 135 din OUG 195/2002, care arata ca prin "regulamentul" mentionat in art. 64 se intelege Reg. de Aplicare a OUG 195/2002, aprobat prin Hotarare de Guvern, HG 1391/2006.
      Deci NU un "regulament" aprobat prin Hotarare de Consiliu Local (HCL), caci Consiliul Local nu are competenta in domeniul legiferat de Guvern (conform art. 2 din OG 2/2001).

      Ștergere
  129. Multumesc frumos pentru informatiile oferite si voi incerca sa formulez o astfel de contestare in contecios in limitele cunostintelor juridice limitate pe care le am.
    Nu vreau sa profit de timpul Dvs., dar o voi face rugandu-va sa ma indrumati catre un model de contestare si pe care sa-l pot adapta la situatia mea.
    Va multumesc si va apreciez generozitatea.
    Nicu Ch.

    RăspundețiȘtergere
  130. Imi pare rau, dar nu sunt avocat si nu detin un asemenea model de contestatie.
    Ramane sa cautati pe Google (in special pe avocatnet.ro) sau sa apelati la un avocat, eventual de aici: http://www.sibus.ro/
    Eu am gasit asta:

    "O a treia solutie ni se pare insa accesibila si s-a dovedit de succes: aceea a formularii in cadrul actiunii in contencios administrativ avand ca obiect anularea dispozitiei de ridicare a autovehiculului a unei cereri in daune (repararea prejudiciului) intemeiate pe prevederile art. 8 alin. 1 [2] din Legea nr. 544/2004 ce permite solicitarea repararii prejudiciului, material si moral, deodata cu solicitarea de anulare a dispozitiei de ridicare a vehiculului."
    http://www.juridice.ro/160625/atacarea-ridicarii-ilegale-a-autovehiculelor-stationate.html

    Alta info aici:
    http://legeaz.net/spete-contencios/conflict-negativ-de-competenta-2671-2011

    RăspundețiȘtergere
  131. Multumesc si am sa va tin la curent cu ce voi rezolva.
    Sanatate

    RăspundețiȘtergere
  132. Buna seara,
    as dori sa ma ajutati sa recuperez suma de 677.32 pe care am platit-o in ziua de 26.05.2015 la SC ILCOR AUTO SRL desi stiam ca de pe 25.05.2015 nu se mai fac ridicari auto,(in data de 25.05.2015 am fost la Spitalul Militar de pe Calea Plevnei unde trebuia sa fac un RMN, cei de la poarta Spitalului nu m-au lasat sa intru in incinta Spitalului si am parcat masina destul de aproape de intrarea in spital, avand probleme de sanatate destul de grave, drept dovada dupa efectuarea RMN am ramas la Camera de Garda a Spitalului, apoi am fost internat pentru o saptamana , la venirea sotiei la Spital a constatat ca masina nu mai era acolo, a verificat la firma ILCOR de unde i s-a spus ca daca nu va plati nu-mi voi recupera masina, a platit si i s-a intocmit o dispozitie de ridicare
    Rugamintea este sa-mi spuneti ce trebuie sa fac si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pt.recuperarea sumei,amenda inca nu am primit-o ,a venit prin posta doar o comunicare prin care ni se cere sa anuntam cine conducea masina in acel moment

    RăspundețiȘtergere
  133. Buna seara,
    Decizia data de Inalta Curte de Casatie si Justitie pe 25 mai 2015 intra in vigoare DUPA publicarea ei in Monitorul Oficial (detalii pe blog!).

    Raspundeti la Comunicare dand datele dvs, ca sa primiti prin posta PV cu amenda.

    Faceti o contestatie scrisa la politia locala S6 contra Dispozitiei de ridicare (cititi pe blog, ca asa e procedura recomandata, desi raspunsul politiei locale e mereu negativ!).
    Ca motiv scrieti ca este emisa in baza unui act (regulamentul local de ridicari auto HCL S6 nr. 4/2010) care incalca legea (vezi blog!).
    Si ca era o situatie de urgenta, fiind bolnav si avand programare la spital

    Luati de la spital o dovada ca in acea zi ati facut RMN si apoi ati fost internat, ca sa justificati in descrierea faptei din plangerea contraventionala ca ati fost nevoit sa parcati acolo.
    Cand vine PV cu amenda (teoretic, dupa 2 luni) platiti jumatate amenda in 2 zile lucratoare si in 15 zile faceti plangere contraventionala la judecatoria S6 (preferabil prin posta cu confirmare de primire).

