sâmbătă, 10 septembrie 2011

Ridicarea ilegala a masinilor in Bucuresti

Deşi încheiate prin încălcarea legii, contractele primariilor locale cu firmele de ridicare a maşinilor nu au fost reziliate. Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a dat doar avertismente sau a constatat că faptele s-au prescris. Acestea au fost concluziile ANRMAP în privinţa "respectării" OUG 34/2006 privind achiziţiile publice.

 Cel care a sesizat ANRMAP a fost avocatul Cătălin Crăciunescu (craciunescu.catalin@lex-express.ro)  El a decis să înfiinţeze o asociaţie a şoferilor păgubiţi şi să solicite daune în instanţă, dar şi suspendarea ridicărilor auto, până când judecătorii se vor pronunţa asupra cererii de anulare a contractelor.

În paralel, avocatul Crăciunescu a sesizat şi Ombudsmanul European, instituţie care funcţionează sub egida UE şi investighează plângeri privind cazurile de administrare defectuoasă în instituţiile din statele membre ale Uniunii.
Şoferii ale căror maşini sunt ridicate de pe străzile Capitalei plătesc o taxa între 440 şi 833 de lei pentru a-şi recupera automobilele, în funcţie de sector. Atenţie, aceste tarife se aplică doar în primele 24 de ore de la ridicarea autovehiculului!

Dacă vă este ridicată maşina în sectorul 4, achitaţi 496 de lei, plus 310 lei/24 ore de "depozitare". Interesant este faptul că mare parte a banilor rămân, în mai toate cazurile, la firmele de ridicări auto, rare fiind situaţiile în care şi primăriile de sector încasează ceva.

Ma bucur sa vad ca mai sunt oameni dispusi sa se bata cu autoritatile!
Mult noroc avocatului Craciunescu!!

Un comentariu:

  1. Probabil ca si avocatului i s-a ridicat abuziv masina si asta l-a enervat foarte tare. Macar de-ar fi mai multi ca el!

    RăspundețiȘtergere