    Am impresia ca solutia a 2-a, procesul de contestare a unei HCL (proces care s-a castigat, de regula!) dureaza mai putin decat procesul de plangere contraventionala dar nu am date precise.

    S6 este singurul loc unde se da Dispozitie de ridicare inainte de PV si asta lungeste procedura, caci PV trimis prin posta vine f tarziu (dupa circa 44 de zile venea inainte, cand termenul legal de comunicare a PV era o luna; acum termenul legal e de 2 luni!).

    RăspundețiȘtergere
  134. Buna seara,

    Eu abia acum am descoperit acest blog, am citit ce ati postat, cu toate acestea inca imi este putin neclar ce am de facut in cazul meu. Mai exact, in 11.12.2014, mi s-a ridicat masina din parcarea de langa parcul Crangasi, sector 6, pe motiv ca nu am lasat decat 80cm distanta intre botul masinii si gard, pt. trecerea pietonilor de pe acel trotuar. Neavand nici timp si nici cunostintele necesare, nu am depus nici o plangere, am platit taxa de 677RON pt. ridicarea masinii, desi acea suma era destinata achitarii unei rate bancare, deci pt. mine a fost un efort financiar considerabil. Acum, la aproape 6 luni de la ridicarea masinii, mai exact in data de 04.06.2015, mi se completeaza PV-ul, pe care il ridic de la posta in data de 11 iunie (oare se considera ca l-am ridicat in termen de 6 luni, sau cele 6 luni ar expira pe 10 iunie??), cu amenda de 360RON, pe care nu am achitat-o, pt. ca nu am detinut aceasta suma (nici macar jumatate din ea, avad in vedere ca tot salariul meu merge pe rata bancara, in CHF). Ideea este ca practic in 26 iunie ar expira cele 15 zile in care pot face plangerea, insa nu imi este clar ce ar trebui sa contest in acea plangere? Si PV-ul si dispozitia de ridicare a masinii? Chiar daca au trecut mai bine de 6 luni de la ridicarea ei? M-ar ajuta mult un model de plangere actualizat, ca sa stiu ce sa solicit, si sa nu-mi fie respinsa..mai ales ca nu imi permit bani de avocat..

    Va multumesc din suflet,
    Laura (tel 0722300441)

    RăspundețiȘtergere
  135. Buna ziua am si eu intrebare : mi-a fost ridicata masina pe 14 ianuarie 2015 in S6, am platit taxa de ridicare si depozitare si astazi dupa 6 luni mi-a sosit prin posta un proces verbal de contraventie -impreuna cu amenda- . PV este intocmit si semnat in data de 25 iunie 2015 la 5 luni dupa constatarea contraventiei. Eu am platit amenda (50% din valoare) dar mi se pare totusi un abuz. credeti ca pot face contestatie si recupera banii. Nu e vorba de suma in sine ci de principiu mai ales ca intre timp ridicarile au fost declarate ilegale. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,
      Daca venea dupa 6 luni, PV se anula sigur la judecatorie.
      Intrucat taxa de ridicare in sectorul 6 este cea mai mare (677 lei, caci Ilcor Auto adauga ilegal si taxa de depozitare, ce nu se achita in primele 24 de ore - vezi HCL S6 nr. 4/2010 pe blog), merita sa faceti o plangere la judecatoria S6.
      Alegeti un model de plangere din blog (dupa sector sau dupa fapta comisa si adaptati la S6) si trimiteti-l prin posta, cu confirmare de primire, cel tarziu in ziua a 15 -a de la primirea PV.
      Platiti initial doar 20 lei taxa de timbru judiciar si asteptati Comunicarea judecatoriei sa platiti apoi, in termen de 10 zile, si restul.
      In iulie si august e vacanta judecatoreasca. Deci veti primi un termen in toamna.
      Merita sa incercati recuperarea taxei de ridicare atat de mari, daca obtineti anularea Dispozitiei de ridicare.

      Ștergere
  136. Salut,

    Mi-a fost ridicata masina in data de 28.01.2015 de catre angajatii ILCOR si politist local : Gird Petre pentru stationare in intersectie langa bordura. Am platit amenda de 677,32 RON in aproximativ 12 ore de la ridicarea autoturismului. Azi am primit PV redactat in data de 08.07.2015 de acelasi Gird Petre ( aprox. 6 luni de cand autoturismul mi-a fost ridicat ) si am sa merg maine sa platesc jumatate din suma : 195RON. Imi mai pot recupera banii care i-am platit pentru ridicare cat si pentru amenda?

    O zi buna,
    Alin

    RăspundețiȘtergere
  137. Salut,
    Daca plicul cu PV venea peste 6 luni (180 de zile), atunci PV se anula sigur la judecatorie.
    Intrucat taxa de ridicare in sectorul 6 este cea mai mare, 677 lei (caci Ilcor Auto adauga ilegal si taxa de depozitare, ce nu se achita in primele 24 de ore - vezi art. 11 din HCL S6 nr. 4/2010 pe blog), merita facuta o plangere la judecatoria S6.
    Plateste jumatate amenda in 2 zile lucratoare.
    Apoi alege din blog modelul de "Plangere S4 lipsa 25 m colt" si adapteaza-l la S6 (in esenta, vei inlocui HCL S4 cu HCL S6 nr. 4/2010 dar verifica si daca art. citat din HCL S4 se regaseste in HCL S6, aflata pe blog.
    Tine cont ca in S6 vezi intai actul privind ridicarea (numit Dispozitie de ridicare) si apoi PV, deci elimina din Plangerea S4 paragraful ca nu ai vazut actul privind ridicarea. Orice articol citat din HCL S4 trebuie verificat ce nr are in HCL S6.
    Trimite plangerea prin posta, cu confirmare de primire, cel tarziu in ziua a 15 -a de la primirea PV.
    Platesti initial doar 20 lei + 50 lei taxa de timbru judiciar si astepti Comunicarea judecatoriei sa platesti apoi, in termen de 10 zile, si restul (care difera ca suma, uneori).
    In plicul A4 pui 2 plangeri semnate in original si restul actelor in 2 copii (una pt judecatorie, una pt politia locala chemata in judecata) plus chitantele originale cu taxa de timbru judiciar.
    In iulie si august e vacanta judecatoreasca.
    Deci vei primi un termen de judecata in toamna.
    Merita sa incerci macar recuperarea unei taxe de ridicare atat de mari, daca obtii anularea Dispozitiei de ridicare.
    Anularea PV se obtine mai rar si atunci se returneaza doar amenda platita.
    Citeste pe blog mai jos, de la NU VA RESEMNATI si apoi de la REZUMAT.
    Vezi pozele facute de politia locale S6 aici: http://politia6.ro/planse-fotografice-ridicari-masini/

    RăspundețiȘtergere
  138. Mi-a fost ridicata masina in data de 14.05.2015 in jurul orei 16:15 (conform Dispozitiei de blocare/ridicare) pentru stationare neregulamentara pe coltul intersectiei. Am platit amenda de 677,32 RON in aproximativ 2 ore de la ridicarea autoturismului, La data de 19.05. 2015 am primit prin posta o comunicare de solicitare a datelor conducatorului auto, raspuns pe care l-am trimis prin fax. in aceeasi zi. La data de 01.09.2015 am primit prin posta Procesul Verbal redactat in ziua de 31.08.2015 in care am constatat mai multe nereguli: agentul constatator care a intocmit PV nu este acelasi cu cel care a intocmit Dispozitia de Blocare/Ridicare; ora savarsirii faptei este alta (11:55 fata de 16:15 conform Dispozitia de Blocare/Ridicare); locul faptei este altul; marca masinii este gresita; numarul auto este gresit (ultimile litere sunt gresite); sanctionat pentru stationare pe trotuar si nu pe coltul intersectiei. In cazul de fata pot recupera banii pe ridicare si amenda? (tinand cont de neconcordantele dintre Dispozitia de Blocare/Ridicare si PV)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am raspuns pe email, sa-mi trimiteti PV si Dispozitia de ridicare.
      Anularea PV duce la recuperarea amenzii platite.
      Anularea Dispozitiei de ridicare duce la recuperarea taxei auto.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru informatiile si documentul primit (Plangere adaptata cazului meu). Am trimis plangerea si documentele anexe catre judecatorie. Inca nu am primit nimic de la judecatorie dar am aflat numarul dosarului, Voi reveni cu informatii despre desfasurarea evenimentelor.
      Cu stima,
      Emil

      Ștergere
  139. Salutare, George
    stiu ca nu mai te ocupi de "speta" ridicarii autoturismelor, dar avand in vedere ajutorul pe care mi l-ai dat in demersului de a-mi recupera taxa de ridicare a masinii, ma vad obligat moral, sa te tin la curent cu sfarsitul actiunii noastre.
    Este vorba de masina OPEL, parcata in statia RATB de la Gara de Nord.
    In 2.06.2015 instanta a anulat dispozitia de ridicare si a obligat politia la plata sumei de 434 lei.
    Bineanteles, ca politia a facut apel.
    Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal in data de 11.04.2016 a respins apelul, ca nefondat.
    Definitiv.
    Deci dupa mai bine de un an, pot spune ca am invins.
    Astept redactarea hotararii, sa o pot legaliza si depune la politie pentru recuperarea baniilor.

    Cu rabdare, mult ajutor din partea ta, pot spune, acum dupa mai bine de un an , ca am invins.
    Inca odata, MULTUMESC !
    Balaci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare,
      Apreciez ca esti un om de cuvant.
      Mi-au trimis si altii multumiri prin email ca au castigat procesul datorita mie. Dar nu au postat nimic aici, asa cum i-am rugat sa faca daca vor sa-si exprime recunostinta, sa vada lumea ca se poate castiga daca ai rabdare si nu renunti.
      Putini oameni isi mai exprima recunostinta in ziua de azi si sacrifica din timpul lor cateva minute pentru a posta ceva aici.
      Iti multumesc ca ti-ai facut timp sa-mi scrii si sa copiezi si aici mesajul tau si ma bucur ca ti-am fost de ajutor.

      Ștergere
  140. Povestea e simpla.
    In feb. 2015, Politia Locala Sector 1 (PLS1) mi-au ridicat autoturismul, parcat neregulamentar (in apropierea unei stati de autobuz, RATB).
    La ridicarea masinii, a trebuit sa platesc amenda (200lei) si taxa de ridicare in valoare de 434 lei, firmei Transauto.
    Cu ajutorul si sfaturiile lui George (toate, oferite absolut gratuit si benevol) am depus, plangere la Judecatoria sectorului 1, prin care solicitam anularea deciziei de ridicare a masinii.
    Intre timp ICCJ, a decis ca toate Hotarariile de Consiliu Local, privind
    ridicariile auto, sunt NELEGALE.
    Motiv pentru care, Judecatoria sectorului 1 prin sentinta data in iunie 2015, anuleaza dispozitia de ridicare si obliga Politia Locala sector 1 la plata sumei de 434 lei (taxa de ridicare).
    Amenda nu am contestat-o niciodata, fiind de vina pentru parcarea neregulamentara.
    Binenteles, ca PLS1, a facut apel, contestand decizia Tribunalului Sector 1.
    Asa ca, "batalia" s-a mutat la Tribunalul Bucuresti, Sectia aIIa, Contencios Administrativ si Fiscal.
    In aprilie 2016, Tribunalul respinge apelul PLS1, ca nefondat si in
    iulie 2016, PLS1, mi-a restituit taxa de ridicare in cont.
    Concluzia, nu abandonati "lupta", aveti rabdare si sansa va fi de partea voastra.
    Si inca ceva important, neaparat, trebuie sa aveti in lupta, ca ajutor, un prieten.
    Eu l-am avut pe George, fara de care, singur, nu reuseam.
    George, MULTUMESC !
    Balaci

    RăspundețiȘtergere
  141. Este o satisfactie pentru mine sa vad ca cineva si-a recuperat banii datorita ajutorului meu benevol.
    Mai ales pe cineva cu mult bun simt, care stie sa fie recunoscator si raspunde cererii mele de a posta ceva pe blogul meu (in decembrie 2015 am redactat o ultima plangere pt cineva care nici macar nu mi-a raspuns la email cu un "Multumesc, am primit-o").
    Am toata stima pentru oameni ca Balaci, care stiu ca victoria se obtine prin lupta si isi exprima recunostinta pt ajutorul primit la nevoie.

    RăspundețiȘtergere